The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дел По е кај Новак. Исто како и Бердих, Хас, Томич, Ферер... По испаѓањето на Федерер и Надал, уствари за Мареј испадна тотално боза ситуацијата. Новак има потежок ждреб моментално.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Trojcava ke go dobijat Nole u nekoj drug univerzum. :)
Moze jedino set da mu otkinat.

A go gleam denes Berdih nesto se zalese na povreda, desnata raka ili ramo seedno, i ne bese bas najzadovolen od toa, moze vo ostatokov od turnirov toa da mu pretstavuva problem plus, loso ke e ako i on otkaze, ili da ne moze da go dava svojot maksimum pa samo dekor da e vo eventualniot duel so Nole, ja udiram na pretpostavka deka uber nezgoden ke e za Nole.

p.s. Del Po u koja '' granka '' e ? Onaa na Nole ili Marej ?

Бердих може го победи годинава Ноле,ама ако се сретнат во 1/4 финале повеќе од сигурен сум дека нема многу да се намачи Ноле.Еве највеќе 1 сет ќе му дадам на Бердих.Доколку Томич игра во 1/4 финале со Ноле мислам поинтересно ќе биде и понезгодно за Ноле.Се разбира ако игра Томич како денеска.Денеска едноставно многу пати го надмудри Гаске кој е доста поискусен од него,а имаше и ситуации едноставно кога не можеше да згреши.Повеќе од 20 размени тој уште го растрчуваше наваму натаму Гаске.Но не би бил толку јак Томич да го нема сервисот.Инаку за Делпо мислам има шанси да победи против Ноле во евентуално 1/2 финале.Но прво да го изгледаме 3тово коло.Се случија такви глупости на турниров,па и денес не е 100% сигурна победата на Ноле.

Btw,Ферер во големи срања е.Изгуби сет против Долгополов.Серена изгледа нема денеска да игра.

Ноле најтешко ќе му биде со Делпо, ако дојде Делпо до 1/2 финале. Од него лани изгуби на ОИ, а и Делпо е лош меч ап за било кој од првава четворка.

Сигурно го има некој постирано ова до сега ама во случај да сте го пропуштиле вреди да го прочитате :)

Лисицки ѕверка, ја уби Стосур со форхенди. Изгледа и Лисицки живее само за Вимблдон.
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 20:14 ---
Не би сакал да сум во кожата на Шарди во моментов. Веќе е средина на вториот сет а Шарди има земено само еден поен на сервис на Новак. Жално...

Нека гледа и Ферер да испадне... (n)

Ноле а погоди прв севис денес, скоро 100% од поените ги добива, само 1 изгуби а веќе се на пола од втор сет, феноменален all round тенис игра денес, и ритрнот му е на ниво на турниров, она потребното, му врати прв сервис на Шарди со иста брзина ко и сервисот, не му остави простор да сработи нешто со нозете.

п.с. И да му еам матер ја на оној што го диригира преносот кај Ферер, пуштам прееска што да видам, hd зумиран кадар од неговиот палец и нокт, па дај бе човек, кој сака да го гледа тоа.

Ејј само Нишикори ме зезна од 9 меча денес :(

Да, во моментов испаѓа дека Ноле има потежок ждреб. Ама сепак, би било добро да биде финалето Ноле-Мареј, сигурно ќе биде добар меч а и публиката ќе биде максимало уклучена.

Лисицки претпоставував дека ќе победи, сега следно игра со Серена - мислам дека може да биде релативно неизвесен меч. ќе биде бум-бум. Иначе, некако испаѓа дека тенисеркиве од Германија сите имаат некој агресивен baseline стил на игра. I like it :D

Ради долгиот меч на Ферер Серена нема шанси да почне денеска. Освен нели ако не ја префрлат на централен терен после Ноле, што не верувам дека ќе се случи познавајќи ја тврдоглавоста на организаторите.

Stanuva dosaden komentatorov veke.Djokovic ova,Djokovic ona..Jebote vise mi skurci!

Stanuva dosaden komentatorov veke.Djokovic ova,Djokovic ona..Jebote vise mi skurci!
A sho drugo da zbori, one man show e rabotava, bez brejk shansa protivnikot, ne ni bese blisku do takvo nesto, bukvalno vo nitu eden moment, samo 2 poeni izgubeni na svoj servis, totalna dominacija, poise i Ferer i Dolgopolov gi spomnuva otkolku Chardy, koj denes e defakto vise i demoraliziran, radi reda igra posle prviot brejk u vtoriot set, i sam vide deka ednostavno ne postoi teoretska shansa seriozno da go zagrozi Nole.

Па шо да каже бе брат, маме му ебава. Ако не погоди Шарди прв сервис на линија поенот иде кај Новак. Овој не собира гемови во мечот со Новак туку поени. :facepalm: Језда Ноле игра страшно добро ама овој е невиден смешник.

Fun fact: Хас и Ноле имаат 2 пати играно на трева, два пати победил Хас, од кои еднаш на Вимблдон 2009.

Fun fact: Хас и Ноле имаат 2 пати играно на трева, два пати победил Хас, од кои еднаш на Вимблдон 2009.
Знаеш дека на овој Вимболдон традициите се рушат. :)

p.s. Стеф, Серена ќе игра по Новак.

Добро е, после Новак иде Серена на централниот терен. Програмот ќе биде комплетно завршен.

Едит: Најсериозно, Хас нема шанса да го победи Новак во три добиени сета. Сет можно е да му откине, али да го победи не верувам, барем не според до сега прикажаното од страна на Новак на турнирот. Хас денеска го гледав, ненормално сервираше, одамна не сум видел некој толку добро да сервира, т.е. видов пред некој ден, Стакховски. :D Ама сметам дека тоа нема да му помогне многу против Новак во три добиени сета.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom