NBA драфт, трансфери, шпекулации

• Креатор на темата Креатор на темата маркетар
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Конечно завршува "Bledsoe" сагата.

Bledsoe + Butler во Феникс
Reddick + Dudley во Клиперс
2 пика од втората рунда во Милвоки
--- надополнето: 3 јули 2013 во 01:00 ---
Ај збор-два и за Сакраменто ако може да ми кажеш...Баш онака симпатичен тим ми се,сеа гледам го земале и Бен МекЛемор па на фејсбук глеам на страната имаат големи очекувања за сезонава(се надеваат на плејоф)..

Нов газда, нов менаџмент, ист град :)

Реално многу малку може да се каже за Сакраменто моментално. Не се знае ниту кој играч ќе остане, ниту какви ќе им бидат амбициите за идната сезона. Со моменталниот состав немаат шанси за плејоф, а и не сум сигурен дела плејоф им е целта. Ќе биде појасно во следните 2 недели.

Игудала имал состанок со Сакраменто

2014 WC Champions: Minnesota Timberwolves. Дефинитивни екипа за пратење се, само да останат здрави и плејоф сигурно ќе играт.

2014 WC Champions: Minnesota Timberwolves. Дефинитивни екипа за пратење се, само да останат здрави и плејоф сигурно ќе играт.

So zdrav i pozrel Rubio, so zdrav Kevin Love koj site znaeme deka e All star igrac, plus Kirilenko, Martin i kompanija, so Adelman na klupata, mislam deka stvarno ke bidat dosta interesna ekipa slednata sezona i tvrd orev za site favoriti, osobeno koga ke igraat na domasen teren vo Mineapolis.

Inace ova so Dwightmare 2 mi doagja preku taseta iskreno, ako saka da ostane ok ako ne neka se goni u tri lepe, ne znam koj kurac se nategaat tolku, stvarno ne zasluzuva likot tolkava paznja...

So zdrav i pozrel Rubio, so zdrav Kevin Love koj site znaeme deka e All star igrac, plus Kirilenko, Martin i kompanija, so Adelman na klupata, mislam deka stvarno ke bidat dosta interesna ekipa slednata sezona i tvrd orev za site favoriti, osobeno koga ke igraat na domasen teren vo Mineapolis.

Inace ova so Dwightmare 2 mi doagja preku taseta iskreno, ako saka da ostane ok ako ne neka se goni u tri lepe, ne znam koj kurac se nategaat tolku, stvarno ne zasluzuva likot tolkava paznja...
АК-47 имаше player опција и не ја искористи и со тоа стана незаштитен слободен агент, на негово место доваѓа старо-новиот Чејс Бадинџер на 3 годишен договор.:)
За АК се заинтересирани Спарси и се очекува да му понудат мулти-годишен договор, како што направија со Сплитер, 4годишен-36 милионски договор.
А двајт е најголемото бебе моментално. Јас мислам дека у Хјустон ќе потпише, пошто секако има посветла иднина од Лејкерс и Далас но дека најлесно преку нив ќе освои титула, тешка работа. Премногу гз лижат овие од ЛА, на крај ако не потпише за нив, премногу дебилни ќе испаднат. Подобро нека пробат да го вратат Бајнам отколку двајт.:D

АК-47 имаше player опција и не ја искористи и со тоа стана незаштитен слободен агент, на негово место доваѓа старо-новиот Чејс Бадинџер на 3 годишен договор.:)
За АК се заинтересирани Спарси и се очекува да му понудат мулти-годишен договор, како што направија со Сплитер, 4годишен-36 милионски договор.
А двајт е најголемото бебе моментално. Јас мислам дека у Хјустон ќе потпише, пошто секако има посветла иднина од Лејкерс и Далас но дека најлесно преку нив ќе освои титула, тешка работа. Премногу гз лижат овие од ЛА, на крај ако не потпише за нив, премногу дебилни ќе испаднат. Подобро нека пробат да го вратат Бајнам отколку двајт.:D

Mene toa me cudi, mnogu mu lizat gz na Dvajt, ne znam sto im e problemot. Ako tolku saka da si ide neka go potpisat i odma neka go trejdaat za da imaat nekakva polza od nego, da ne ide kako sloboden igrac.

Inace za AK nemav procitano, tek sea citam, ali seedno, i so nego i bez nego pak Minesota ke se tvrd orev slednata sezona. :D
Spliter 36 miliona covece :facepalm: znam posle onaa strasna sezona na Golden Stejt onoj Biedrins isto kjari multimilionski dogovor i od togas go snema, poso normalno bese dupka nevidena. Isto i ovoj Spliter, jezda Pop mu go koristi maksimalno potencijalot ali na bitnite mecevi se gubi ko nevinost na ekskurzija, ko so Majami na primer.

1004457_10152959426105277_1750340303_n.jpg

До кое дереџе дојдоа Lakers. :icon_lol:

Mene toa me cudi, mnogu mu lizat gz na Dvajt, ne znam sto im e problemot. Ako tolku saka da si ide neka go potpisat i odma neka go trejdaat za da imaat nekakva polza od nego, da ne ide kako sloboden igrac.

Нормално дека ќе лижат. Во НБА е докажано изминативе 20-30 години дека без звезди нема титули. Не е случајно што сите прават се што е можно за оние десетина, петнаесет најјаки играчи во лигата кои се под 32-33 години. Исто беше и минатите години со другите суперѕвезди, исто ќе биде и понатаму. Ако сега мислите дека е хаос замислете што ќе биде со Леброн идната година, освен ако предвреме го продолжи договорот со Мајами (што е доста веројатно).

Ако им избега Howard, Лејкерс можат слободно да почнат комплетна реконструкција на тимот. Најпаметно би им било да ги трејдаат и Гасол и Неш и Брајант за пикови и да танкаат на големо, макар што тоа нема никогаш да се случи.

А за sign-and-trade како што предлагаш, според новите правила кои ги потпишаа при локаутот, многу се ограничени можностите. Не е како порано. Играчите немаат интерес во тоа сега. Едино ако сака да оди во тим кој не е доволно под лимитот за да може да му понуди максимален договор на Двајт, но од сите оние кои се кандидати само Голден Стејт е во таква ситуација, а тешко дека нив ќе ги одбери. Евентуално Клиперс би можеле да бидат во таква ситуација, ама Лејкерс никогаш нема да се согласат на такво нешто. Бостон беше заинтересиран, ама Двајт не им дозволи ни состанок. Веројатноста да направат sign-and-trade со Howard е многу мала.

Или ќе биде најголем баст или пак ќе биде ѕвер. Друго нема. Голем потенцијал има дечкото ама тука нема да игра против цигани од грција, крилата има да го јадат на почетокот. Сеуште е млад и има време и за растење и за ставање уште мускули. Ако не го биде за напад барем ќе проба да научи да игра одбрана на крилата.
15ти пик не можи да ти биди баст.. никој не очекува од него да стани ѕвезда или нешто слично... можи единствено да ги изненади сите и да биди 'sleeper'
--- надополнето: 3 јули 2013 во 15:53 ---
а клиперси можеа многу повеќе да добијат за бледсо и батлер... ама ајде

џордан/?
блејк/одом
барнс/дадли
крафорд/редик/грин
пол/ ? ( ливингстон да се врати не би било лоша опција )

15ти пик не можи да ти биди баст.. никој не очекува од него да стани ѕвезда или нешто слично... можи единствено да ги изненади сите и да биди 'sleeper'
--- надополнето: 3 јули 2013 во 15:53 ---
а клиперси можеа многу повеќе да добијат за бледсо и батлер... ама ајде

џордан/?
блејк/одом
барнс/дадли
крафорд/редик/грин
пол/ ? ( ливингстон да се врати не би било лоша опција )

Јас мислам дека Reddick и Dudley сигурно ќе бидат стартери пред Crawford и Barnes. Ако воопшто и потпише Barnes. Реално едноставно веќе нема да имаат изговори. Џордан и Грифин ќе мора да научат да играат одбрана...

Јас мислам дека Reddick и Dudley сигурно ќе бидат стартери пред Crawford и Barnes. Ако воопшто и потпише Barnes. Реално едноставно веќе нема да имаат изговори. Џордан и Грифин ќе мора да научат да играат одбрана...

па сите четворица редик, дадли, крафорд, барнс во текот на нивните кариери повеќе биле како прв или втор човек од клупа отколку стартер... така да кој и да стартува нема да биде изненадување... а грифин солиден беше лани во одбрана е сеа ако очекуваш да стани ко гарнет или данкан џабе ти е нема предиспозиции... шутот од полудистанца исто така ќе го подобри то е сигурно... е сеа ќе видиме дали џордан ќе можи да научи некое движење под обрачот

па сите четворица редик, дадли, крафорд, барнс во текот на нивните кариери повеќе биле како прв или втор човек од клупа отколку стартер... така да кој и да стартува нема да биде изненадување... а грифин солиден беше лани во одбрана е сеа ако очекуваш да стани ко гарнет или данкан џабе ти е нема предиспозиции... шутот од полудистанца исто така ќе го подобри то е сигурно... е сеа ќе видиме дали џордан ќе можи да научи некое движење под обрачот

Што ке научи Џордан бе, празна глава ти е тој :D. Какви само предиспозиции има за да биде број еден дефанзивец во лигата, висок, атлетско тело и долги раце, ама тоа што на секоја топка што влегува во рекет излегува да ја блокира(иако знае дека нема да ја фати) многу го чини.

Jefferson ke dobie 41 milion za tri sezoni.Negov nov tim e Charlotte.
Nedovic tri godini vo Golden State.
Earl Clark odi vo Cavs.Potpisal na 2 godini,ke lapne 9 milioni za 2 sezoni.
Belinelli ke zeme 6 milioni za dve sezoni,odi vo Spurs.

Evans odi kaj pelikanite,Vasquez vo Kings,Robin Lopez vo Portland.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom