Најдобар приватен факултет во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Boom Boom Ciao
  • Време на започнување Време на започнување
Се решив секако да идам на приватен факултет, а се двоумам помеѓу ФОН - маркетинг менаџмент, ЕУРМ - маркетинг менаџмент, и Бизнис академија Смилевски.
Познавам студенти кои студираат на овие факултети, и секој го предложува и фали својот факултет, нормално. Па кој факултет од овие е најдобар? Објаснете ми тоа со акредитации ова она, не сум воопшто запознаен. Може и други приватни факултети да предложите, освен Американ Колеџ.
ЈИЕ не го земаш предвид? Подобар е од сите три што ги пиша. Имаат кампус и во Скопје, и тоа во Центар, професорите се супер и секогаш се достапни, тетките на студентски згоднички, плус може да си одиш вонредно и ќе те кошта најевтино од сите. Win-win ти е :sneaky:

Зошто кога ќе се спомне приватен универзитет веднаш помислувате купена диплома? Си имаат пари си купуваат подобри услови за учење.
Па и некои и на државните си ја купуваат дипломата, но на друг начин со частење на професорите. :D

Да запознаете професори како оној Аристотел од ФЕИТ, Орце од Рударски факултет па да видиме дали ќе се запишете на државен. :D
Колку и да учиш он ако е намислил од 100 студенти да поминат само 10 ни господ не помага. :D

- Дел од асистентите немаат никаква култура.
- Кога ти се потребни да ти објаснат нешто они не се достапни отишле да пијат кафе или да јадат.
- Ти треба бод за да поминеш испит се прават цареви почнуваат да јадат :гомце:
- Професорите ги дискриминираат студентите.
Ми се има случено да ме паднат на испит затоа што добив помалку поени и на проф му кажав дека мојот проект е подобар од на оној со сите 10-ки на кој му беше како да го цртало дете од градинка.
Потоа морав да одам да чекам да му помине лутината и да му се молам де извини, нема да се повтори. :mad:

Ако ти се учи оди си на приватен па ич да не се замараш со будали професори. Европским ЈИЕ или ФОН сеедно види каде програмата и предметите ти се подобри.
Ако имаш кој да ти најде работа давај пари за факултет ако не не губи време фаќај странство или со парите отвори некој бизнис. Не троши 10.000 евра за диплома која ќе фаќа прашина.

Имам другар на европски,економски учи,ми се жали имал 80 прашања за испит.Прашања бе ало,у средно не ни давале прашања,на испит трета година економски.Имам и другар на Американ,правен,у средно незнаеше што е правна способност,сеа све 8-мици и 9-ки.Братучед мој заврши на Фон,работи у на татко му фирмата.Приватните кај нас се жива калакурница,не ги глејте вие америчките филмови.Која црна пракса без теорија.Имам професор на правен у европски што пробал да предава,вика на испит си се симињаат до колега,си препишуваат,вика ги гледам ја запрепастено,незнам што се дешава..Шо праите бе вие?И овие му одговориле па кај нас стално е вака.Човекот си дал отказ инстантно.

Хахах нема врска, тоа си е можеби твој личен став, али далеку од тоа да ја користиш само за огрев.. Мислиш дека во оваа држава е боље да се вработиш во државна фирма? Како да не.. Во денешно време, многу повеќе шанси имаш со диплома од приватен факултет, него од државен. Еве брат ми заврши на ФОН, политички науки и димпломатија - меѓународна политика и се вработи во ОБСЕ, сосема случајно беше.. Затоа, најдобро да си избере според квалитетот на факултетот на тој универзитет, затоа што секаде е различно, како што Економски на ЕУРМ е катастрофа, така и Правен на ФОН е нула.

Зашто вака си зимате за право да измислувате муабети?
Баш економскиот е водечка сила на европски, али ајде правен е овој муабет одамна, испишани се многу страни............

Имам другар на европски,економски учи,ми се жали имал 80 прашања за испит.Прашања бе ало,у средно не ни давале прашања,на испит трета година економски.Имам и другар на Американ,правен,у средно незнаеше што е правна способност,сеа све 8-мици и 9-ки.Братучед мој заврши на Фон,работи у на татко му фирмата.Приватните кај нас се жива калакурница,не ги глејте вие америчките филмови.Која црна пракса без теорија.Имам професор на правен у европски што пробал да предава,вика на испит си се симињаат до колега,си препишуваат,вика ги гледам ја запрепастено,незнам што се дешава..Шо праите бе вие?И овие му одговориле па кај нас стално е вака.Човекот си дал отказ инстантно.
Potesko e vaka so prasanja mora cela kniga da znaes zatoa sto se e opfateno so niv.
Da te izvestam deka na drzaven ima elektronsko polaganje na nekoi predmeti i toa se e na zaokruzuvanje i nadopolnuvanje. A nekoi ispiti se sostojat od 5 na zaokruzuvanje, 5 na nadopolnuvanje, 3 prasanja.
Ima prepisuvanje a nekoi i slikaat test ili go ukradat i ako ne pominat ima popraven ispit so istite prasanja. E vidi ti kade polesno se pominuva i zosto site imaat diploma. :D

Sent from my Samsung Galaxy S3

Мислам дека е тапа малку да дадеш 7-8 илјади евра оти професорите биле искомплексирани.
Демек, сите шо завршуваат сега суперлуѓе се?

пробај факултет за бизнис економија FBE.Ако ништо друго најевтина е школарината.500 евра беше година кога студираше комшијата.Ама путки јок.Све некои со криви фаци.Не ми е јасно како можеш да бегаш од таму.Абе какви лижавчиња има таму,буквално те тераат самиот да учиш.Мој колега беше издриблал околу 10 за 4 години.Инаку не е лош и фон да знаеш.Има и таму добри риби,мада државниот е стварно врв.Не му секирај толку па ти.Само не се расправај многу со професорите и биди малку поупорен и ќе завршиш.

Ако толку мерак имаш за приватни, тогаш оди на Штул.

Повеќето што ги познавам, а биле на приватен факултет, сега се вработени и земаат солидни плати.

Тачно и јас такви познавам.
Сите се исповработени по фирмичките на тато и мама, па сега глумат директори.

А зошто едностанво не речеш : Неможам на државен, не учам, сакам на приватен? Пола од коментариве овде ќе ги немаше...
ОТ, јас како што знам на второ мество во Македонија е ШТУЛ, како најдобар универзитет после УКИМ, само што знам и тој е сличен на Европски и ФОН, на пример една другарка што едвај двојки имаше ( во средно) сеа има просек 9 на Штул....

- Ти треба бод за да поминеш испит се прават цареви почнуваат да јадат :гомце:

Е ова никогаш не сум го разбирала.
Имав другарка во средно, на тест кој имаше вкупно 20 поени, неа за поголема оценка и фалеше пола поен.
И она почна да труби на цел глас како било нефер за пола поен да не добие поголема оценка.
Епа не е нефер. Не си научил.
Плус, пола поен од максимум 20 не е исто со пола поен од максимум 100.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 08:37 ---
Potesko e vaka so prasanja mora cela kniga da znaes zatoa sto se e opfateno so niv.

Ова озбилно??

Е ова никогаш не сум го разбирала.
Имав другарка во средно, на тест кој имаше вкупно 20 поени, неа за поголема оценка и фалеше пола поен.
И она почна да труби на цел глас како било нефер за пола поен да не добие поголема оценка.
Епа не е нефер. Не си научил.
Плус, пола поен од максимум 20 не е исто со пола поен од максимум 100.
--- надополнето: 21 јули 2013 во 08:37 ---

Ова озбилно??
Се живо им е опфатено не им е се дефиниции кои во книгата се болдирани. Да е само дефиниции и одговор од една реченица тогаш и баба и дедо ќе завршат факултет.
Имаат и финти постават прашање на некој нивен начин па после утепај се барајќи го во книгата.
Или пак дадат прашања во кои има да наброиш 15 работи а тие прашања и одговори се слични помеѓу себе.
Не дај боже да ви се закачи некој кепец како Аристотел или Орце од Геолошки факултет затоа што еден комшија 11 години чека диплома. :icon_mrgr:
Многу време загуби по мавање низ факултет и седење дома. Подобро ќе фрлам по 1000 евра годишно ама такво глувче нема да ме прави будала во здрав мозок.

Се живо им е опфатено не им е се дефиниции кои во книгата се болдирани. Да е само дефиниции и одговор од една реченица тогаш и баба и дедо ќе завршат факултет.
Имаат и финти постават прашање на некој нивен начин па после утепај се барајќи го во книгата.
Или пак дадат прашања во кои има да наброиш 15 работи а тие прашања и одговори се слични помеѓу себе.

И како е тоа потешко од учење на целата книга?

И како е тоа потешко од учење на целата книга?
Полагај па ќе ја видиш разликата од вакво напамет учење на прашањата и она обично полагање што е со раскажаување на еден дел од книгата.

Полагај па ќе ја видиш разликата од вакво напамет учење на прашањата и она обично полагање што е со раскажаување на еден дел од книгата.

Па ти ако ја немаш листата со можни прашања ќе треба да ја учиш напамет цела книга.

Дечак иди бе бегај, сеа ќе испадне па и дека листите со прашања кои им ги даваат на приватниве биле многу тешки. Листи со прашања, еј.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom