Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Иам Windows 8 не ми ја препознава графичката, а графичката си функционира, си пишува дека користи 256MB ама не ја препознава која е.. Симнувам nVidia драјвер, пробувам да го инсталирам и тој не ја препозна -.- ПОМООШ ИТНО ми треба да рендерирам еден проект, а неам подесно сетинзи за оптимизација на квалитетот -.- Ве молам кој знае што е и имал ваков проблем нека каже како го решил..
П.С: Админи ве молам остајте ја темава барем 25 минути, се извинувам што не пишувам во наменетата тема ама морав бидеејќи ми е ептен итно.. благодарам.

На сите им е итно. Научете се малку на ред споено ова со генералната тема.

Иам Windows 8 не ми ја препознава графичката, а графичката си функционира, си пишува дека користи 256MB ама не ја препознава која е.. Симнувам nVidia драјвер, пробувам да го инсталирам и тој не ја препозна -.- ПОМООШ ИТНО ми треба да рендерирам еден проект, а неам подесно сетинзи за оптимизација на квалитетот -.- Ве молам кој знае што е и имал ваков проблем нека каже како го решил..
П.С: Админи ве молам остајте ја темава барем 25 минути, се извинувам што не пишувам во наменетата тема ама морав бидеејќи ми е ептен итно.. благодарам.
1. Пушти апдејти да бара Виндоусот
2. Оди десен клик во дивајс менаџер и автоматски онлајн да најде драјвер.
3. Пиши што си направил.

Затоа што windows 8 е релативно нов се јавуваат проблеми со драјверите. Ако од страната на произведувачот на твојата графичка неможеш да најдеш соодветни драјвери за windows 8 или тие не функционираат тогаш пробај со драјверите за windows 7 или пак некои други. Ако ништо не функционира ќе мора да се вратиш на windows 7 таму веројатно се ќе функционира како што треба. Ако го користиш компјутерот за работа препорачливо е да користиш windows 7 додека windows 8 не биде потполно подржан.
Ако сега го инсталираше иди на windows update и после рестартирај го. Кај мене од прва не ја позна ни Intel HD Graphics :facepalm:

Затоа што windows 8 е релативно нов се јавуваат проблеми со драјверите. Ако од страната на произведувачот на твојата графичка неможеш да најдеш соодветни драјвери за windows 8 или тие не функционираат тогаш пробај со драјверите за windows 7 или пак некои други. Ако ништо не функционира ќе мора да се вратиш на windows 7 таму веројатно се ќе функционира како што треба. Ако го користиш компјутерот за работа препорачливо е да користиш windows 7 додека windows 8 не биде потполно подржан.
Ако сега го инсталираше иди на windows update и после рестартирај го. Кај мене од прва не ја позна ни Intel HD Graphics :facepalm:

Средено, го избришав драјверот. Рестартирав компјутерот, симнав нови драјвери и сакаше. Фала многу, пак се извинувам што отворив нова тема :(

ај и ја да праашам вака Ја симнав Sniper Ghost Warrior 2 ја инсталирав се
и да ја пуштам нејке . на иконата од играта коа ќе кликам се отвара ама црно
и пишува проблем нешто со графичката ..демек не ја поддржува играта ...еден другар рече дека графичката била ок ..и сеа незз зашто така ми напраи .. :S некој ако знае нека пише

Шо пари земаат за форматирање компјутер?
А и да прашам малце глупо е прашањево :unsure: Како мојт од Виндоус 7 да на комп. да иам Виндоус 2002 сега :confused: дури и јас неможам да се начудам:LOL: ?

Шо пари земаат за форматирање компјутер?
А и да прашам малце глупо е прашањево :unsure: Како мојт од Виндоус 7 да на комп. да иам Виндоус 2002 сега :confused: дури и јас неможам да се начудам:LOL: ?

Едноставно, бришеш 7, ставаш 2002. Ако имаш асален компјутер можеш и двата :)
За форматирање околу 300 денари би требало да ти земат.

А можеш и сам за бесплатно. Симни 7ца од торент, изрежи ја на ДВД ЦД и инсталирај. Зависи ако имаш слаб компјутер оди со XP зошто 2002 веќе не се ни користи.

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Проблем, file is missing .. /hall.dll познато -непознато, но проблемот е друг,лаптоп е во прашање местам за да бутирам преку цд вин7 но тастатурата работи само еднаш иам само еден обид. Идам press any key to boot праам и само тогаш работи тастатурата понатаму не. Кога идам во биос си е во ред си работи комплетно. Ако се средува некако фала од напред.

Некој-нешто? :unsure:

ај и ја да праашам вака Ја симнав Sniper Ghost Warrior 2 ја инсталирав се
и да ја пуштам нејке . на иконата од играта коа ќе кликам се отвара ама црно
и пишува проблем нешто со графичката ..демек не ја поддржува играта ...еден другар рече дека графичката била ок ..и сеа незз зашто така ми напраи .. :S некој ако знае нека пише

Што компјутер имаш нови драјвери за графичка инсталирај кракот го стави ли на играта што Windows користиш

Луѓе помагајте нерви искинав. Фејсбукот не ми се прикажува нормално, како само обичен прост хтмл да излегува, раштркано е се и текст и полиња, слики нема. Ова уште кога отворам на home page...www.facebook.com а и да се логирам пак е истото. Што се не пробав...од рестарт, реинстал на Хром, пробав со мозила истото е, скенирав за вируси, преинсталирав јава и флеш, не и не и не...а сите други страни си ги отвора најнормално.

Луѓе помагајте нерви искинав. Фејсбукот не ми се прикажува нормално, како само обичен прост хтмл да излегува, раштркано е се и текст и полиња, слики нема. Ова уште кога отворам на home page...www.facebook.com а и да се логирам пак е истото. Што се не пробав...од рестарт, реинстал на Хром, пробав со мозила истото е, скенирав за вируси, преинсталирав јава и флеш, не и не и не...а сите други страни си ги отвора најнормално.

проба си CCleaner пушти го еднаш и види после како е

Спуштив фотошоп од замунда, ама незнам со која програма да ги отворам фајловиве. Некој да не знае...?

73474587.jpg
Daemon Tools

Sent from my LT22i using Tapatalk 2

Што компјутер имаш нови драјвери за графичка инсталирај кракот го стави ли на играта што Windows користиш

па комп пентиум 4 xD процесор 3.40ghz ,рам - 1.50 гб ,window 7 i стаив нов хард диск сеа брзо 500 гига ?! еј i графичката ,тој другарот се разбира така помалку го прашав и вика дека била добра -дека немало смилса да не сака со играта ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom