Windows 7

• Креатор на темата Креатор на темата m.i.n.a
  • Време на започнување Време на започнување
http://windows.microsoft.com/en-ie/windows-vista/back-up-your-programs-system-settings-and-files барај од тука понатака овде пишува дека на секој 6 месеци треба да се праи бек ап итн незнам ти кај си барала :D неможам да го најдам тој линкот кај што пушуваше све убаво после ќе паѓаш ти у вода ;)
Правиш ли ти разлика бе од бек ап до реинсталација на Виндоус?

Во банка на секои 15 минути се прави бек ап, па си ме видел на форуми како дробам дека на 15 минути треба да се реинсталира Виндоус? Глупости, не си во право, не знам што се трудиш.

Правиш ли ти разлика бе од бек ап до реинсталација на Виндоус?

Во банка на секои 15 минути се прави бек ап, па си ме видел на форуми како дробам дека на 15 минути треба да се реинсталира Виндоус? Глупости, не си во право, не знам што се трудиш.
Барај на таа страна мора да има , јас го читав целото ако го најдам линкот тешко тебе , јас ти кажав од кај да бараш не дека тоа е линкот :D

Барај на таа страна мора да има , јас го читав целото ако го најдам линкот тешко тебе , јас ти кажав од кај да бараш не дека тоа е линкот :D
Ти можеш да бараш цела вечност и нема да најдеш само се удираш со глава во ѕид :tapp:
Можеби стварно си прочитал некогаш како што велиш "пред неколку години" но кога и да било сигурно не било на страната на Microsoft.

Service Pack може, али Win Update no thank you! Инаку лап топот го работам без Анти вирус и без апдејти, еднаш или два пати у месецот дефраг му правам и што да ти кажам ко нов е :)

А SP што е ? па тоа ти е Windows update во еден пакет, боже со какви аматери пишувам ја на форумов

А SP што е ? па тоа ти е Windows update во еден пакет, боже со какви аматери пишувам ја на форумов
и тоа те разубедуваат, гајле немаат, страшно.

Знаев дека ќе го кажеш ова ;) Али како да ти објаснам, SP ти е нешто како on demand значително подобрување, додека секојдневните апдејти што се симнуваат немаат некоја голема улога во работењето на Виндоусот. Или ајде по просто да се искажам "Ако не е расипано не менувај го" Се додека си функционира Виндоусот како ти што сакаш нема потреба од тие ситни досадни апдејти.

ај вака да прашам правам преинсталација на 7 и се си оди нормално сеа коа ќе дојде до комплетирање на инсталацијата компјутерот се рестартира нормално нели , но потоа повторно не го поткрева оперативниот систем туку цело време се рестартира. Пробав со неколку цд , верзии исто е цело време.

Ќе тера ли убаво Windows 7 мојов компјутер? :)
untitled.JPG

ај вака да прашам правам преинсталација на 7 и се си оди нормално сеа коа ќе дојде до комплетирање на инсталацијата компјутерот се рестартира нормално нели , но потоа повторно не го поткрева оперативниот систем туку цело време се рестартира. Пробав со неколку цд , верзии исто е цело време.
Прва грешка што се прави за ова е наместено у биос да бутира прво од ЦД после од хард пуштатш инсталација и идеш да спиеш....на првиот рестарт бре мора да се смени у биос да бутира прво од Хард иначе пак од ЦД ке почне.
Ко второ...У БИОС, BOOT Devices...го имаш HDDто у листа ?
Ако го имаш хардот и пак не бутира имаш сјебан MBR (од разноразни лоадери бутани) а решение за тоа е да со low level format софтвер препорачан и симнат од сајтот на производителот на дискот го пребришеш со нули почетниот дел на дискот, или тоа се вика quick erase.

Прва грешка што се прави за ова е наместено у биос да бутира прво од ЦД после од хард пуштатш инсталација и идеш да спиеш....на првиот рестарт бре мора да се смени у биос да бутира прво од Хард иначе пак од ЦД ке почне.
Ако го имаш хардот и пак не бутира имаш сјебан MBR (од разноразни лоадери бутани) а решение за тоа е да со low level format софтвер препорачан и симнат од сајтот на производителот на дискот го пребришеш со нули почетниот дел на дискот, или тоа се вика quick erase.
Грешка ! Windows не прави самиот Boot после рестарт доколку не биде притиснато некое копче, значи потоа прави Boot од второто.

додади си уште два гб рам кога ќе си во можност само за уште подобро да работи но и вака терај на 7.
Компјутеров ми е 2007 и само еднаш е форматиран и затоа си реков да прашам за 7мица веќе почна да кочи ненормално, а за додавање рам не знам, секако за година две ќе земам лап топ. Инаку ќе имам ли послаби перформанси при играње игри нешто или исто ќе си тера?

Најдов на некој американски форум упаства баш за истиот проблем го подесив биосот како што бараше меѓутоа не ми го реши проблемот се мислам да не е хардверски некој проблем затоа што ниту со еден оперативен систем неможе да се стартува лаптопов.

Најдов на некој американски форум упаства баш за истиот проблем го подесив биосот како што бараше меѓутоа не ми го реши проблемот се мислам да не е хардверски некој проблем затоа што ниту со еден оперативен систем неможе да се стартува лаптопов.
Многу информации ти фалат....што модел на лаптоп е тоа? од тука ти е земен ? U SAFE MODE може ли да влезеш? Притискај континуирано Ф8 одма на боот и ке ти се појави мени со опции за SAFE mode,,,,пробај и со Last known good configuration....мислам дека драјвер за сата контролерот ти треба мануелно да го учиташ при инсталацијата со F6 односно тој драјвер го нема на ДВДто од 7цата...на AHCI mod ти е SATA podesena vo BIOS или на ИДЕ, види што опции имаш за SATA во биос и напиши ги сите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom