Џабе бате, и со зонско и без, пак нема да имаш место да паркираш ако живејш в центар. Плаќањето на таксата од 300 денари не ти гарантира место на паркингот, макар тоа било и кај тебе пред куќа/зграда.До негде се сложвам со то 'зонско' во Битола...
Живеам во центарот, и слободно место за паркинг немам се до 4-5 сатот, од шо мака морам да ја паркирам колата уџум некаде за да си одам дома? Цела битолска драгасија изнакупија коли за 1000 евра па ајде сеа ќе се курчиме низ град да не видат...
Тука си во право! Ќе праел подземен паркинг жими мадињата, а онде по еден ивичњак дено местат на сред центар карши гоце делчев! Улицата за в пазар една година стој ископана очите да му се ископат, ќе заврни малку не можиме дома да си ојме! Напрајл двојче 3 и пол кружни текој, го регулирал сообраќајот (она кај гроздо не се знај дали е кружен тек или шахта), покрај драгоро уште калдрма имаме во 21ви век бе еееј барем рамна да беше, пешки не мојш да поминиш а не со кола, коритото на 10 места паднато е, уште знаци стојат да се пази, да заврни малку со се кола можиш во драгоро да падниш... затворенио базен кај да е ќе го напрат, заедно со се подземнио паркинг со едно мање да не се арчи многу зајре... 8 години жабени жабени жаби да му скокат по дома, една фабрика отворија жими таја шо е, по 10000 на луѓето му дават, 16 парцели биле продаени се чекало да се почни со изградба, со која црна изградба бе зрзе едно, да не беше рек требаше градо да го затворат, кључо да му го клат!Од ко е Двојче дојден на власт (8+ години), еден ебан паркинг нема напраено, ни подземен ни надземен никаков.
Се наплаќа.Ај некој нека сподели информација дали во општина Аеродром се наплаќа паркинг во близина на ВЕРО-то?
Јас го почитувам твојот труд, но џабе се и темите, џабе се и поплаките. Ова само на еден начин се решава, со Молотов коктел. Но бидејќи ние како народ само знаеме да џавкаме, зонското ни го инсталираа без никакви проблеми.Срам да му... Арам да му е
Уште се за**ават со нас , сме „ сакале зонско “
Предлагам оваа тема да се обедини со темата Зонско-раволтирани граѓани
http://forum.kajgana.com/threads/Зонско-револтирани-граѓани-ваши-искуства-со-Зонското-паркирање.36187/page-48
Треба сите да се обединиме против зонашиве
Ова не е бизнис економија - ова е криминал
Во Капиштец зонашите отвараат уште еден паркинг
http://www.utrinski.com.mk/default.asp?ItemID=39CB30A058DEED40BC50534B27C82D4E
Во Охрид и Битола зонско
http://www.build.mk/?p=26421
за битола
ако се намали гужвата и хаосот во сообраќајот во центарот на градот (околу епинал,пелагонка 2,околу саатот,јавор и надолу,борис кидрич,околината на градската библиотека) може да се прогласи успешен проектот
тотален хаос,некултура,никакво почитување на сообраќајните правила и покрај високите казни воведени пред некоја година му даваат на градот една мнооооогу грда слика која мора да се поправи на некој начин
А зошто некој би ме приморувал на било што? Не сакам да одам со велосипед. Немам велосипед, не сакам ниту да имам, скроз ми е неудобно возењето со велосипед.Јас си тргнувам од мене, не од некој друг. Живеам во Оризари, и секој ден идам до центар со кола. И сеа, ќе чекаме до последно да видиме шо ќе биди со зонското, ако стварно профункционира и се наплаќа, ќе си купам точак и ќе одам на работа со точак. Знам дека вакви ќе се најдат уште еден куп луѓе кој ќе најдат алтернативен превоз, за да го избегнат плаќањето. Прашањето е, оти не сме свесни да го користиме тој алтернативен превоз дури не му текни на некој да не примора?
Зарем е подобро да молчиме?Јас го почитувам твојот труд, но џабе се и темите, џабе се и поплаките. Ова само на еден начин се решава, со Молотов коктел. Но бидејќи ние како народ само знаеме да џавкаме, зонското ни го инсталираа без никакви проблеми.
Инаку, таа свињата дебела на сликата, е еден од најбогатите луѓе во Битола, се збогати по партиска линија со тендери во РЕК. И малку му се тие пари, сега сака од луѓето да зема. Пак ќе кажам, или Молотов коктел, или ништо.
Значи, ништо.