Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Влегуваш на овој начин во нивната компанија и се чуствуваш вака
Прегледај го приврзокот 67217

Друга работа аман веќе значи аман го отекоа ми ги направија цитрони дефинитивно со таа нивна рамноправност во име на нивната рамноправност да не треба да им дадеме се па ова го нема никаде дефинтивно оператор само за АЛБАНСКИТЕ ? добро де Македонија дали веќе е федеративна држава? мене така ми изгледа бидејќи ако тој отвараа компанија само за албанците тогаш ајде ни е да имаме само компании за МАкедонците србите да си отворат само за нив и? крајот кај ќе ни биде :гомце::facepalm: Значи стварно го отекоа а нашиве продадени души и газот за пари ќе го дадат :cautious:
Македонија не е федерална држава , тоа е држава на продадени души .

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
ми го украде гифот толку брзо?
:D
Извини стварно но морав :D многу е јак дефинтивно :cool:
--- надополнето: 1 јули 2013 во 15:43 ---
Македонија не е федерална држава , тоа е држава на продадени души .
Ќе ти кажам 100 работи дека е федерална држава но тоа е проблемот што никој не го признава бидејќи се знае до што доведува тоа.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Што е следно бре кретени низаедни?!?! па уште дебелоно копиле Ордановски се пофали дека ќе имало вработувања и ќе се подобрела услугата :facepalm::mad: Да ти се плукнам и у држава и све више у три лепе....

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Што е следно бре кретени низаедни?!?! па уште дебелоно копиле Ордановски се пофали дека ќе имало вработувања и ќе се подобрела услугата :facepalm::mad: Да ти се плукнам и у држава и све више у три лепе....
А што тебе ќе ти смени ако има уште еден мобилен оператор ?

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
mnogu ke se podobri uslugata, bev vo t-mobile na pultot od ramkovnite vrabotuvanja go prasuvam zasto vaka taka on se vrti vrti, posle nekoja minuta mi rece pocekaj da vidam i go snema , cekam 15 minuti ko lud i pocnav da se smejam i negovata koleska mi vika gospodine da ti pomognam sto treba gledam deka ve fati smeska, ama i nejze ja fati smeska izgleda znaese sto se raboti i taka so nea zavrsiv rabota a deckovo ramkkoven ne se pojavi ic, go snema

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Ако отворат оператор наменет само за македонци - македонците се нацисти и загрозувачи на права, а оператор наменет само за албанци во Македонија е океј. Тоа е таа тиранија на малцинството.

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Ми смета бе брат што е само за "Албанските" корисници кои требале да бидат пази ова "онака како што заслужуваат, рамноправно, со почит и на мајчиниот јазик, изјави денеска Ардиан Хоџа", демек они за се се обесправени во државава. Уште еден чекор до голема албанија....:mad:

RazerOptic

Admirable
Член од
10 ноември 2012
Мислења
170
Поени од реакции
125

За две недели во Македонија ќе се појави нов мобилен оператор кој ќе биде насочен кон Албанците во Македонија, Албафоне.
- Албанските корисници ќе ги третираме онака како што заслужуваат, рамноправно, со почит и на мајчиниот јазик, изјави денеска Ардиан Хоџа, извршниот директор на Албафоне.
Роберт Орданоски од Агенцијата за електронски комуникации на Македонија објасни дека Албафоне е мала, но сериозна фирма која ќе ја зголеми конкуренцијата на пазарот, а веќе потпишала и договор со АЕК. - Виртуелните оператори можат да бидат многу профитабилни. Таков е случајот со „Вирџин" во Англија,истакна денеска Орданоски.
Инаку, моментално во Македонија 49 одсто корисниците на мобилна телефонија припаѓаат на Т-мобиле, 28 отсто се корисници на ВИП, а останатите 23 отсто од граѓаните ги користат услугите на ОНЕ.
Исто така, Орданоски денеска истакна и дека мобилниот оператор Албафоне ќе допринесе за нови вработувања.
:drk::drk::drk::drk::drk:
Извор?

Член од
17 мај 2012
Мислења
184
Поени од реакции
105
dobro e nema veke na mobilniot da mi zbori na nerazbirliv jazik, ke go trgnat toa dvojazicno
Какво тргање бе можеби ќе потпишат договор за прв јазик да биде тој за да не ги изгубат албанските корисници (y)

Јефто

@JeftoMKD | Јефто™
Член од
30 октомври 2011
Мислења
2.732
Поени од реакции
1.308
Катастрофална грешка направена од АЕК за четвртиот мобилен оператор!
Под итно да се поништи тендерот, под било кој изговор, бидејќи не е дозволиво во Република Македонија да се прави мобилен оператор само за една етничка заедница која е едвај 15на%!
Страмота, нека се застрамат, м..... нивно !!!

Патем што бидна со WTI Maкедонија, нели она требаше да биде ?

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Која глупост човече..

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не е толку до имањето нов оператор туку до „задскриентие“ намери при ова. Со зборовите на легендарниот човек кој (не) се качи на месечината: Ова е мал чекор за Албафон, но голем за федерализацијата.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Хахахаха....сам себе го убијал....па ако направат оператор само за нив....како ќе си наплаќаат...пошто они се навикнати да не плаќаат????:pos:

Ќе отиде у стечај операторов за брзо осеќам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom