Dzish
unlike any other...
- Член од
- 15 февруари 2007
- Мислења
- 13.994
- Поени од реакции
- 2.689
Не реков јас ништо....А зошто некој би ме приморувал на било што? Не сакам да одам со велосипед. Немам велосипед, не сакам ниту да имам, скроз ми е неудобно возењето со велосипед.
Кажими ко ќе слезиш во вторник, петок и сабота, колку време ти треба да најдиш паркинг? Пример јас трошам појќе пари за гориво дури кружам низ паркинзите сега отколку да платам 20-30 денари. Инаку ако ме прашаш, јас би направил да не се наплатува 1 час. За се останато нека се плаќа. И тебе да ти се паркираат 200 коли пред улица (и камиончиња со љубенци + да ти мочат/серат ѓупцте од струмица задзграда навечер да излегваш и да одиш ко по минско поле) и да немаш место за паркинг кога ќе си дојдиш дома, ќе се буниш.Не ве разбирам никако, ќе се средел хаосот. Никаков хаос нема да се среди.
Едвај неколку поволности имаме што живееме во оваа недојдија од држава, како што е неплаќањето паркинг, па и тие да ни ги земат.
Слушам, и кај нас требало да се плаќа, бидејќи во Швајцарија се плаќало. Лудница аргумент, нели?
А, ако имаш пари да туриш гориво за да слезиш 2 пати до град за кола (ко шо си пишал 200 денари), ќе имаш и да платиш 20 денари за паркинг.