The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Работата е што Мареј созреа како играч откако работи со Лендл. Он и порано ја имаше истата игра само што делуваше расеано, неприбрано... Лендл му ја “дошминка“ играта, среди некои ситни детали, и што е најбитно му ја среди психата, најголемиот проблем на Мареј. Он не за џабе го имаше надимакот лузер, секој од Ноле/Федекс/Рафа сакаше да го има во својата половина од ждребот, си го плескаа ко мало дете. Е сега веќе не е таква ситуацијата, Мареј е тотално друг играч, зрел, Грен Слем шампион и неверојатно опасен за било кого.

Секако. Затоа и толку специјално го потенцираше при изјавата после освојувањето на Вимболдон, самиот е свесен колку Лендл му помогна, плус откако работи со Лендл ја има подобрено играта на мрежа, сегмент кој ите како му недостигаше во неговата дефанзивна игра

Не ми е јасно само зошто се крева толкава фама за поразот на Новак. Човекот си изгуби бидејќи не играше на негово ниво воопшто. Сервите му беа катастрофа а од која причина само тој си знае. Да беше на нивото од предходните дуели сигурно немаше да биде вака. А и не ми е јасна тезата дека Мареј бил супериорен во однос на Ноле на трева. Ама нека биде така. А што се однесува на успешноста тој и понатаму води на АТП листата за оваа година. А впрочем и Мареј беше одморен и кондицијата му беше на највисоко ниво за разлика од Ноле кој имаше исцрпувачки РГ. А и се заборава дека оваа бесе 13то последователно ГС финале што е врвен резултат. Исто така со оваа финале си обезбеди да го помине Надал на поминати недели на 1во место на АТП што исто така е супериорен резултат. А уште пред 1 месец се знаеше дека Мареј е главен фаворит за Вимблдон е сега од кои причини не би зборувал што сепак не го намалува неговиот успех бидејќи тој заслузи нешто вакво. А Ноле да го освоеше турниров тоа пак ќе беше една сурова доминација што на тениската мафија апсолутно не и одговара. Вака се знае кој треба што да освои. За УС опен јас типувам прво на Федерер па после на Новак. Не го отпишувајте Федерер така лесно. За да биде тенисот уште поинтересен и поатрактивен и него мафијата ќе го врати

Не ми е јасно само зошто се крева толкава фама за поразот на Новак. Човекот си изгуби бидејќи не играше на негово ниво воопшто. Сервите му беа катастрофа а од која причина само тој си знае. Да беше на нивото од предходните дуели сигурно немаше да биде вака. А и не ми е јасна тезата дека Мареј бил супериорен во однос на Ноле на трева. Ама нека биде така. А што се однесува на успешноста тој и понатаму води на АТП листата за оваа година. А впрочем и Мареј беше одморен и кондицијата му беше на највисоко ниво за разлика од Ноле кој имаше исцрпувачки РГ. А и се заборава дека оваа бесе 13то последователно ГС финале што е врвен резултат. Исто така со оваа финале си обезбеди да го помине Надал на поминати недели на 1во место на АТП што исто така е супериорен резултат. А уште пред 1 месец се знаеше дека Мареј е главен фаворит за Вимблдон е сега од кои причини не би зборувал што сепак не го намалува неговиот успех бидејќи тој заслузи нешто вакво. А Ноле да го освоеше турниров тоа пак ќе беше една сурова доминација што на тениската мафија апсолутно не и одговара. Вака се знае кој треба што да освои. За УС опен јас типувам прво на Федерер па после на Новак. Не го отпишувајте Федерер така лесно. За да биде тенисот уште поинтересен и поатрактивен и него мафијата ќе го врати

Волку треснати глупости во еден пост одамна немам видено.

Јебига масоните го мразат Ноле,иначе Ноле ќе го освоеше Вимблдон

Волку треснати глупости во еден пост одамна немам видено.
Прочитај си ги прво твоите.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 15:43 ---
Јебига масоните го мразат Ноле,иначе Ноле ќе го освоеше Вимблдон
Не е никој против Ноле. Битен е профитот и популарноста на тенисот како спорт која всушност го носи профитот. На крајот пак тој мора да е прв што и нему му одговара.

А Ноле да го освоеше турниров тоа пак ќе беше една сурова доминација што на тениската мафија апсолутно не и одговара. Вака се знае кој треба што да освои. За да биде тенисот уште поинтересен и поатрактивен и него мафијата ќе го врати

Доста бе тресиш глупости.

Прочитај си ги прво твоите.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 15:43 ---

Не е никој против Ноле. Битен е профитот и популарноста на тенисот како спорт која всушност го носи профитот. На крајот пак тој мора да е прв што и нему му одговара.

Доаѓаме до заклучок дека тенисот е спорт во кој Новак е најдобриот што некогаш се родил и секој негов пораз е заговор од страна на мафијата за да не испадне дека сите ги плеска ко од шала. Он на секоја подлога против секој тенисер е апсолутен фаворит и право чудо е ако го победи некој.

Не е никој против Ноле. Битен е профитот и популарноста на тенисот како спорт која всушност го носи профитот. На крајот пак тој мора да е прв што и нему му одговара.[/quote]

Никогаш не можам да ги сватам таквите како тебе,шо оспоруваат туѓ успех,ајде тениската мафија го напрајла Мареј шампион :facepalm:,не ми е јасно како може некој да намести турнир како Вимболдон,и не знам кај виде нешто нерегуларно во триумфот на Енди,колку да се тресне нешто.Мареј заслужено го освој Вимболдон и го потопи Ѓоковиќ,му се допаѓало на некого тоа или не.

• Ми се допаѓа
Reactions: Nro
А што се однесува на успешноста тој и понатаму води на АТП листата за оваа година.

Тоа не е никакво важно мерило. Можеш да стигнеш и до прво место, а да немаш нидна ГС титула. (на пример Јелена Јанкович беше на прво место во ранг листа, а само еднаш има играно во ГС финале, односно нема ниедна титула).

Ти можеш да ги споредиш играчите и према тоа кој собрал повише пари во кариерата , кој има подобар сооднос на победи и порази , кој има повише винери итн... Но сепак добиените турнири се најважни.

1069395_10152009038916102_984423355_n.png
Опуштете се малце бе. :D

1069395_10152009038916102_984423355_n.png
Опуштете се малце бе. :D
Браво бе мајсторе
--- надополнето: 9 јули 2013 во 20:19 ---

Никогаш не можам да ги сватам таквите како тебе,шо оспоруваат туѓ успех,ајде тениската мафија го напрајла Мареј шампион :facepalm:,не ми е јасно како може некој да намести турнир како Вимболдон,и не знам кај виде нешто нерегуларно во триумфот на Енди,колку да се тресне нешто.Мареј заслужено го освој Вимболдон и го потопи Ѓоковиќ,му се допаѓало на некого тоа или не.[/quote]
Не го реков ова само за Мареј. Истото важи и за Ѓоковиќ. И за него се мести АО.
--- надополнето: 9 јули 2013 во 20:22 ---
Доаѓаме до заклучок дека тенисот е спорт во кој Новак е најдобриот што некогаш се родил и секој негов пораз е заговор од страна на мафијата за да не испадне дека сите ги плеска ко од шала. Он на секоја подлога против секој тенисер е апсолутен фаворит и право чудо е ако го победи некој.
Јас не тврдам дека Ноле секаде е фаворит, само тврдам дека има голема веројатност турнириве да ги местат.

Волку оргинален пост не сум прочитал до сега, жими се, толку треба да се пронајдат овие што јадат :гомце: ...

па едноставно помирете се бе, изгуби Ѓоковиќ и пријатно, ајде сега јас да си ги исечев вените што Надал изгуби уште во првото коло против играч од калибарот на Дарсис.

Волку оргинален пост не сум прочитал до сега, жими се, толку треба да се пронајдат овие што јадат :гомце: ...

па едноставно помирете се бе, изгуби Ѓоковиќ и пријатно, ајде сега јас да си ги исечев вените што Надал изгуби уште во првото коло против играч од калибарот на Дарсис.

Немој, мафијата така сакала, не е до него ... :D

Слатко се изнасмеав...

Значи овој Федерер е толку јак, што и мафијата ништо не му може... па доминираше толку години...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom