Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Кога се врши избор на протеински додаток, најчесто се бара поефтина цена како и тоа дали е изолат, концентрат и така натаму. Можеби игра улога и целта на консумација (професионален спорт, рекреативно спортување, вегетаријанство и слично), но генерално за протеините базирани на сурутка ме интересира дали и кои се други фактори влијаат да се направи избор на протеински додаток. На пример дали е битен % на застапеност односно профилот на аминокиселините или некои други фактори на кои најчесто лаички и не обрнуваме внимание.

Кога се врши избор на протеински додаток, најчесто се бара поефтина цена како и тоа дали е изолат, концентрат и така натаму. Можеби игра улога и целта на консумација (професионален спорт, рекреативно спортување, вегетаријанство и слично), но генерално за протеините базирани на сурутка ме интересира дали и кои се други фактори влијаат да се направи избор на протеински додаток. На пример дали е битен % на застапеност односно профилот на аминокиселините или некои други фактори на кои најчесто лаички и не обрнуваме внимание.
Вкусот и нема голема разлика помеѓу изолат,концентрат и хидролат.
Концентратот се покажа како најефективен и сите студии за протеин од сурутка се направени на него.
Единствено ако си не толерантен на лактоза па да избираш изолат.

Може еден совет за Бета-К , земав вчера, тренерот рече 2 пати дневно по 4 капсули , сабајле на гладен стомак + пред тренинг 30 минути. Е сега што ми е прашањето ..

Дали да купам декстроза успут ?
Дали да внесувам вода колку што бараше монохидратот, помалку / повеќе...
Дали кардио тренингот трчање/возење се смета за тренинг и треба да се зима по 8 капсули како во нормален тренинг и дали има некоја штета да земам 4 сабајле и + 2 пред трчање.
И некој дали има искуство со ова дека релативно е нова формула и незнам што да очекувам...

Може еден совет за Бета-К , земав вчера, тренерот рече 2 пати дневно по 4 капсули , сабајле на гладен стомак + пред тренинг 30 минути. Е сега што ми е прашањето ..

Дали кардио тренингот трчање/возење се смета за тренинг и треба да се зима по 8 капсули како во нормален тренинг и дали има некоја штета да земам 4 сабајле и + 2 пред трчање.
И некој дали има искуство со ова дека релативно е нова формула и незнам што да очекувам...

Има некој што е компетентен да ми одговори на проклетото прашање, ако треба и ќе му платам крај краeва ... ? -_-

Сакаш мое искрено мислење.
Искрено мислење е дека е добар синергенс на креатин и бета аланин.
Што е до дозата не знам колку се 4 капсули креатин и бета аланин за да има ефект.
Кога пиша читав за него,мое мислење е дека е добра комбинација само без тоа бафериран креатин,што е ништо подобро од обичен креатин монохидрат.
Дали треба вода да пиеш е инвидуално и ако чувстуваш дијареа или стомачни проблеми кога го земаш слободно пиј повеќе вода.
Пиј го само во деновите кога вежбаш тренинг со тегови,затоа што тогаш највеќе ќе ти треба и тогаш се користи креатинот.
Во трчање се користи друг метаболички пат и нема ефект креатинот.

Сакаш мое искрено мислење.
Искрено мислење е дека е добар синергенс на креатин и бета аланин.
Што е до дозата не знам колку се 4 капсули креатин и бета аланин за да има ефект.
Кога пиша читав за него,мое мислење е дека е добра комбинација само без тоа бафериран креатин,што е ништо подобро од обичен креатин монохидрат.
Дали треба вода да пиеш е инвидуално и ако чувстуваш дијареа или стомачни проблеми кога го земаш слободно пиј повеќе вода.
Пиј го само во деновите кога вежбаш тренинг со тегови,затоа што тогаш највеќе ќе ти треба и тогаш се користи креатинот.
Во трчање се користи друг метаболички пат и нема ефект креатинот.

Да си ми жив и здрав.

Од креатинот што го има во Бета-К не добив ништо освен болки во желудникот и кркори поради алкалиите што ги имаат ставено во него, не очекувај дека ќе добиеш многу на сила, но од друга страна од бета-аланинот би требал да добиеш на издржливост и да можеш да изгураш подолги тренинзи без замор, извести не како ќе ти легне суплементов откако ќе го завршиш. 30 минути пред физичка активност ги земај, а во останатите денови 2 пати поделени на 12часа по 4 капсули на гладен стомак (ако осетиш неподносливо пецкање намали на 3, иако мало пецкање секако би требало да осетиш од бета-аланинот)

Од креатинот што го има во Бета-К не добив ништо освен болки во желудникот и кркори поради алкалиите што ги имаат ставено во него, не очекувај дека ќе добиеш многу на сила, но од друга страна од бета-аланинот би требал да добиеш на издржливост и да можеш да изгураш подолги тренинзи без замор, извести не како ќе ти легне суплементов откако ќе го завршиш. 30 минути пред физичка активност ги земај, а во останатите денови 2 пати поделени на 12часа по 4 капсули на гладен стомак (ако осетиш неподносливо пецкање намали на 3, иако мало пецкање секако би требало да осетиш од бета-аланинот)

Фала на одговорот, осетив мало пецкање на различни делови од телото. Инаку уште одма го осеќам незнам дали е пласебо, али изгледа дека сум веќе 45ти ден на диета и немам многу кила околу 68кг на 180цм. Али интересно ми е што се почнува да се познава отцртавање и стомачни. Веројатно затоа и одма го осеќам ова зашто ми е ептен важен додаток во текот на денот. Јас почнав со 2x4 кога имам тренинг, сабајле на гладно срце, па 30 мин пред тренинг. А кога немам имам 1x4 сабајлечки. Сега за сега нема ништо конкретно веројатно е пласебо. Ќе ве известам деновиве како ќе терам и како ќе биде на тренинг, зашто намалив по 5кг и серии зашто немав сила на тренинг ради диетата...

Ако некој ја има пробано комбинацијата нека каже :D home-made

Ако некој ја има пробано комбинацијата нека каже :D home-made

Hyphy MakeYouDangerous - звучи интересно, но незнам освен Пепси, што става друго, на сол буковка ми личи другата состојка. :)

инстант кафе лол, глеј го првото видео

Хаха, се зезав бе, а може да се проба и со буковка, зошто да не. :D Сега гледам дека кажал инстант кафе, имав музика пуштено паралелно со првото видео, не слушнав што јаде гомна црниот.

дечки кажете локација на некоја продавница за суплементи во скопјево. сакам креатин да си купам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom