Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Само што се вратив од турата: Скопје (преку Долно, Средно, Горно Коњаре, Сушица) - Свети Николе - Штип - Пробиштип (две ноќевања во Пробиштип) - Кратово - Куманово - Скопје и беше прекрасно :))

Дај нешто подетално ... :D

Здраво . Сакам деновиве да земам велосипед кој би ми служел за кратки релации .
Изборот е помеѓу два велосипеди :
Drag , и Polar ....
На Polarot има понов менувач за брзините меѓутоа рамот не му е алминиумски .
А на Dragot e обратното . Има алуминиумски рам а постара генерација на менувач за брзините ....
Polarot e 10.000 a Dragot 13.000 ........
На кој повеќе би се нафатиле .......

Друга опција ми е Capriolo Oxygen .......... какво мислење имате за овие ?
предноста е што има Диск на предното тркало , и посовремен менувач за брзините , меѓутоа не е алуминиумски рамот .........

*ViKtOr*

За ти е пари каприолото со дикс искрено јас не би го земал а друга опција јас би го земал Драгот од причина што секако рамот е доста поквалитетен за разлика од поларот. За менувачи и сл. можеш да смениш но рамот е најбитен. :) Значи мој совет Драгот земи си го

Здраво . Сакам деновиве да земам велосипед кој би ми служел за кратки релации .
Изборот е помеѓу два велосипеди :
Drag , и Polar ....
На Polarot има понов менувач за брзините меѓутоа рамот не му е алминиумски .
А на Dragot e обратното . Има алуминиумски рам а постара генерација на менувач за брзините ....
Polarot e 10.000 a Dragot 13.000 ........
На кој повеќе би се нафатиле .......

Друга опција ми е Capriolo Oxygen .......... какво мислење имате за овие ?
предноста е што има Диск на предното тркало , и посовремен менувач за брзините , меѓутоа не е алуминиумски рамот .........

Штом точакот е со челичен рам, тогаш е тежок како трактор. Не се мисли земај алуминиумски, во случајов Drag-от без разлика што има постара опрема. Со време ќе го надградиш. :)

Decki edno prasanje. Dali pasuva burence I kasetata Shimano so 36 dupki na Connect ram, bandazot e so 36 dupki isto. Dali lezisteto na ramot ke odgovara?
fala

Некој да препорача средна класа велосипед до 15.000 ?

Дај нешто подетално ... :D

Подетално? Сонце...природа...малце угорници...малце спуст и така неколку пати и гледаш Св. Николе.. малце рамен пат и гледаш Штип ...понатаму накај Кочани неколку опасни ситуации со камиони кои возат 150 на саат и ти проаѓаат на 30 цм од тебе...другото се беше одлично :)

Некој да препорача средна класа велосипед до 15.000 ?

Половен не ти представува проблем? За 15.000 ден. нема да можеш да најдеш скоро ништо посалам освен српски Каприоло и бугарски Ферини и евентуално некој Швин.
Ако ти треба за низ град јас би ти го препорачал овој Panasonic со Deore XT опрема.
Ми изгледа ептен зачуван и е навистина ефтин за опремата што ја носи.

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=820449

@Sussaro

Земи го и ти во предвид ако ти одговара големината на рамот.

И јас исто сакам да прашам :D

за тие пари ако сакаш нов бајк види.... Мерида 10в
мислам дека можеш да пробаш да се ценкаш и ако има уште останати, негде до 300еур дали ќе ти даде, имаше пред скоро време попуст мислам дека по таа цена ги даваше.
или види го Поларов. па да му бараш попуст едно 20%-25%.
За на друго место (друг дуќан), нов бајк тешко за тие пари и тешко ќе извлечеш поголем попуст, сегде даваат макс 15%.

или на старо, опција 1, опција 2 (со ценкање да спуштиш до 250-280еур), опција 3 (овој има одличен амортизер), опција 4, опција 5, опција 6 (да пробаш да спуштиш).

ова е вака според мене, само јас не се разбирам многу, јас бирам онака како стомак и срце ми кажуе :)

е сега убаво ќе беше и двајцата да кажете за кај ќе ги возите велосипедите, на што..асфалт, земја, угоре, удолу, за бркање женски на кеј (ако е за ова) види го овој бајк или овој главни фраери ќе бидете на кеј :D

Би сакал да прашам нешто значи вака мој другар сака да земе точак Спринт аполон сличен ваков само со послаба опрема значи опремата е целосна шимано но на задното апаратче е шимано турнеј мислам дека беше инаку цената е 14,000 ден со попуст. дали е океј цената? Значи исти ваков е само што задното апаратче е шимано турнеј како што кажав предходно и е 21 брзинец е сега дали се исплати ? c5154f293bbc48349124f00d7ce96ca6.jpg

за тие пари ако сакаш нов бајк види.... Мерида 10в
мислам дека можеш да пробаш да се ценкаш и ако има уште останати, негде до 300еур дали ќе ти даде, имаше пред скоро време попуст мислам дека по таа цена ги даваше.
или види го Поларов. па да му бараш попуст едно 20%-25%.
За на друго место (друг дуќан), нов бајк тешко за тие пари и тешко ќе извлечеш поголем попуст, сегде даваат макс 15%.

или на старо, опција 1, опција 2 (со ценкање да спуштиш до 250-280еур), опција 3 (овој има одличен амортизер), опција 4, опција 5, опција 6 (да пробаш да спуштиш).

ова е вака според мене, само јас не се разбирам многу, јас бирам онака како стомак и срце ми кажуе :)

е сега убаво ќе беше и двајцата да кажете за кај ќе ги возите велосипедите, на што..асфалт, земја, угоре, удолу, за бркање женски на кеј (ако е за ова) види го овој бајк или овој главни фраери ќе бидете на кеј :D

Живеам на планина, значи ми треба за планински патеки најчесто...... поретко за на асфалт :D

Половен не ти представува проблем? За 15.000 ден. нема да можеш да најдеш скоро ништо посалам освен српски Каприоло и бугарски Ферини и евентуално некој Швин.
Ако ти треба за низ град јас би ти го препорачал овој Panasonic со Deore XT опрема.
Ми изгледа ептен зачуван и е навистина ефтин за опремата што ја носи.

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=820449

@Sussaro

Земи го и ти во предвид ако ти одговара големината на рамот.

Не е лоша цена, ама она што ме одвраќа се тенките гуми. Да, овие се градски точаци и да, тенка гума значи и брзина, ама со толкуте дупки, нерамнини и скокање тротоари низ градов има да биде вадење на камен од бубрег. Јас сум за маунтбајк и дебели гуми, не мора да е квалитет да се пуштам низ швајцарски ниви, ама дебела гума си е дебела гума.

Не е лоша цена, ама она што ме одвраќа се тенките гуми. Да, овие се градски точаци и да, тенка гума значи и брзина, ама со толкуте дупки, нерамнини и скокање тротоари низ градов има да биде вадење на камен од бубрег. Јас сум за маунтбајк и дебели гуми, не мора да е квалитет да се пуштам низ швајцарски ниви, ама дебела гума си е дебела гума.

Стави си дебели гуми, имаш Кенда за 500 ден. 2.0 дебелина, уште подобро стави му Швалбе со протекција против дупење за 780 ден.

Ти ако продолжиш вака да пребаруваш била танка, била стара, била дупена и излижена ќе патиш од невозикус.:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom