Најпотценети и најпреценети филмови на IMDb

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Lo Sono не ставал оцени, го надраснал концептот, стигнал ничевиот натчовек. Господ е мртов, природата е тоа што ни треба. Оценува со бумбари. Бел, црн, мајски, препариран.. зависи.
Иначе го чепна кај што не треба, одамна и се спрема на една тема на волеј, за оцениве, како небитната разлика помеѓу 7.6 и 8.2. Децималите го убиваат!

За Коен пред некој ден дискутиравме, јас на сите филмови им одземам по 2 оцени поради A Serious Man и Burn After Reading.
Неможе со 2 филмови кои се во моите топ5 најлоши филмови, да ги ценам повеќе. Не иде тоа така. :D

Primal Fear, одземи го Norton, со просечен глумец, што добиваш, филм од 7ка? 8ка?

Mене таман ми е со бројки, не ме бунат децималите. Нека отвори тема за тоа, супер.

A Serious Man и Burn After Reading, ок, не се нешто посебно. No Country for Old Man, The Big Lebowski ? Big Lebowski, спаѓа во таа категорија на Fight Club и Pulp Fiction. Барем за Коен не биди престрог. No Country for Old Man е закон.

Вака „шта би било, кад би било“ за Primal Fear не би можел да кажам, но 7.5 би требало, зошто да не...

:)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ако сакаш можеме и на темава една анкета да им направиме. Еве Io Sono Interista, дај бапни една оцена твоја за Primal Fear.

10

Остај го ти њотов, шаблонски му бил трилерот. Нормално ќе му е шаблонски кога го изгледал пред 3-4 години откако изгледал еден куп други трилери кои настанале благодарение на Primal Fear и кои немало ни да постојат да не беа Рој и Арон, Арон и Рој.

Патем, точно е дека не сум веќе љубител на оцени ама не поради оценувањето туку поради скалата. Размислував доста по ова прашање и кога ќе имам време ќе пишам, можеби ќе отворам и тема за дискусија.

P.S.
Не се мачете со прашања од типот "ако Primal Fear е 10 колку е Godfather?" Тоа ќе му дојде слично како да се мачиш со “ако патлиџаните се 80 денари дали имам шанси за секс со Моника Белучи?“

10

Остај го ти њотов, шаблонски му бил трилерот. Нормално ќе му е шаблонски кога го изгледал пред 3-4 години откако изгледал еден куп други трилери кои настанале благодарение на Primal Fear и кои немало ни да постојат да не беа Рој и Арон, Арон и Рој.

Патем, точно е дека не сум веќе љубител на оцени ама не поради оценувањето туку поради скалата. Размислував доста по ова прашање и кога ќе имам време ќе пишам, можеби ќе отворам и тема за дискусија.

P.S.
Не се мачете со прашања од типот "ако Primal Fear е 10 колку е Godfather?" Тоа ќе му дојде слично како да се мачиш со “ако патлиџаните се 80 денари дали имам шанси за секс со Моника Белучи?“

Оцени го и Pulp Fiction тогаш, поради кој настана цел муабет.
Оти Primal Fear ако е култен за 10ка, по никоја логика Pulp Fiction не треба да има 7-ка и да биде преценет.

И Палп Фикшн е 10ка, ама поинаква 10ка.
Ај ќе разглабаме кога ќе можам да ги удостојам вашите постови со должно внимание :X3:

Иста екипа нека направаат и за Pete Doherty документарец, поради застрашувачката физичка сличност, па заедно двата филма соберено, без да ме копка би им дал 10ка. :icon_lol:
Се шегувам, сам по себе, во својот жанр биографски драми за музика, филмот е врв. Мене лично ми е премногу при срце, тука не му ја оспорувам 10ката.

Но како stand-alone филм, кој можеш да го пуштиш на тв и да добиеш позитивен фидбек, не е таков. Не е безвременски, да добие како филм 10ка.
Да разграничиме зошто сум престрог за многу филмови за оцениве. 10ка за мене е безвременски филм безразлика на жанрот. Филм кој можеш да му го пуштиш на некој кој ниту гледа сајфај ниту го интересира, а да го импресионира. Значи жанровски не треба да биде оспорен. Control ти се допаѓа ради Иан и Дивижн, ми се допаѓа и мене, и на одредена група, ама не на сите и затоа тоа му е максимумот. Оти има таргет група. Затоа неможе и несмее да се носи со големите „десетки“. Би го заокружил на сосема фер 8-ка.

turvior однапред се замолува да не ме кара.

Иста екипа нека направаат и за Pete Doherty документарец, поради застрашувачката физичка сличност, па заедно двата филма соберено, без да ме копка би им дал 10ка. :icon_lol:
Се шегувам, сам по себе, во својот жанр биографски драми за музика, филмот е врв. Мене лично ми е премногу при срце, тука не му ја оспорувам 10ката.

Но како stand-alone филм, кој можеш да го пуштиш на тв и да добиеш позитивен фидбек, не е таков. Не е безвременски, да добие како филм 10ка.
Да разграничиме зошто сум престрог за многу филмови за оцениве. 10ка за мене е безвременски филм безразлика на жанрот. Филм кој можеш да му го пуштиш на некој кој ниту гледа сајфај ниту го интересира, а да го импресионира. Значи жанровски не треба да биде оспорен. Control ти се допаѓа ради Иан и Дивижн, ми се допаѓа и мене, и на одредена група, ама не на сите и затоа тоа му е максимумот. Оти има таргет група. Затоа неможе и несмее да се носи со големите „десетки“. Би го заокружил на сосема фер 8-ка.

Не само заради Џој Дивижн. Најдепресивниот филм, ever, е Control.

Инаку да, ако одиме по таа линија што на ТВ се бара, во тој случај, многу, мнгоу култни филмови би паднале.

Не само заради Џој Дивижн. Најдепресивниот филм, ever, е Control.

Инаку да, ако одиме по таа линија што на ТВ се бара, во тој случај, многу, мнгоу култни филмови би паднале.

Лоша аналогија ми е тоа со ТВ, ама кога ќе се споми 10ка, одма мислам дека треба да се носи со најдобриот филм на светот! пошо нали и тој е 10ка.
Одтаму... моиве контрадикции.

Најверојатно проблем ни се ствара дека сите култни и забавни и што не, неможат да бидат 10ки.
Како што сите квалитетни 10ки (според индивидуални критериуми) неможат да бидат култни и забавни.
Најверојатно некаде во средина се наоѓа најдобриот филм, според сите услови.

Да не бидам арогантен, ама мислам дека сите се согласуваме дека тоа е Fight Club. :cool:

Нема шо да се лути турвиор, ова е одговорот на место со кој се согласувам и јас :)

Лоша аналогија ми е тоа со ТВ, ама кога ќе се споми 10ка, одма мислам дека треба да се носи со најдобриот филм на светот! пошо нали и тој е 10ка.
Одтаму... моиве контрадикции.

Најверојатно проблем ни се ствара дека сите култни и забавни и што не, неможат да бидат 10ки.
Како што сите квалитетни 10ки (според индивидуални критериуми) неможат да бидат култни и забавни.
Најверојатно некаде во средина се наоѓа најдобриот филм, според сите услови.

Да не бидам арогантен, ама мислам дека сите се согласуваме дека тоа е Fight Club. :cool:

Не ми беше поентата за тоа дека ти е погрешна аналогијата, туку дека се бараат глупости претежно на ТВ, за широки маси.

Fight Club, нормално, за Pulp се сопнавме малку, но со право !

:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom