Предлог за филм со кратка рецензија

L

lubenakov

Гостин
Four Rooms.

Филм на Квентин Тарантино во која една од улогите ја толкува и тој. Четири соби, мотел и луѓето во него, воглавно тоа е тоа. Гледајте го, инаку филмов е црна комедија.
Da te popravam malku ovoj film go imat rezirano 4 reziseri megu koi i Kventin Tarantino. Sekoja soba si ima svoj rezisers.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Нешто сосема различно, интересен сплет на драма и црна комедија, малце различен однос меѓу татко и син, моменти кои се бизарно смешни, по подолго време враќање на Robin Williams со добра улога. Филмот почнува во една, но завршува во сосема неочекувана насока. World's Greatest Dad

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
The Day the Earth Stood Still

Добра научна фантастика со Keanu Reeves во главна улога. Филм за светот и луѓето. Гледиште за светот и човештвотот.

Гледајтего!:smir:

Член од
20 јули 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
дај кажета некоја тинејџерска комедија со колеџ такви некои

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
дај кажета некоја тинејџерска комедија со колеџ такви некои
Van wilder site 3 dela
Colegge Road Trip
Colegge Road Trip beer pong
Senior skip day
Sex drive
Miss March

овоа се се комедии некој се со колеџ некој не ама добри се да пуштеш мозоко на паша и btw отсега вакви пишувај на темата за побарувања на филмови не тука сеа ке ме искарат модераторите оти е улавам у јурисдикција. :smir::smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
The Movie that Rocked!!!

Конечно и по подолго време еден филм на кој можам да му дадам 10-ка без грижа на совест.

Сега ја сакам фудбал и сакам рокенрол и чисто случајно последните два филма што ги гледав се за овие две големи, големи работи. Едниот го пастирав во другата тема, а овде:

The Boat That Rocked (2009)

Да почнам со воведот на филмот кој кажува доволно:

• 1966-та година е, најдобрата година за Британскиот Рокенрол.
  • Но, BBC радио пушта само 45 минути поп - музика во денот.
  • За среќа, обожаватели пловеа со бродови по Северно море и емитуваа нон-стоп рок и поп музика.
  • 25 милиони Британци, или половина од населението, ги слушаа овие пирати.
Еден таков брод полн со рокенрол фанатици плови и емитува сигнал, кој британската влада, која со одбивност гледа кон овој вид музика, прави се за го спречи неговото ширење.

Дури и кога владата ќе успее да ги прогласи за незаконски и да ги затвори овие станици, овој брод ќе даде отпор и ќе продолжи да рока.

Филмот е исполнет со фин, интелегентен хумор, прекрасна музика (саундтракот е фантастичен и сега си го спуштам), многу убави сцени и емотивен крај.

ДА ЖИВЕЕ РОКЕНРОЛОТ!!! (и пиратеријата!)

На вашите компјутери и двд-ја, наскоро (кога ќе си го симнете...)

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Road To Perdition.

Том Хенкс во доста необична улога за него, и ми се чини дека е единствен филм во кој глуми ваков тип на карактер. Само оригиналноста за неговиот карактер кој што го глуми вреди да се гледа. Покрај него во филмот се и Даниел Крег, Џад Ло и мајсторот ветеран Пол Њуман, добар кастинг на добри актери длабока приказна за пријателството, лојалноста и смрттното непријателство...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Од сад па на даље и у будуче... (Мал цитат од серија која не сте ја гледале.)

Значи, од сега па натаму:

Постови од типот:

Кажете нека добра комедија?
и
  1. Hangover
  2. Sex Drive
  3. ...

и
не во оваа тема. Првите 2 во темата за Побарувања на филмови, третиот ни таму, туку по ПП или на профил. Оние што ќе згрешат првпат ќе ги бришам. Оние кои постојано пастираат вакви мислења на погрешно место ќе ги бришам и ќе добиваат опомени.

Темите Предлог за филм со кратка рецензија и Последен гледан филм со кратка рецензија, се за да предложите филм и да пишете за последниот филм што сте го гледале, задолжително со рецензија, макар нека е и од 2-3 реченици.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Изгубено Дете

многу убав филм баш вчера го гледав. се работи за двајца близнаци( брат и сестра) кај што се киднапирани уште како бебиња. меѓутоа цел филм ја прикажуваат само сестрата, на почетокот на филмот како девојче помало а веќе на крајот како жена со маж и две деца. цел живот таа ќе си го бара семејството и братот близнак, и семејството ги бара нив и затоа ќе остави податоци на интернет. потоа ќе и се јави сестрата и ќе почнат да зборуваат ова она и ќе открие дека всушност таа е украденото ,,бебе,,. па ќе појде таму да се запозне со семејството но мајката ќе биде умрена. и кога ќе појде таму што да види тие индијанци. па ќе пробаа и таа со мажот и децата да остане тука да живее меѓутоа ќе имаат потешкотии. а дали ќе продолжи да живее со нејзиното семејство дознајте сами. :smir:

Milla*

100% Milla
Член од
15 јуни 2009
Мислења
254
Поени од реакции
41
Последен филм што го гледав беше Момчето во пругасти пижами. Навистина убав филм, настаните се одвиваат во времето на Хитлер кога ги убива Евреите, едноставно се приказува како едно момче од 8 години го гледа светот... навистина може да се погледне. А исто така и Неверство со Оливер Мартинез, Рочард Гир е убав филм....за овој филм немам коментар треба да го погледнете! :helou:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
[zEUs];2864328 напиша:
The Day the Earth Stood Still

Добра научна фантастика со Keanu Reeves во главна улога. Филм за светот и луѓето. Гледиште за светот и човештвотот.

Гледајтего!:smir:
Да го немав гледано филмов и да ја послушав твојава препорака ќе те колнев цел живот :)
Научна фантастика, дефинитнвно најдосадната научна фантастика и еден од најаматерските филмови кои ги имам гледано. Филмов е сакс...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Kids 1995.

Независен нискобуџетен филм кој што шокира со својата содржина. Скоро сите актери се во нивните дебитантни улоги и прв пат учествуваат во креирање на филм. Дејствието е во Нју Јорк во средината деведесеттите години на минатиот век. Деца е филм за деца скејтери, секс, конфузија и човечки судбини....

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.760
Поени од реакции
22.786

Вчера го гледав и можам да речам дека овој хорор филм е еден од најдобрите во последните неколку години и сигурен сум дека барем 3 пати ќе изрипате од столчето..

Ви го препорачувам гледајте го...

Kajgana Shop

На врв Bottom