- Член од
- 12 мај 2012
- Мислења
- 133
- Поени од реакции
- 218
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од каде испадна па овој Бугаров
Нели дојде Симјановски зошто уште да трупаат играчи на таа позиција.Петровиќ и Симјановски се сосема доволни.
Во текот на вчерашниот ден беше објавена вест дека фудбалерот на Напредок, Жарко Симјаноски ќе го засили нашиот шампион Вардар.
Денеска пак доаѓа комплетно спротивна вест и тоа од самиот фудбалер кој вели дека неговата цел е да најде ангажман во некој клуб од Западна Европа, а ако остане во Македонија тоа ќе биде во неговиот матичен клуб Напредок.
- Ме преселија во Вардар без притоа да има фактички договор и јас за тоа да не бидам консултиран, туку сите изјави се добиени од страната на Вардар. Моите планови во моментов воопшто не се поврзани со скопскиот прволигаш, туку приоритетна цел ми е заминување во западно европски клуб. Понуди постојат од повеќе страни и јас деновиве треба да ја донесам конечната одлука . Едно е јасно , премин во македонски прволигаш не доаѓа во предвид. Како резервна и привремена варијанта ми преостанува матичниот клуб Напредок- изјавил Симјаноски за весникот „Нова Македонија“.
Вардар веќе по втор пат извиси со Симјаноски. Тоа прв пат се случи на почетокот на оваа година кога фудбалерот наводно „се исплаши да заигра“ за Вардар, а сега кога пак наводно требаше да стави само потпис на договорот со „црвено-црните“ тоа нема да се случи.