Фан Клуб: Реал Мадрид

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување
Под тоа "навивачите" спаѓаме и ние. Голем дел од овие што сме на форумот не би се понашале поразлично од тие навивачи таму, за споредба Бензема минатата сезона имаше исто голови со Игуаин (еден помалку) па беше и се уште е најкритикуваниот играч. За Игуаин нормално дека треба да му биде жал на секој навивач на Реал но кога ќе погледнеме колку успех имаше во ЛШ па и во голем дел во дуелите со појаките противници време е да се направат промени. Реал не е некоја установа за згрижување на играчи кои имале успех во минатото туку треба да цели кон успех. А за Игуаин што го исвиркувале му покажаа и соиграчите и навивачите минатата сезона дека го сакаат и сакаат да остане и тој на каков начин го возврати тоа
Gonzalo-Higuain_2568346i.jpg

наместо да се трудеше да постигнува погодоци тој со судиите си имаше работа. Жално што ќе оди но тоа е по негова желба, а да се задржи играч кој сака да си оди е голем ризик.

Очигледно не ме разбра.
Ја не викам дека не треба да замине. Треба да си иде, ама не да биде испратен со свирежи. Тоа е проблемот кај навивачите на Реал, што секогаш забораваат што направил еден играч за тимот и при негова слаба форма одма добива свирежи.
Клубот е тој кој одлучува кој треба да иде а кој не. Ако е во слаба форма, ќе биде продаден и завршена работа. Ама не личи ваков играч да го “набркаш“ како што направија навивачите на Реал.

ТетексФан те разбрав тебе но цитатот беше болдираното како објаснување за тоа што и ти самиот го кажа какви всушност "навивачи" има Реал (другото е надвор од цитатот) , а не дека ти викаш да не треба да замине Игуаин.:)

На прсти се бројат играчи кои во поновава историја се испратени со аплауз во друг клуб.(а не во пензија).

Josep Pedrerol: "Ancelotti firmará por el Madrid la primera semana de julio por un tema fiscal
http://www.intereconomia.com/notici...-por-madrid-primera-semana-julio-por-un-tema-

Законите во Шпанија велат дека доколку еден човек претстојува повеќе од 183 дена во годината во Шпанија треба да плати 50% данок, доколку претстојува помалце од тоа треба да плати 25%. Затоа можеби и толку се одолговлекува работата со Анчелоти, нелогично е клуб како Реал вака долго време да е без тренер.. Демеќ ќе потпишел во првата недела од јули, и со тоа Реал би заштедиле доста пари.. Исто се наведува и дека Анчелоти веќе "работи" со Реал. :)

Ако се земе Иско (а според последните информации ги ангажирале „нашиве“ у младинците да го врбуваат да дојде кај нас), мора да лета еден играч од офанзивата у средниот ред.

Ја сум за Кака, одма го менувам за Иско. Ама Анчелоти нема шанси да го продаде, плус тука игра улога и економскиот фактор, дресови, тракатанци...

Затоа се плашам од продавање на Ангеле. Годинава играше слабо, ама е прекорисен играч и штета би било ако замине. А мислам дека тој е на излезна врата ако дојде Иско, пошто судејќи по фудбалот кој Анчелоти го играше во ПСЖ, каде варираше 2 тактики, 4-3-3 и 4-4-2 дијамант, во Реал ќе ја применува првата.

А неговата 4-3-3 не е со класични крила, туку е нешто налик Барса или Челзи со Бенитез. Претпоставувам дека би играл со:

Алонсо - Кедира - Модриќ/Иско
Иско/Озил - Шпиц - Роналдо

Нешто такво ни текнува пробуваше и Жозе нели, прво со Роналдо како најистурен, а сезоанва и со Модриќ, Алонсо, Кедира, Озил, Роналдо и Бензема одеднаш. Мислам дека Анчелоти ова ќе го преферира, а мене не ми е баш атрактивно. Повеќе сум за формација со стандардни крила, а во таква место за Иско тешко да има...

Опција е и само Каљехон да си замине а на негово место Иско но малку веројатно. Тоа би се десило само доколку нема кеширање на голема пара за шпиц.

Јас уште се надевам на Лаудруп. И тој форсира ваква 4-3-3 но ми е поатрактивен од Карло. :noze:

Покрај Кака и Каљехон да си замине Ангеле поради еден Иско, е рамно на обид за самоубиство.

http://supersport.com.mk/index.php?...se-dogovorija&catid=50:shpekulacii&Itemid=129
Ако е вистина како што пишат овие ретардираниве Тевез за 12м да го земевме ќе имавме добар напаѓач какви 60м за Кавани или пак 40 за Суарез .. плус еве овие сиромашниве од Сериа А се исценкале во 2 години да им плаќаат на рати дека само така знаат од таа лига да купуваат играчи или пола-пола со некој друг клуб.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom