Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Конечно излезе и Trance на добра снимка. Одличен трилер !

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.690
Поени од реакции
34.204
Конечно излезе и Trance на добра снимка. Одличен трилер !

хадерип од седамстотини мб се не рачуна добра снимка одамна, осим ако нема поквалитетен?
почна и world war z скринери да испаѓаат иначе.. аиде каидае, нека биде побрзо овојпат.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
хадерип од седамстотини мб се не рачуна добра снимка одамна, осим ако нема поквалитетен?
Има и една ВебРип 720п од 3.8гб ама јас го гледав на оваа што ја спомна ти. Солиден е квалитетот !

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.498
Поени од реакции
35.243
World War Z
аууу fucking предобар филм! Одличен блокбастер, после Транс оди на листата на филмови на кои најмногу сум уживал без да трепнам! 3Д ефектите ОК, но филмот во глобала мене одличен.
Го гледав вчера, добро направен филм. 3Д ефектите се ОК, ништо префорсирано туку онака таман за да те здрма кога треба.

Ја имам читано и книгата, напишана е во вид на сведоштва на очевидци и директни учесници во настаните, и со тоа остава многу простор за сценарио по мерка на филмаџиите. Книгата е земена само како подлога за сценариото, уствари само оквирот на книгата е земен а настаните во сценариото се целосно напишани од сценаристот. Што е подобро одколку кога книга се касапи за сценарио.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Транс мора да го изгледате, таков филм не се пропушта.
Тешко дека ќе излезе од мојата листа за 10 најдобри за 2013. :cuc:

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Го гледав вчера, добро направен филм. 3Д ефектите се ОК, ништо префорсирано туку онака таман за да те здрма кога треба.

Ја имам читано и книгата, напишана е во вид на сведоштва на очевидци и директни учесници во настаните, и со тоа остава многу простор за сценарио по мерка на филмаџиите. Книгата е земена само како подлога за сценариото, уствари само оквирот на книгата е земен а настаните во сценариото се целосно напишани од сценаристот. Што е подобро одколку кога книга се касапи за сценарио.
Ја има на нетов негде книгата? Ако ја имаш прати ми пп. :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ќе ми објасни ли некој како ги оценува филмовите? Не е нешто реторичко прашањево, сериозно не знам, a сакам и јас да пробам да ги оценувам филмовиве, да не ги мавам на рандом бројките. Посебно за тие што оценуваат со децимали. Бар за децимал треба некои тешки математики да паѓаат во оценувањето :D

И да не ви е по шаблон оценувањето, дајте ми пример бар за еден филм и како ја добил оцената

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.408
Поени од реакции
25.287
Абе јас порано се занимавав со оценки, па седум кома ова, девет кома она, па едно време имав теорија дека нема филм што вреди за 10ка, дури најдобрите се максимум 9 и нешо.
Сега како ветеран (хехе :D) или ми се допаѓа филм или не, нема потреба да го оценувам. Или мислам подоцна на него или не мислам. Или има бел бумбар или има црн. Ако има бел одам и на имдб му фрчам десетка.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Многу лесно.

5 е просек, 6 е солиден, 7 добар, 8 многу добар, 9 епик, 10 ремек дело.

10-ка ми се само неколку филмови....

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Член од
30 октомври 2010
Мислења
919
Поени од реакции
907
Pain & Gain или нашите што би го превеле без пот, нема плод (нешто во тој стил)... е тапа.

Ништо вредно во филмот, дури и улогите лошо им се поделени.
Од коа го изедов чипсот, чекав да заврши филмот. (а го изедов многу брзо)

Од мене имате препорака да не трошите 130 минути и 200 денари за карта.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
wot Хахахаха. Изгледа јас најубаво си пројдов со Олимпус бидејќи не знаев ништо за филмот пред да го гледам. Точно е тоа што си го пишал ама заради забавата вреди сигурно повеќе од 3ка, сепак не е ова Sand Sharks :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Ја го доживеав ко 26-то продолжение на Умри Машки :)

Батлер беше во фазон "Who the fuck is John McClane?" а Кореецот беше нашминкан со Ичибан липстик фор мен :) Да беше снимен во 80-те со цвикери и trash talk ќе беше закон :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да беше филмот од 1967 ќе му беше меѓу поомилените на wot :D

Sand Shark, не е ништо, другата недела ќе излезе еден многу похардкор филм-Sharknado. A modern classic дефинитивно

Kajgana Shop

На врв Bottom