Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Аман бе, од Транс само камера снимка има

Па не знаев мислев дека има и некоја поасална снимка, пошто уште пред едно 3 месеца беше во кинава.

на ваков оџак максимум за тебе е централ23.негова одлика е скоро целата енергија ја предава на радиаторите.мој другар го има овој котел,има стан кој всушност се два стана помал и поголем споени во еден, и го загрева целиот стан,а ако му затреба дополнителна топлина го приклучува и електрилниот котел кој работи во серија со централот.можиш да размислиш и за ваква солуција.тој го пушта и електрилниот во најстудените денови.

би ти препорачал да отидиш во продавница и да го разгледаш овој котел,снагата му е 23 kw

CENTRAL-23KW.jpg

images

1.jpg

http://www.alfaplam.rs/en/products/details/21

сосем случајно го видов на сликава и ми падна во око.. го имам истиов ама ПОТПОЛНО истиов котел и по димензии и по карактеристики, во едниот магацин ми е и се користи само по потреба приклучен на 2 радијатори и еден ОГРОМЕН фенкојлер.. значи се е исто освен една работа.. мојот е со година на производство 1974-та и на него пишува ГОРЕЊЕ... значи алфа плам дрпнале од горење дизајн...

ако е направен исто како горењето, ондак имам само пофални зборови за греењето, освен дека треба да му бидеш роб на котелов, какои впрочем на секој котел на дрва...

Инаку ги немам пробано Coen bros, многу добри ми беа Barton Fink i Big Lebowski, треба некогаш и другите да им ги изгледам

За Burn After Reading и Serious Man, ај да му вервиме на вот, иако ги немам гледано.

Гледај ги од браќава:
- O Brother, Where Art Thou
- No Country For Old Men
- Ladykillers (не е ни приближно на ниво од погорниве два, ама онака лесна комедија, во типичен нивни стил)

Нема утка кај Коен, во никој случај преценети. Овој новиот ептен добри критики има, едвај чекам да го гледам. А за омилени Fargo и No Country for Old Men дефинитивно. :) Единствено A Serious Man ми беше чист просек.

алтернатива на парното

Александaр Александров патентирал иновативна електрична печка

е многу икономична и може да заштеди до 50% од расходите за струја
http://tv7.bg/news/society/9619592.html

не ми изгледа ова мене нешто озбилно.само ја насочува топлината нанапред наместо нагоре,нешто што го прават и греалките со вентилатори

Cloud Atlas
Compliance
The Imposter
The Intouchables
Iosonoviot Rust and Bone

A na pc gi imam Holy Motors radi diskusijata pred nekoe vreme.
i Indie Game, mada po 2 3 traileri i intervjua, taka ke ostane izgleda.

Dzimay amateur. :D

Му се спремам на Гетсби, вечер ќе идам у Cinepaplexx на the man of steel, а го чекам оној adore. Мн настрано изгледа, и интересно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom