Grand Theft Auto V

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување

Едно вакво :vozbud:, а може и уште две :vozbud::vozbud:

Мапата изгледа огромна, модирањето на колите изгледа добро, мали промени во менито за оружја, „летањето“ со падобран изгледа добро, итн итн, да не набројуваме.

:D

На крај не видов да пишува дека и за РС ќе излегува на 17 Септември.

Најверојатно ќе почекаме за ПЦ, а колку, е тоа е прашање за кое сега за сега нема одговор.

На сони мислам беше снимано видеово, бар според еден дел од истот кај што горе беше прикажан PS копче Х. Најверојатно е снимено дел и на ХВОХ, иако не приметив баш тоа.

gta-5-51dc18bc67589.jpg
gta-5-51dc18bcc7d5e.jpg
gta-5-51dc18bd3a9d8.jpg
gta-5-51dc18bd7da57.jpg
gta-5-51dc18bc2a556.jpg
gta-5-51dc18bbd1d5d.jpg
gta-5-51dc18bb9429a.jpg
RSG_GTAV_Screenshot_285.jpg
RSG_GTAV_Screenshot_283.jpg
RSG_GTAV_Screenshot_284.jpg
RSG_GTAV_Screenshot_282.jpg
RSG_GTAV_Screenshot_280.jpg

Глупо ми е што со 3 карактери играш цело време (ваљда така сфатив), не посветуваш внимание на еден цело време Барем да моеше на старт да си бираш и да си тераш така...

• Ми се допаѓа
Reactions: -x-
За малку солзи ќе пролеев , овие Рокстар никако да разочарааат, никако да направат барем една игра што ќе биде тапа, едноставно мораат се да истуркаат до приближна совршеност, велам приближна бидејќи јас лично не верувам во совршеност.

Инаку, засега GTA V е најавена за Xbox 360 и за PlayStation 3, a најсигурно ќе ја има и за Xbox One и за PlayStation 4, но за компјутер и за Nintendo Wii / Wii U воопшто не е најавена, наводно Рокстар сеуште се мислат дали воопшто да ја прават и за компјутер и за Nintendo Wii / Wii U.

Колку што е најавена за ПЦ, толку е и за PS4 и XBOX 1. По нетов се шушка демек ќе излага во исто време за ПЦ и ПС(во случај да излезе и за двете), а другата ваљда после тоа. Поголеми се шансите да излезе ПЦ отколку за новите конзоли.

Еве нешто што го ставив на претходната страна, ама ретко кој го видел.

Рокстар ќе вработува луѓе за правење портови на игри за ПЦ.

Rockstar Games is currently hiring a graphics programmer specifically to work on PC ports. The job description on Rockstar's jobs portal says the following:

Rockstar Leeds are currently looking for a talented graphics programmer to help bring our LATEST TITLES to the PC platform. Working together with the other Rockstar studios, you will be responsible for maintaining the studio’s uncompromising quality bar, delivering the highest quality PC experience possible.

Беше поставен хајперлинк, директно до Рокстар, кој сега е избришан. Во него беше спомнато горецитираното. Ништо чудно да се однесува за ГТА, пред се', со оглед на тоа што немаат никаква дрга најавена игра за новите конзоли. Од поновиве игри што им се Next-Gen кои не се најавени за компјутер се Red Dead Redemption(2010) и GTA V(2013).
Не ми се верува дека сега би ја портале RDR, а не GTA.

:drk:

Уште еднаш :drk:

Доста е.

Се е убаво и прекрасно, атмосфера на жив и движечки свет како што може ГТА игра да направи не може ниедна друга, но не ми се допаѓа ич, а и не знам како ќе функционира ова играње со тројца каратери истовремено, и сега дур не го контролирам едниот, тој ќе стои ли каде што сум го оставил или ќе го контролира AI- то.

Глупо ми е што со 3 карактери играш цело време (ваљда така сфатив), не посветуваш внимание на еден цело време Барем да моеше на старт да си бираш и да си тераш така...

Тотално се согласувам,ако стварно цело време ќе треба да switch-нуваш карактери ондак многу тапа.

Се е убаво и прекрасно, атмосфера на жив и движечки свет како што може ГТА игра да направи не може ниедна друга, но не ми се допаѓа ич, а и не знам како ќе функционира ова играње со тројца каратери истовремено, и сега дур не го контролирам едниот, тој ќе стои ли каде што сум го оставил или ќе го контролира AI- то.

“So can you switch characters? Trevor Michael and Franklin - can you play all of those guys? And everybody has their own missions???!”
"How is changing between characters going to work during missions?"
“Do you have to switch characters constantly?”
Michael, Franklin and Trevor have their own separate lives with their own sets of friends and acquaintances, and even their own preferred ways of spending their free time. When you’re not on a mission, you can freely switch in real-time to any of the three characters to drop in and out of their lives letting you see what they’re up to. And because they have their own schedules, you’ll never know what they might be doing – you might drop in on Michael in the middle of a family dispute, interrupt Franklin chatting up some ladies, or Trevor on the run from the law – or whatever else these guys do in their free time... How and when you switch between characters when you’re not on a mission is completely up to you.
In addition, each of the guys has their own missions and side jobs. There will be times on a mission when you play as one character, or as combinations of two of them, and sometimes as all three, always being able to switch between the characters mid-action. Off mission, it’s up to you. You can play as one character on his own or hang out with either of the other two or both of them, or you can switch between any of them.

"If I play as Trevor, can I zoom out, find out where Michael is, and then go and kill him while playing as Trevor? #GTAV"
In the open world, the characters are meant to be living their own ongoing and unpredictable personal lives, so understandably it’s not always easy to track one of them down in the vast city of Los Santos or the many towns spread about Blaine County at any given moment, but you will be able to find them. Having found them, (or simply after calling them up and arranging to meet them), you’ll certainly be able to hang out with them, annoy them should you choose, and maybe even assault them, but you won’t be able to kill them. They all have remarkable powers of recovery and good health insurance. The game is based on playing all sides of these three characters’ interwoven stories rather than having generic, interchangeable leads, so permanently killing a major character in that way wouldn’t make sense. If a player is determined enough though, they may well find a way to badly injure one of the characters and switching to that character would just put you in the hospital to continue where you left off.

Се е супер, водата е многу реална за разлика од претходните изданија. Само во гејмплејов требаше да го покажат и возот и едно добро судирање на коли(директен судир) за да можеме да ја видиме графиката при кршењето. Супер и што направиле да се кршат и ѕидовите, па со тоа е уште пореална. Исто така, супер се и игрите со тенис и голф. И новитет се и животните и можноста за ловење. Само кучето нигде не го видов. Супер е. :) За мене, далеку подобра од 4-ката. :)

Се е супер, водата е многу реална за разлика од претходните изданија. Само во гејмплејов требаше да го покажат и возот и едно добро судирање на коли(директен судир) за да можеме да ја видиме графиката при кршењето. Супер и што направиле да се кршат и ѕидовите, па со тоа е уште пореална. Исто така, супер се и игрите со тенис и голф. И новитет се и животните и можноста за ловење. Само кучето нигде не го видов. Супер е. :) За мене, далеку подобра од 4-ката. :)

Не се кршат ѕидовите, скриптирана ситуација беше тоа од мисијата, имало и порано такви (рушење на зграда во Vice City). Импресиониран сум од играва, од графика до гејмплеј.
Па да видиме што ќе биде :)

Го имаше кучето позади Френклин кога прв пат се појави во видеово.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom