Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Sand Shark, не е ништо, другата недела ќе излезе еден многу похардкор филм-Sharknado. A modern classic дефинитивно
Sharknado го чекам и јас да излезе. Одамна не сум гледал нешто од ремек-делата на Syfy.

Кастингот им е одличен, на чело со Тара Рид и оној жолтиот од Беверли Хилс.

Еве и гиф, ако некој го мрзи да го гледа трејлерот.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Леее Jason Statham во Fast and Furious догодина, ќе растури дечкото, само негативец ќе биде, ќе го скинат вајда а омилен ми е...:(

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
^ Па баш супер што ќе биде негативец од дааамна нема играно негативец.

Него World War Z-Топ филмче, едно од подобрите филмови што ги гледав годинава, баш уживав во филмот. Има пар работи што не ми се допаднаа ама сепак добро филмче, што е дефинитивно кино филм. Мислам дека не би ми се допаднал многу филмов ако би го гледал дома на екран.

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Ни ја не памтам кога последен пат сум го гледал како негативец, ама како и да е сега ова ќе ми биде прв пат да навивам за негативец во филм...:icon_mrgr:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Во последните недели се закачив на некои американски политички драми па да прокоменитрам по нешто за сите.

The Falcon and the Snowman
Речиси лош филм, го гледав бидејќи е актуелна темата со Сноуден ама пак. Делува ефтино е глупо така да од мене доби 5/10

All the President's Men
Филм кој што има добиено 4 Оскари и ја обработува темата за тоа како 2ца новинари (кои потоа имаат добиено и пулицерова награда) од Вашинготн Пост го разоткриваат Ватергејт скандалот. Пред една недела на Дисковери Чанел одеше и документарна посветена на истата тема со наслов All the president's men - revisited слидна драма на која и дадов 8/10

Bobby
Ја обработува приказната на неколку луѓе чија поврзаност е тоа што се нашле во лош момент во хотелот Амбасадор во моментите на атентатот на Роберт Кенеди. Посебно специфично за филмот е што во него глумат безброј одлични глумци од Ентони Хопќинс до Ештон Качер. На оваа интересна драма и дадов 7/10

Frost/Nixon
Ова е најдобриот филм поврзан со политичката тематика кој што го изгледав. Ги опишува настаните пред и за време на легендарното интервју на Ричард Никсон со британскиот новинар Фрост. За тие што го сакаат овој жанр, а не го гледале мислам дека овој филм е задолжителен. Прекрасен филм режиран од Рон Хауард и номиниран за неколку Оскари. Од мене доби 9/10

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.291
Before Midnight олдскул фан сум на филмчево уште од времето кецот на телевизија кога го даваа, лонт тајм агоу, не најдов некоja снимка ептен тазе е. Некој ако налетал нека сподели :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Да погодам: го спасуваат Прецедникот, детето, кафекуварката, кучето и поштарот... притоа убивајќи група професионални терористи и пар домашни предавници, и тоа без да кажат ништо смешно или барем интересно во текот на цел филм.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Одамна не сум гледал нешто од ремек-делата на Syfy.
Wait, what?
Јас еднаш симнав некоја мини серија што се давала и ми беше катастрофа... дај просветли ме што има добро од оваа тв куќа?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Wait, what?
Јас еднаш симнав некоја мини серија што се давала и ми беше катастрофа... дај просветли ме што има добро од оваа тв куќа?
Саркастичен беше :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.203
Да погодам: го спасуваат Прецедникот, детето, кафекуварката, кучето и поштарот... притоа убивајќи група професионални терористи и пар домашни предавници, и тоа без да кажат ништо смешно или барем интересно во текот на цел филм.

Истите сцени дури, митралез од куќата пука по хелихоптери кои сакаат да спуштаат специјалци, белата куќа експлодира, споменикот кула исти агол, сцени..
Ѕирни трејлерот и смеј се.

W

Werther

Гостин
Истите сцени дури, митралез од куќата пука по хелихоптери кои сакаат да спуштаат специјалци, белата куќа експлодира, споменикот кула исти агол, сцени..
Ѕирни трејлерот и смеј се.
А Фокс глумеше во Џанго, кога ќе ти текне....:facepalm:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.046
Поени од реакции
6.074
Мора годишно да се случи да има 2-3 филма кои ќе имаат „близнаци“ со тоа што ќе обработуваат иста тематика. Читав еднаш една статија и ми текнуе само на Armageddon & Deep Impact кои обработуваа иста тематика, 1998 година. На другите браќа и сестри близнаци ич не ми текиње. Не бива ако не се деси нешто вакво.

Нешо вака

Kajgana Shop

На врв Bottom