Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
По овие муабети што ги кажуваш ми изгледа дека костовски е големо педерче,а такви како него несакам во МЗТ.
Aце има срце колку цела ваша "фамилија" заедно тоа го докажал мн пати, прв пример купот у борис лирија со куманово коа ги притиснаа желките кумани надвор од сала аце беше прв што проба да се качи на трибина да ги одбрани, а за муда у игра и у ризични моменти да не праиме муабет, со консолидација у одбрана ке биде уште покомплетен

Q

qazwsxedc

Гостин
Aце има срце колку цела ваша "фамилија" заедно тоа го докажал мн пати, прв пример купот у борис лирија со куманово коа ги притиснаа желките кумани надвор од сала аце беше прв што проба да се качи на трибина да ги одбрани, а за муда у игра и у ризични моменти да не праиме муабет, со консолидација у одбрана ке биде уште покомплетен
За мене е педерче од кога кажа дека МЗТ му е втора опција,ако не најдел клуб у странство ке потпишел со МЗТ,као демек он е Крис Пол па МЗТ ке го чека до септември:)

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
За мене е педерче од кога кажа дека МЗТ му е втора опција,ако не најдел клуб у странство ке потпишел со МЗТ,као демек он е Крис Пол па МЗТ ке го чека до септември:)
Главен проблем за аце да биде земен у странство е неговото малце необично минато, кој е поупатен знае (мене мие комшија и личен пријател) а за муабетот дека мзт муе втора опција првпат слушам

Член од
20 ноември 2008
Мислења
84
Поени од реакции
15
Ace e igrac koj sto saka da go ima sekoja ekipa kako prvo on si saka da si se obezbedi u stranstvo ako moze da si zima jaka plata I da si napravi ime ako mu e da igra u makedonija ne e samo Mzt klubkoj sto go bara I kozuv mu ima dadeno ponuda I u kumanovo ima sansi da si ostane ama nego ne mu se brza da potpisuva so niedna ekipa ima vreme do krajot na avgust, a za konevski sto vikas site potezi mu se dobri nema vrska on moze deka ima pari I misli se ke napravi I nemoj da mislis deka pipan si otisol zaradi olimpija toj si ima otideno deka videl so kakvi lugje si ima rabota lugje koi se nepismeni za kosarka.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Ace e igrac koj sto saka da go ima sekoja ekipa kako prvo on si saka da si se obezbedi u stranstvo ako moze da si zima jaka plata I da si napravi ime ako mu e da igra u makedonija ne e samo Mzt klubkoj sto go bara I kozuv mu ima dadeno ponuda I u kumanovo ima sansi da si ostane ama nego ne mu se brza da potpisuva so niedna ekipa ima vreme do krajot na avgust, a za konevski sto vikas site potezi mu se dobri nema vrska on moze deka ima pari I misli se ke napravi I nemoj da mislis deka pipan si otisol zaradi olimpija toj si ima otideno deka videl so kakvi lugje si ima rabota lugje koi se nepismeni za kosarka.

Толку и ти знаеш, само колку да се ќењка нешто......
Пипан си отиде затоа што МЗТ и Олимпија си играа лицитација, на секои 5 минути двете екипи му ја зголемуваа понудата за месечна плата и нормално на управата им дојде преку глава што е и разумно и правилно, па не е само он тренер у светов. ;)

Во Македонија не е само МЗТ клуб кој го бара ( по потпишувањето на Оташевич тешко и да го бара веќе ) точно, али што има да му понудат другите клубови освен солидна плата и играње курташак у македонска лига? Затоа МЗТ ќе му беше шанса за развој на неговата кариера а не стагнирање, што сакаш збори ама ова е точно.

Инаку Конески состави одличен тим во управата и тоа носи одлични резултати, најде луѓе што ќе изградат нова модерна сала, зар ни е потребно нешто повеќе?
За 2 години 4 титули, натпреварување во АБА лига и во новата сезона ЕвроКуп ! :cuc: :)

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
toj si ima otideno deka videl so kakvi lugje si ima rabota lugje koi se nepismeni za kosarka.
Па еве во Куманово пошо се писмени, гледам праат дрим-тим.

На Костовски му беше понудено толку колку што вреди. Тоа што пишуваше по порталиве дека е веќе потпишан се чисти глупости, затоа што Курчо беше само опција во МЗТ да биде како трет плејмејкер. Он може да збори што сака, ама следнава година ќе го гледа МЗТ само на ТВ. Пред две години пола екипа на МЗТ бараше дупло плата од тоа што зимале, па сите видовме како завршија тие играчи. Кој во Лирија, кој во Работнички за смешни пари, кој во другиве македонски клубови. Не може во Куманово да зимаш 2.500 евра, а во МЗТ да бараш дупло. Ко прво разликата во клубовите е небо и земја, гледајќи од секоја точка, дали е тоа традиција, успех, Европа, играчки имиња...

Многу играчи не сваќаат дека за една сезона можат да отидат, не една, две скали повеќе во кариерата. Па Дамјан и другиве будали ли се што потпишуваат со МЗТ!? Во најава се уште некои квалитетни имиња кои што ќе го потврдат сето ова погоре кажано

Q

qazwsxedc

Гостин
Главен проблем за аце да биде земен у странство е неговото малце необично минато, кој е поупатен знае (мене мие комшија и личен пријател) а за муабетот дека мзт муе втора опција првпат слушам
Епа 2-3 страни наназад еден член кој бил добар пријател со костовски така кажа,ја пред тоа немав некое лошо мислење за него,али после тоа го замразев,секако ако тоа е вистина:D

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Ичера од радио информација: Костоски у Бамберг, Луковиќ у Раднички Крагујевац, поголем дел од играчи си отишле, Младеновиќ, Јаневски, Димчевски, Станимировиќ (нормално) и ваљда Петровски (њтф?!) ќе останев, моментално се преговара сс Бојан Трајковски и Јован Марковски. Добри играчи, али треба још.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Добро кој ги курац сс тога Станимировиќа више... не су ми јасни још па га форсирав добива ненормалну минутажу. Он јадан на баскет у маалу не би га одбрале да игра :facepalm:

H

HoT IcE

Гостин
Ја знам дек е роднина на Цица овј Станимировиќ.

Член од
6 март 2008
Мислења
1.645
Поени од реакции
424
Ја знам дека врске има па оттуја и загарантирано место у тим. И не е битно што е и на кога е, важно еде минуте на некога доброга играча и лапа плату.
--- надополнето: 3 јули 2013 во 17:22 ---
Ја знам дека врске има па оттуја и загарантирано место у тим. И не е битно што е и на кога е, важно еде минуте на некога доброга играча и лапа плату.

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
За тија паре што ги лапа тј бедаш доведи некое дете од Вардара нека растура нек се развива како играч. Овј и такој си работи там приватно ... играње у Куманово му е хоби. Још па капитен :pos:

Член од
18 септември 2011
Мислења
5.444
Поени од реакции
5.570
За тија паре што ги лапа тј бедаш доведи некое дете од Вардара нека растура нек се развива како играч. Овј и такој си работи там приватно ... играње у Куманово му е хоби. Још па капитен :pos:
Со тетинми бунари копаме. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom