Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Parite se vo prasanje..Dokolku bi imale navedenite timovi priblizno pari kolku QPR ke se drzat sekako,vaka ispaga nefer borba.

КПР го земав како последен тим. Еве нека биде Рединг или Саутемптон или Астон Вила или Њукасл.

Секако имаат овие тимови повеќе пари, ама имаат бидејќи добиваат многу повеќе од ТВ права, спонзори итн

Ама за тоа не е виновен клубот, туку федерацијата на државата. Во Англија сите клубови делат ТВ права подеднакво, во другите не е така. Самите веќе богати клубови си ствараат слаба лига. Ова на Реал и Барса на ништо не личи, дури и комично е. Копија на Глазгов и Селтик излезе.
Ne vikam deka klubovite se krivi t.e nikoj ne e kriv.Vo Bundes semata e ista kako vo Anglija so toa sto tripati pomalku pari zemaat,mozebi i poveke od tripati.Malku se dignaa so ovogodinesniot dogovor no ne e toa toa.
Greuther dali 1 milion potrosi minata sezona a QPR se rasfrlaa so pari no sepak neracionalni transferi napravija i si otpadnaa.
Toa so Spanija e sosema druga prikazna,krivi se tie sto dozvolile takva glupost da se odobri..

MiaSanMia добро, остави го QPR, тие добија инекција ама кретенски потрошија пари. Во Германија полека ќе се креваат парите за ТВ права, Англичаниве ти се ептен бизнис ориентед, наликуваат на Америте, фрлаат пари, Скај прави емисија лиги да ти течат за фудбал и тоа фино лепо го продава. Веројатно и заработката од преноси во странство им е доста висока.

КПР го земав како последен тим. Еве нека биде Рединг или Саутемптон или Астон Вила или Њукасл.

Секако имаат овие тимови повеќе пари, ама имаат бидејќи добиваат многу повеќе од ТВ права, спонзори итн

Конкретно твој Арсенал прави пари со тоа шо ги наплаќа ептен скапо влезниците.Накај 40% од приходите, не ги добива од спонзори или тв права поголемиот број на парите . Исто и другите тимови. Имаше споредба дека сезонска влезница за Баерн е поефтина од таа на не ме фаќај за збор дали Сандерленд/Фулам некоја екипа од нивен ранг. Политиката на екипите од Бундес е влезницата да е достапна за сите, подобро полни стадиони отколку полу празен ама повеќе профит. Не велам дека се празни стадионите во Премиер ама неможеш да ги споредуваш парите шо се вртат во Премиер со парите во другите лиги.

Не велам дека се празни стадионите во Премиер ама неможеш да ги споредуваш парите шо се вртат во Премиер со парите во другите лиги.

Токму така.
Англичаниве ти се ептен бизнис ориентед

Тоа не ми се допаѓа што удираат по навивачите, кои вистински го сакаат клубот а се чувствуваат ограбено. Ова особено го зборам за Арсенал кој има најскапи билети во Англија. Она што е покажано на сметка на највисоките билети едноставно не е доволно, оттаму и гневот кон управата особено, а и кон Венгер.

Квалитетот на најјаките тимови опаѓа али да се сретнат на пример КПР вс Пескара или КПР вс Гројтер Фурт, КПР би победил иако беа очајни.
Да не се лажеме тимовите од 12 - 20 место во Италија и Германија не би се носеле ни во Чемпионшип.

Хах. Колку сте ми интересни вака. Уште пред 3-4 години па кога слушав такви глупи муабети дека дури Баерн да би бил во ПЛ не би можел да биде ни во топ 4.
А сега дури отиде муабетот дека од 12 - 18 место тимовите од Бундес не можеле да се носат ниту во 2-та англиска лига. :facepalm:

Еве колку за споредба
Бундес:

• 11. Волфзбург
  • 12. Штутгарт
  • 13. Мајнц
  • 14. Вердер
ПЛ:

• 11. Норич
  • 12. Фулам
  • 13. Стоук
  • 14 Саутемптон
Овие 4 тима од Бундес се подобри од тие 4 тима од ПЛ. Имаат подобри играчи, а со помалку финансии располагаат, а да не зборуваме за тоа колку поубав фудбал играат од тие од ПЛ.

Е сега точно е тоа дека секоја сезона во Бундес има по 2-3 екипи што немаат квалитет да се носат ниту со останатите бундеслигашки тимови. Пр. од ланската сезона Фортуна и Гројтер.

Да не ме цитира некој сега погрешно шо ме сфатил да рече а зошто баш на тие тимови правам споредба. Правам на тие тимови споредба зашто Топче рече дека тимовите од 12- 18 од Бундес не можеле да се носат ниту во Чемпионшип.

За која е втора најдобра лига може да се прави муабет, дека и Сериа А и Примера се тука некаде по квалитет :)

:eek:

Абе дајте, Серија А е дну дна моментално!

Венгер е тој кој ги научи англиските клубови да купуваат од надвор откако освои 2 двојни круни во 3 сезони со ефтини и млади французи.
Единствено што Роман донесе е инфлација.

Различни ставови. Ниту за едниот, ниту другиот став не може да се тврди дека се комплетно точни или комплетно погрешни. Веројатно вистината е некаде на средина. И едното и другото ги „разбудија“ конзервативните управи.

Инфлацијата не е толку лоша работа, особено кога бизнисот се млад и се наоѓа во фаза на раст, ко фудбалот сега.

Хах. Колку сте ми интересни вака. Уште пред 3-4 години па кога слушав такви глупи муабети дека дури Баерн да би бил во ПЛ не би можел да биде ни во топ 4.
А сега дури отиде муабетот дека од 12 - 18 место тимовите од Бундес не можеле да се носат ниту во 2-та англиска лига. :facepalm:

Еве колку за споредба
Бундес:

• 11. Волфзбург
  • 12. Штутгарт
  • 13. Мајнц
  • 14. Вердер
ПЛ:

• 11. Норич
  • 12. Фулам
  • 13. Стоук
  • 14 Саутемптон
Овие 4 тима од Бундес се подобри од тие 4 тима од ПЛ. Имаат подобри играчи, а со помалку финансии располагаат, а да не зборуваме за тоа колку поубав фудбал играат од тие од ПЛ.

Е сега точно е тоа дека секоја сезона во Бундес има по 2-3 екипи што немаат квалитет да се носат ниту со останатите бундеслигашки тимови. Пр. од ланската сезона Фортуна и Гројтер.

Да не ме цитира некој сега погрешно шо ме сфатил да рече а зошто баш на тие тимови правам споредба. Правам на тие тимови споредба зашто Топче рече дека тимовите од 12- 18 од Бундес не можеле да се носат ниту во Чемпионшип.

Ќе застанам на страна од Точе и ќе кажам дека сигурен сум дека Саутемтон,Стоук,Норич и Фулам беа поквалитетни од тие 4 германски тима. Саутемптон играше и тоа како квалитетен фудбал минатаат сезона. Барем кој пратеше Премиер знае. Стоке сите го знаеме по тврдите натпревари што ги игра дома. Изненаден сум од Норвич кој со не толку голем буџет заврши на доста висока позиција. Фулам ме разочара ама со тој стар состав толку им е силата.

Пратев и Германско првенство, Вердер беше мизерија живамодбраната 2 најлоша во лигата 66 гола примени,цела игра се базираше на Де Брујне кој е на позајмица од Челзи пратен таму.
Од тие наведените само Штутгарт требаше да заврши на повисока позиција. Волфсбург после шампионската титула со Магнат и Џеко веќе не лини на тим кој се бори за европа. А колку ли само пари и тие трошеа минатите сезони, требаа да завршат погоре. Да не барам статисика во трансфери сигурен сум дека Волфсбург има доста потрошено на трансфери последниве 3 години.

Ќе застанам на страна од Точе и ќе кажам дека сигурен сум дека Саутемтон,Стоук,Норич и Фулам беа поквалитетни од тие 4 германски тима. Саутемптон играше и тоа како квалитетен фудбал минатаат сезона. Барем кој пратеше Премиер знае. Стоке сите го знаеме по тврдите натпревари што ги игра дома. Изненаден сум од Норвич кој со не толку голем буџет заврши на доста висока позиција. Фулам ме разочара ама со тој стар состав толку им е силата.

Според мене малку се подобри тие од Бундес и поубав фудбал играат, а помалку финанси па види ти сега.

Па Мајнц нема купено играч поскап од 3 мил.евра, не ме зафркавај, а да играат против Норич или Рединг ќе ги надиграат. Штутгарт исто последните години нема купено играч повеќе од 5 мил.евра. Последно Ибишевиќ што го купија за 5 мил.евра и тоа е. Ова лето ангажираа пример многу квалитетни играчи на кои им истекоа договорите со нивните клубови и добро се појачаа.

А ти како што ја опиша ситуацијата тука се некаде тимовите, исто јаки, а пази, тој вели дека не можеле да се носат ниту во Чемпионшип.

Според мене малку се подобри тие од Бундес и поубав фудбал играат, а помалку финанси па види ти сега.

Па Мајнц нема купено играч поскап од 3 мил.евра, не ме зафркавај, а да играат против Норич или Рединг ќе ги надиграат. Штутгарт исто последните години нема купено играч повеќе од 5 мил.евра. Последно Ибишевиќ што го купија за 5 мил.евра и тоа е. Ова лето ангажираа пример многу квалитетни играчи на кои им истекоа договорите со нивните клубови и добро се појачаа.

А ти како што ја опиша ситуацијата тука се некаде тимовите, исто јаки, а пази, тој вели дека не можеле да се носат ниту во Чемпионшип.

Ти забораваш да ја земеш во предвид големата инфлација на трансферите во Англија, посебно инфлацијата на англиските играчи.
Различни ставови. Ниту за едниот, ниту другиот став не може да се тврди дека се комплетно точни или комплетно погрешни. Веројатно вистината е некаде на средина. И едното и другото ги „разбудија“ конзервативните управи.

Инфлацијата не е толку лоша работа, особено кога бизнисот се млад и се наоѓа во фаза на раст, ко фудбалот сега.

Кога имаш клубови со теоретски бесконечно голем буџет кои го диктираат пазарот, да проблем е, и тоа голем.
--- надополнето: 4 јули 2013 во 01:50 ---
Конкретно твој Арсенал прави пари со тоа шо ги наплаќа ептен скапо влезниците.Накај 40% од приходите, не ги добива од спонзори или тв права поголемиот број на парите . Исто и другите тимови. Имаше споредба дека сезонска влезница за Баерн е поефтина од таа на не ме фаќај за збор дали Сандерленд/Фулам некоја екипа од нивен ранг. Политиката на екипите од Бундес е влезницата да е достапна за сите, подобро полни стадиони отколку полу празен ама повеќе профит. Не велам дека се празни стадионите во Премиер ама неможеш да ги споредуваш парите шо се вртат во Премиер со парите во другите лиги.

Арсенал не прави пари со влезниците, Арсенал ги покрива платите на играчите со влезниците, профит нема.
Комерцијалните договори ни беа срање и долгорочни, но се во фаза на обновување и следната сезона ќе имаме идентичен профит како Баерн Минхен. БМ ги давам како пример за споредба затоа на идентичен начин функционираат како Арсенал.

Одозгора, треба да земеш во предвид дека Лондон е далеку поголем и поатрактивен град од Минхен, така да и тоа влијае на цената.

Кога имаш клубови со теоретски бесконечно голем буџет кои го диктираат пазарот, да проблем е, и тоа голем.

Зависно од тоа колку брзо конкуренцијата која нема силни финансиски инјекции од надвор се справува со потешкотиите што ги создава инфлацијата се гледа колку стварно е голем проблемот. Јунајтед, Барселона, Реал, Јувентус, Баерн и останатите тимови од тој калибар без поголеми потешкотии успејаа да им парираат. За потешкотиите на Арсенал одлично го лоцира изворот. Долгорочните договори од пред инфлацијата. Кога ќе завршат тие и Арсенал без проблем ќе парира.

:eek:

Абе дајте, Серија А е дну дна моментално!

Не е ова тема за Серија А, така да сори за офтопик, али не е ова истата Серија А од изминатите неколку сезони, почнуваат пополека да се средуват работите... ќе почнат неколку тимови да "гризат" за врвот... и секако, ни фали успех во ЛШ и ЛЕ, а се надевам наскоро Милан ќе се погрижи за тоа (ЛШ) :D не личи на ништо ова, ЛШ со само 3 претставници од Италија, треба уште едно место да се отвори :)

Венгер е тој кој ги научи англиските клубови да купуваат од надвор откако освои 2 двојни круни во 3 сезони со ефтини и млади французи.
Единствено што Роман донесе е инфлација.

Eric Cantona likes this...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom