Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Овој точак, во outdoor го имаат стаено на попуст за 25.000. Коментари за точаков, предлог друг за тие пари? Или овој да го земам?

Земај го, не се мисли, за таа цена (25.000) нема да најдеш ништо подобро. :)

Сакам да сменам нешто на точакот да ми биде побрз, ми рекоа да ги сменам предните запчаници, зашто 3тиот запчаник ми бил мал.Е сеа за мењање, дали има врска нешто со преносот на рамот и слично, нешто вакво начув и од тогаш му ја мислам..

Сакам да сменам нешто на точакот да ми биде побрз, ми рекоа да ги сменам предните запчаници, зашто 3тиот запчаник ми бил мал.Е сеа за мењање, дали има врска нешто со преносот на рамот и слично, нешто вакво начув и од тогаш му ја мислам..

Ако имаш слика пожелно би било да поставиш слика и да видиме што како е ситуацијата ... :)

Ако имаш слика пожелно би било да поставиш слика и да видиме што како е ситуацијата ... :)

http://imgur.com/a/6MI7t#0

Capriolo купено пред 2 години негде, шимано мењачи, задниот е tourney со 7 брзини, а предниот везе неам кој е, не се чита.Мењачите се shimano v-brake.

Ај препорачај ме велосипед планирам да си купам за прв пат по толку време ,а пред тоа имав Pony :D
Инаку не возам многу често и слободно време го користам и да биде профи и класичен изглед нешто како на сликава :) и не се разбирам многу за велосипеди и цената да биде нешто околу 200€ или помалку поубаво ако има :D
index.php

http://www.vuckocompany.com.mk/index.php?l=product_detail&p=402

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

Бајкери еден совет ако може. Денес идам да возам велосипед до средно водно. Бидејќи одам првпат и немам баш најдобра кондиција на возење по угорнини, според вас во која брзина е најдобро да се стави точакот за да се поминат полесно јаките угорнини ? Мислам дали да користам послаби брзини за искачување, до десетта, или да го ставам ланецот на појаките преноси од 11 - та брзина па нагоре ?

Бајкери еден совет ако може. Денес идам да возам велосипед до средно водно. Бидејќи одам првпат и немам баш најдобра кондиција на возење по угорнини, според вас во која брзина е најдобро да се стави точакот за да се поминат полесно јаките угорнини ? Мислам дали да користам послаби брзини за искачување, до десетта, или да го ставам ланецот на појаките преноси од 11 - та брзина па нагоре ?

Немам појма колкава нагорнина е средно водно, но тоа сам ќе си осетиш, отпорот на нозете би требало да биде слично како да тераш на право.
Пример нагорнини како Ѓавато, Плетвар јас ги искачувам со 1-3 или пак 1-4. Ретко кога одам на 1-2 и скоро никогаш не сум сменал 1-1 брзина.

возам, често одам и на водно по асфалт си возам., Ама имам една забелепка. да се биде претпазлив. Бе на водно вежбав и еден типац пред некој ден ќе ме утепаше. Се симнуваше по козјите патеки со точак. Да не го чуев дека се лизга надоле ќе ме убиеше.

1-2 Мислам дека за почетник добро е за на водно но ќе видиш според тебе можеш и 1-3 да возиш секако ќе видиш како тебе ти одговара ... Поздрав :) убав помин

Не е важно,веќе си купив велосипед CROSS не е којзнае што бренд е,но тоа не ми е важно туку поважно ми е перфонманси и квалитетна изработка и спецификации http://www.crossbike.ro/produs.php и баш буквално исто како на сликава и ми се допаѓа дизајнот .

Gravita%2026%20DB.jpg

јас возев некни до средно, слаб на кондиција сум, од кочо рацин до олимписко село 1-1 до 1-3 (значи најниските), а после дури на порамните места или послаби узгорници можеш повисока брзина, а ова шо викаш ти дека одиш прв пат и да стајш у 11 и повисоко :D искрено не сум баш сигурен... нема да моеш да мрднеш, а и 11та брзина мислам дека не е баш соодветна од аспект на тоа како е поставен ланецот, не е во права линија туку е / (под косина), можеш за ова да погледаш некое видео на youtube околу менување брзини кога и како е правилно, и која брзина за каков успон, техники на качување и секако имај во предвид ко шо ти пишаа претходно отпорот на нозете.

Не се занесувајте какви 1-1 или 1-2.Душа ќе му испадне,а велосипедот нема ни да мрдне.Јас пак го возам позади на 3-4,напред на средина или на пак на првото напред со 4 или 5 запчаник.Не може генерално точно да се каже,бидејќи различни угорнини има,али одприлка тие би биле комбинациите.Сепак многу е битно и каков состав имаш напред и позади,али како и да е,ова 1-1 или 1-2 е чиста глупост и лага.

Ве молам не ме колнете шо го расипав времево...

До вчера сонце пукаше, денес купувам точак, се истури.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom