Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
The budget of the Ukrainian Champions will be around 100M of hryvna (€9.46M).
"Our target is to be permanent participants of Euroleague season. For next season the budget will around 100 millions of hryvna" said the president.
Zalgiris Kaunas won't play next VTB United League due to intense schedule, as reported by the Lithuanian team.
Zalgiris Kaunas is finalizing an agreement with PrivatBank, as reported by Lithuanian media, who will bring in around €10m in three years.
Zare Markovski is in the mix for the assistant coaching job in Milano as antiicpated by La Prealpina and confirmed by La Repubblica.
Milano hired Luca Banchi as head coach for the next two seasons but they did not find the assistant coach.
Alessandro Ramagli is in the mix for the position but over the last days emerged the candidature of Zare Markovski who coached Pesaro last season.
Markovski had a short experience in Milano as head coach.
и ја мислам дека Кимки ќе биде тимот што ќе влезе преку квалификации, ама да не заборавиме останаа без Фридзон и ПланиниќБаерн го договори Џон Брајант,најдобриот играч во германската лига.Игра на позиција центар.Иако е американец,игра типично како европските центари.Си пуца и тројчиња и тоа добар шутер е,мека рака има.
![]()
Инаку групиве доста добри се,иако групата Ц се издвојува како група со екипи кои се тука некаде по квалитет освен оваа полскава екипа.Во првата група три екипи од старт кои се претенденти за трофејот + Партизан кој може да изненади но не се добри како пред неколку години.Талент има,но не се издигнуваат многу над останатите.Нантере мислам дека јако ќе го јаде од сите,тие како dark horse ја освоија лигата.Во плејофот влегоа како осморангирани а го подигнаа трофејот.За украинциве ќе видиме дали заслужуваат А лиценца,иако подобро тие отколку Проком,кои секоја година беа екипа скоро па за потсмев.
Група Б на прв поглед изгледа како добра група,но да видиме дали Жалгирис ќе останат на исто ниво.Тој газдата е ненормален во секој поглед,има време до почетокот ќе видиме што ќе се случи до тогаш.Бамберг се провлекоа на искуство во германската лига,не го заслужија трофејот воопшто.Олденбург прикажа многу подобра игра,но бидна веќе.Реал и Ефес стандардно добри,Милано требаше да биде тим кој би бил страв и трепет за останатите ,но не видовме ништо од тоа досега.Од "манекени" не бива кошаркари.
Групава Д исто добра,типувам на Кубан дека ќе биде лидер.
За кфалификацииве типувам вака :
Олденбург-Ритас ; Банвит-Кимки(100% ќе биде овој двобој)
Олденбург-Кимки
Кимки
Ако влезе Кимки на Звезда и нема спас,секако доколку не донесат подобри играчи.
Химки ги нема,не са пласирани а?баш штета.
Химки ги нема,не са пласирани а?баш штета.
Па да знам,нели и лани ако ти текнува на еден натпревар,се мислеа дали да играат.Им дужеа плати,така да баш штета,ми беа баш симпатично тимче,кое знаеше да им ги расипе сметките на фаворитите.да но имаат финансиска криза, Фридзон веќе замина за другиве незнам..