Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
па комп пентиум 4 xD процесор 3.40ghz ,рам - 1.50 гб ,window 7 i стаив нов хард диск сеа брзо 500 гига ?! еј i графичката ,тој другарот се разбира така помалку го прашав и вика дека била добра -дека немало смилса да не сака со играта ...

Неможеш на таа конфигурација да ја играш играва и плус Windows 7 еве што ти треба
CPU: Intel Core 2 Duo at 2Ghz, or AMD Athlon 64 x2 2Ghz, or better
RAM: 2GB
VGA: NVidia 8800GT with 512Mb RAM or better
DX: 9.0c
OS: Windows XP, Vista or Windows 7, with the latest Service Pack
http://gamesystemrequirements.com/
HDD: 9Gb

Луѓе помагајте нерви искинав. Фејсбукот не ми се прикажува нормално, како само обичен прост хтмл да излегува, раштркано е се и текст и полиња, слики нема. Ова уште кога отворам на home page...www.facebook.com а и да се логирам пак е истото. Што се не пробав...од рестарт, реинстал на Хром, пробав со мозила истото е, скенирав за вируси, преинсталирав јава и флеш, не и не и не...а сите други страни си ги отвора најнормално.

Стави слика да видиме што и како е.

Луѓе помагајте нерви искинав. Фејсбукот не ми се прикажува нормално, како само обичен прост хтмл да излегува, раштркано е се и текст и полиња, слики нема. Ова уште кога отворам на home page...www.facebook.com а и да се логирам пак е истото. Што се не пробав...од рестарт, реинстал на Хром, пробав со мозила истото е, скенирав за вируси, преинсталирав јава и флеш, не и не и не...а сите други страни си ги отвора најнормално.

А дали го подеси часовникот и датата на саатот???? SSL сертификатите не ти работат.
Пробај и кажи

А дали го подеси часовникот и датата на саатот???? SSL сертификатите не ти работат.
Пробај и кажи

Го решив тоа, сега фб е во ред ама проблем се гоогле и гмаил. бара сертификат и ништо живо не можам да влезам. Чаре?

да не дуплирам пост (не знам дали е за на оваа тема), ако може некој да ми помогне

Имам проблем со ком цело време кога го гасам ми се појавуе rundll32.exe а и ми кочат сите игри. Пред тоа не ми се појавуеше тоа, ви благодарам однапред.

ај вака да прашам правам преинсталација на 7 и се си оди нормално сеа коа ќе дојде до комплетирање на инсталацијата компјутерот се рестартира нормално нели , но потоа повторно не го поткрева оперативниот систем туку цело време се рестартира. Пробав со неколку цд , верзии исто е цело време.

иам 4бита и енормна резолуција и неможе ништо подобро од тоа, ја реинсталирав графичката се нормално си се одвива рестартирам пц и пак исто срање, отидена е графичката у неповрат или има некој можда решение ?? формат можеби на пц то ?
This device cannot start. (Code 10)

Click Troubleshoot to start the troubleshooter for this device.
ова го пишува во device manager

edit:

Требаше да помине 1 година и да ме фати инат и да ја опраам, Done :)

Attachments

• jpgggg.JPG
    jpgggg.JPG
    52,1 KB · Прегледи: 11
  • jpgggg.JPG
    jpgggg.JPG
    52,1 KB · Прегледи: 11
Да прашам дали некој знае, ако при format / clean instal на Windows7 се изостават на пр. 250 Gb да останат неупотребени, па по инсталацијата да бидат креирани во партиција... дали е можно да има некакви проблеми или како да кажам downside на таа партиција или се е исто?

Да прашам дали некој знае, ако при format / clean instal на Windows7 се изостават на пр. 250 Gb да останат неупотребени, па по инсталацијата да бидат креирани во партиција... дали е можно да има некакви проблеми или како да кажам downside на таа партиција или се е исто?
Ако збориш дека пример имаш диск од реални 500Гб и креираш една партиција од 250Гб и на неа инсталираш 7 а другите 250 ги оставаш unalocated нема ништо страшно освен што ке ти се неупотребени 250Гб. После инсталацијата ке си влезеш у Disk manager и ке си креираш втора партиција на местото на тие празни 250Гб

Кох програм за зипување е најдобар?

WinRAR ти е нај добар избор.

Ако збориш дека пример имаш диск од реални 500Гб и креираш една партиција од 250Гб и на неа инсталираш 7 а другите 250 ги оставаш unalocated нема ништо страшно освен што ке ти се неупотребени 250Гб. После инсталацијата ке си влезеш у Disk manager и ке си креираш втора партиција на местото на тие празни 250Гб

Баш за тоа зборев, пошто другар ми сам си го форматираше Виндоусот и една партиција не му се креирала, па му ја направив преку Disk Manager. Не бев сигурен да не стане некоја "грешка" да го зезнам.

Ми треба помош околу конвертирање на видео фајлови. Сакам да конвертирам од АВИ во МКВ или МПЕГ на пример меѓутоа без притоа да се расипа квалитетот на сликата. Пробав со некои софтвери меѓутоа секој пат резултатот ми е крш т.е неквалитетно видео

Ми треба помош околу конвертирање на видео фајлови. Сакам да конвертирам од АВИ во МКВ или МПЕГ на пример меѓутоа без притоа да се расипа квалитетот на сликата. Пробав со некои софтвери меѓутоа секој пат резултатот ми е крш т.е неквалитетно видео

Format factory ?
Јас сум задоволен од програмот (во output settings, ќе си ги подесиш параметрите, да не би дошло до губење на квалитет) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom