Најдобар приватен факултет во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Boom Boom Ciao
  • Време на започнување Време на започнување
На ФОН оди си. Од улични муабети имам слушано дека Европскиот бил калакурница, ааа за БАС можам да ти пренесам искуства на студенти од прва рака - Сите кои се запишаа прва економски на УГД есента 2010 год. (со мене заедно) и ја паднаа годината, се запишаа на БАС наредната година и пред еден месец ме частуваа оти ДИПЛОМИРАЛЕ :icon_lol:. Толку им се развил капацитетот таму, што две студиски години земале во една. Растур ! :D

за тоа колку ке стекнеш знаење у приватен не се труди да ни кажуваш, доволно знаеме!
пример... на приватен ке спремаш испит од брошура со 50 стр а на државен книга со 500 стр. :)
другар кој на државен се мачеше и заглави ради несериозност отиде на европски, па сосема брзо дипломираше. на некои предмети кај што на државен неможеше 6ка да извади ваму 9 без проблем без да ја чепне ебаната брошура и да од срам ни на фејс нема ставено каде студирал и до ден денес се каее за тој потег!

Не државниве факултети професорите се до тој степен искомплексирани, што не им е целта да ги научат студентите, туку сакаат да се изживуваат, а тоа секој не може да го трпи. А не дека на државен се добива поголемо знаење или не знам што.. Башка тоа јас речиси и не познавам некој што дипломирал, па и да магистрирал на државен а да е вработен некаде. Кој знае ќе ја искористи дипломата, без разлика дали е од државен или приватен, исти курац. Освен тоа, ФОН, ЕУРМ и БАС се акредитирани, исто како и УКИМ. Али не е тоа поентата на темава, него кој од трите факултети што ги наведов е подобар, ако сакав на државен да студирам, ќе си останев на УКИМ. :)

Абе какви глупости не ќе прочиташ. Деца ај не се правете паметни ако имте да кажете нешто околу насловот ок ако не, не си ги трошете зборовите да продавате памет.
Од овие три што е најдобро појма немам само знам дека треба да си идиот да не завршиш и на државен факултет од типот оној на пример во Штип. Која традиција е на пример тој од пред пет години... Да не одиме оф топик, во Македонија квалитетно образование се само неколку технички факултети на уким. Е сега тој што сака да учи ќе стекне знаење и на приватните сигурен сум.

А што сакаш да учиш уствари, економски?

Не државниве факултети професорите се до тој степен искомплексирани, што не им е целта да ги научат студентите, туку сакаат да се изживуваат, а тоа секој не може да го трпи. А не дека на државен се добива поголемо знаење или не знам што.. Башка тоа јас речиси и не познавам некој што дипломирал, па и да магистрирал на државен а да е вработен некаде. Кој знае ќе ја искористи дипломата, без разлика дали е од државен или приватен, исти курац. Освен тоа, ФОН, ЕУРМ и БАС се акредитирани, исто како и УКИМ. Али не е тоа поентата на темава, него кој од трите факултети што ги наведов е подобар, ако сакав на државен да студирам, ќе си останев на УКИМ. :)
а ти мислиш дека не ги вработуваат само затоа што завршиле на државен? или затоа што немале врски?
еве јас ти кажувамд ека е второто... најчесто оние што имаат пари имаат и јаки врски по автоматизам така го вработуваат своето дете.
иначе да има некои гадни професори али не е секаде така, додека на приватните и несмеат да бидат арогантни итн.. мислам уште тоа фали при толку фрлање пари :)
и немој да праиш споредба кога по огласине сеуште се сретнува да пишува (само од фон и европски не)
па види си самиот зашто е тоа така, голем си.
ае чао другарче

Глуп си, ќе пораснеш.

kaj ida odis ke zemas diploma bez ucenje :)
Клише муабет, не се проаѓа така лесно без учење. Не е ко државните, ама не ни е само тепање време.
А со дипломата, да, моеш гз да си избришеш.

Иди на Фон појаки пичиња имат.

Јас сум сигурен дека во твојата околина исто имаш искомплексирани луѓе, тоа ти е тотално нормална ствар, ти на факултет идеш да учиш, а не да бидеш другарче со професорите.

И зашо ја мислев дека на факултет се иде од љубов кон идната ни професија, тогаш ни искомплексирани профиња, ни книги од 500 страни, ни непотизмот, ни неудобните столчиња, ни неклиматизираните простории не би те спречиле... :icon_lol::cautious:

Акредититани се бе, иди си на кој сакаш, те лажат овие дека не учат децана. Јас имам слушнато дека после завршување оние од приватен одма ги вработуваат во приватниот сектор, због заради зато што сакаат да им пропадне фирмата. :X3:

Да даваш за 3 години од 6000 до 7500 евра спаѓа веќе во категорија на екстремни спортови...

а ти мислиш дека не ги вработуваат само затоа што завршиле на државен? или затоа што немале врски?
еве јас ти кажувамд ека е второто... најчесто оние што имаат пари имаат и јаки врски по автоматизам така го вработуваат своето дете.
иначе да има некои гадни професори али не е секаде така, додека на приватните и несмеат да бидат арогантни итн.. мислам уште тоа фали при толку фрлање пари :)
и немој да праиш споредба кога по огласине сеуште се сретнува да пишува (само од фон и европски не)
па види си самиот зашто е тоа така, голем си.
ае чао другарче

Повеќето што ги познавам, а биле на приватен факултет, сега се вработени и земаат солидни плати. Можеби се вработуваат и некои од државните факултети, ама според мене мислам дека процентот на тие е далеку помал во однос на оние од приватните. Али сепак никој не би вработил некој што студирал на приватен, а везе нема од тоа што го студирал, па колку и да има врски.

Друже кој е најдобар чисто се сомневам објективен одговор да добиеш зошто не верувам некој сите три да ги посетувал.
Во врска со дипломата колку е признаена не знам ама не верувам дека многу ќе ти значи дипломата при вработување без разлика дали е приватно или државно.

Еве ќе ти кажам јас нешто што научив на факултет.Професорот ни вика нема овде ништо да научите единствено ќе створите работна навика.
И ова ти е главната разлика помеѓу државен и приватен факултет искрено дипломата игра мала улога во “големата слика“.

Понатаму немаме ние некој да ги споредува и оценува факултетите.Единствено што имам слушнато е ако не се лажам шангајска листа(не сум сигурен како се викаше) и на неа е само УКИМ како факултет.

Така да диплома од овој или од оној факултет не ти прави голема разлика.
Во врска со тоа колку се разликуваат приватниве факултети не знам само сигурен сум дека не е којзнае колку голема разликата.

На крај краева факултетот те учи само 5-10% од она што реално треба да го знаеш, а за другото мора сам да се потрудиш.

Повеќето што ги познавам, а биле на приватен факултет, сега се вработени и земаат солидни плати. Можеби се вработуваат и некои од државните факултети, ама според мене мислам дека процентот на тие е далеку помал во однос на оние од приватните. Али сепак никој не би вработил некој што студирал на приватен, а везе нема од тоа што го студирал, па колку и да има врски.
со секое наредно цитирање се повеќе сум убеден дека ти батка си за на приватен факултет :)

значи неможам да се повторувам и да ти укажувам зашто е таков процентот, али немој да мислиш дека на приватните се учи повеќе од државните, не не и не!
и продолжи да живееш у тој филм нема да те разубедувам

Другар земи работи нешто мајни факултет, по се изгледа сакаш да добиеш диплома со пари без пот .

Ајде кажи кој предмет те изнервира?:icon_lol:
Најинтересно ми е шо имам колеги кои се запишаа на факултет и си го поистоветуваат со средно.
Колку и да се искомплексирани професорите,ако седниш да научиш квалитетно и ќе положиш, без разлика, а со таканаречените скрипти и прашања од либро можиш само на среќа да одиш.
За Европскиов од неодамнешен муабет, катастрофа кадар со уште покатастрофа организација.
Оди веќе ако одиш на Американ, тој изгледа како најарен од приватниве, барем шо познавам неколку од генерација.
А, тоа ако си имаш пари домичка, работа те чека загарантирана, си се запишуваш на приватен си учиш предмет од државен расцепкан на два предмети за да не се мачиш, завршуваш и те чека работата со солидна плата.
Не си го мами умот дека ќе имаш некоја привилегија ако си на приватен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom