The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Солидна завршница ќе гледаме на слемот, Ѓоковиќ, Мареј, Дел Потро, со изненадувањето Јановиц и не е така лошо, како што тргнаа работите на почеток.
На крајот фијаско од Вердаско, веќе видено.

Штом е Фергусон на трибини очекувајте победа на Мареј во 5 сета ;)

Само да се самоцитирам, и да потсетам оти Мареј победи и во Ферги тајм :D

Izlegov od doma na 1-0 vo setovi i 1-3 za Marej vo vtoriot, pretpostaviv deka lesni 3-1 ke bidat toa za Endi. Doagam i gledam sto se desilo, ne mi se veruvase sto ispustil Verdasko. Ah bre Nando be, cel zivot istoto, covekov igra neverojaten tenis, ebeno dobri udari ima, samo mu fali killer instictot, e toa go nema. Da go imase toj killer instict sega najverojatno ke imase i nekoe Slem finale, pa zosto da ne i titula, i nekolku Mastersi.

Milo mi e za Janovic, gledam deka ne mozel da zboruva na intervjuto od sto go sovladaa emociite, ogromen uspeh za momakov koj lani posle uspehot vo Pariz izjavi deka nemal pari za da se prijavuva na golemite turniri. Kakov uspeh, za tolku malku vreme vo vrvot na tenisot. Sega bez razlika na toa dali ke pobedi ili izgubi so Marej on postigna fantasticen rezultat, i vo idnina od nego ke ocekuvam se podobri i podobri rezultati.

Многу ме нервира публиката, две дупли грешки едно по друго прави Вердаско, овие рипаат се радуваат ко да го освојл Мареј турнирот.

4 брејк топки во 4 сет, и на сите 4 Мареј погоди прва серва. ццц

Ноле ако се пласира во финале, минимум до Октомври ќе е сигурно прв со што на вечната листа ќе ги прескокне Агаси и Надал.

едит. my bad, со победата над Хас тоа си го осигурал. :cool:

Ноле ако се пласира во финале, минимум до Октомври ќе е сигурно прв со што на вечната листа ќе ги прескокне Агаси и Надал.

едит. my bad, со победата над Хас тоа си го осигурал. :cool:

Ма мислам дека е грешна таа проценка. И не е баш сигурно, информацијата е исфорсирана од страна на српските медиуми.

Moжда е грешна процената, ама после Вимблдон Надал(со оглед дека Мареј брани поени) треба и УС Опен и сите мастерси да ги собере, а Новак да почне у прво второ коло да отпаѓа.(така е зборот)

Туку да не зборам пред време, најмалку битни се поените моментално. Каква основа има да врзе неколку слема по ред. Сценарио, го тепа Мареј у финале, УС Опен секогаш е главен фаворит без разлика шо Мареј лани освои. Ама лани 2-3 недели пред УС Опен освои Олимпијада, затоа и играше толку добро по неа. Сеа со евентуален пораз плус пред своја публика, јасно е кој ќе биде главен фаворит за УС Опен. За Австралија да не го ни почнувам муабетот. Само реков да не зборувам предвреме, уште 2 утакмици, после ќе се тера на претпоставки.

Поените од Олимписките игри се бришат. Таму губи највеќе Мареј.

ДелПо - Ферер, Дел По одигра одлично, посебно последните два поени, проектили. :)

Ноле - Бердих... не смееше Томаш да го испушти тоа од вториот сет, 3-0 и сервис, па макар и против Ѓоковиќ....

Јановиц - Кубот, очекувано според мене во 3 сета победи тука помладиот Пољак.

Вердаско - Мареј, очекував Енди во 3 сета да го збриши Фернандо, но овој покажа дека е во форма и неслучајно стигна до четвртфиналето, имаше некои одлични поени, играше одлично... посебно од форхенд, а и сервисот му беше на високо ниво. Можеби со малку повеќе среќа ќе стигнеше до победа, имаше 0 30 на 4 3 во петтиот сет.

Не знам каква е состојбата со повредата на ДелПо, доколку е 100% спремен тогаш може да му се закани многу сериозно на Ѓоковиќ, сепак последниот меч на трева го одиграа минатата година тука на Вимблдон во рамките на олимписките игри во мечот за бронзен медал, 2-0 победи Дел Потро. Не знам дали пред тоа имаат играно на трева, ми се чини дека не.

Мареј - Јановиц, е ова второ полуфинале ќе биде многу интересно за гледање, баш ме интересира како ќе се постави Јерзи... сепак психички не знам дали ќе издржи, имаат играно само еднаш, минатата година во Париз кога во 3 сета беше подобар Јановиц.

ne e isforsirana matematika , taman si e , samo da ne se povredi ili da zaboravi da igra tenis Novak . Edinstveno moze da go zagrozi Nadal,ama toj treba i Toronto (Montreal) i Sinsi i USOpen da osvoi a Novak da ne preoga treto kolo shto e epten science fiction znaejki kakva podloga se gorenavedenite turniri i koj kako igra na takva podloga.Odnapred aj ne tvrdam ama skoro sum ubeden oti godinava Sinsi go osvojuva Novak.
Marej denes pokaza deka e klasa igrach i ne sluchajno e vtor, Nando odigra super ama glumecot pokaza karakter koga trebashe i ednostavno e podobar igrach od Nando
--- надополнето: 3 јули 2013 во 23:20 ---
Поените од Олимписките игри се бришат. Таму губи највеќе Мареј.

ATP ne smeta poeni od olimpiski , Marej nishto ne gubi , ATP I Olimpiski se dva sveta
--- надополнето: 3 јули 2013 во 23:26 ---
Delpo nema shansi protiv Novak , bashka mislam deka kolenoto posle mechot ke mu pravi problemi koga ke se oladi , taka da Novak 99% posto e finalist ,plus Ferer na treva voopshto ne e reper. Ferer denes nemashe shansi da pobedi so vakov game plan makar Delpo igral so edna noga,shpanecot ne znae da igra agresivno vo kontinuitet , eden dva udari i pak po sredina , na zemja ima smisla ama na treva i bash protiv forhendot na Delpo , pishi propalo.
Marej-Janovich,pa poljakot ako zeme set treba da e zadovolen , tolku
--- надополнето: 3 јули 2013 во 23:32 ---
vchera pishav deka Ferer ke pobedi najmnogu radi kolenoto na Delpo i ochekuvajki deka Ferer ke pokaze poveke muda,ama ,Ferer si e Ferer. A i toa apcheto mme , i Delpo kako Novak na Davis kupot so Querey , posle apcheto se povampirija , shto apche ke beshe. Ako znae nekoj neka pishe shto chudo e toa , valjda i za sex go biduva :)

Надал и да не биде прв годинава,ако ги освои Синсинати,Торонто и УС Опен како што викате ќе може да се каже дека е најдоминантен за 2013.Уште да се одлучи на Париз и Шангај да игра и да проба да направи нешто топ :D

Надал и да не биде прв годинава,ако ги освои Синсинати,Торонто и УС Опен

Аиии што кажа...двата турнина кои најмалце му одговараат на Надал...

Надал и да не биде прв годинава,ако ги освои Синсинати,Торонто и УС Опен како што викате ќе може да се каже дека е најдоминантен за 2013.Уште да се одлучи на Париз и Шангај да игра и да проба да направи нешто топ :D

a jas ako pod mishkata imav dva tashaka ke bev najdominanten kaj zenskite a ako probam i kaj mashkite top :D
Mala shala druze , ama sepak malce poveke baajagi nerealno e toa neli , sepak za tie turniri se prashuvaat i Novak , Marej , Federer , Darcis i dr

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom