Предлог за филм со кратка рецензија

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Ќе може ли предлог за некое поново филмче со добра содржина немора акција некое трилерче

* Ако некој го има гледано State Of Play да ми каже дали е добар и дали да го симињам?

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.687
Ќе може ли предлог за некое поново филмче со добра содржина немора акција некое трилерче

* Ако некој го има гледано State Of Play да ми каже дали е добар и дали да го симињам?
Слободно симни го.Филмот е политички трилер со докажани глумци како Расел Кроу и Бен Афлек и е доста добар мене ми се допадна.Не му ја мисли ич...гледај го и уживај :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Слободно симни го.Филмот е политички трилер со докажани глумци како Расел Кроу и Бен Афлек и е доста добар мене ми се допадна.Не му ја мисли ич...гледај го и уживај :)
фала друже за помошта :smir:

Член од
18 јули 2008
Мислења
192
Поени од реакции
10
За сите љубители на кубанска музика ви го предлагам документарецот Buena Vista Social Club. Вистински снимки од подготовката на последниот концерт на BVSC во Каренги Халата во Нујорк. Врвни музичари од педесетите во Куба, Компаj Секундо, Ибраим Ферер (овај мислам дека беше во Скопје еднаш не сум сигурен, ама ако бил дефинитивно откако го гледав филмов ми е мака што не сум бил таму), Рубен Гонзалес..., заборавени анонимно живеат во Хавана. За среќа Ри Кодер уште еднаш за буквално последен пат ги собира овие извондредни музичари и им ја дава славата и вниманието кои што ги заслужуваат. По гледањето на овај филм ја зголемив мојата почит кон кубанската музика која е исполнета со емоции. Поголемиот дел од овие пејачи сега се веќе мртви, па според квалитетот можам да кажам дека овај филм е историски. Одлична монтажа, вистински снимки и луѓе и секако прекрасна музика.

Оцена: 10/10
Гледајте нема да зажалите

Едитирано од џимеј: торентот е недозволен и го избришав.

S

stefi

Гостин
Bill and Ted's Excellent Adventure

Направен 1989
жанр комедија/sci-fi
Филмов е проследен и со вториот дел Bill and Ted's Bogus Journey.

Во првиот дел Бил и Тед патуваат низ времето со цел да го направат нивниот проект по историја, а во вториот се борат против нивните клонови роботи. Малце детски филм ама многу ми се допаѓа хуморот.

Кој го интересираат вакви работи нека го гледа, а кој го гледал нека пише што мисли за филмов.
П.с. Кој админ смета дека е глупа темава нека иде канта :wink:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219
Ќе ја преместам темава во Предлог за филм.

И гледан ми е филмов, не е детски ама ич:)

B

Beck's

Гостин
vi predlagam da go vidite najnoviot film pusten pred 1 i pol nedela "KNOWING"
se raboti za triler drama,kaj sto edna mala devojka pisuva na edno listence broevi,i posle nekoj istoriski profesor ja razgleduva i sfaka deka broevite znacat sekoja katastrofa so datum,mesto i tocen broj na zrtvi...ludilo e fantasticen...vredi da se vidi

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.687
Bacheha-Ye aseman на англиски преведено Children of Heaven...Немам зборови за филмот едноставно ремек дело кое мора да се погледне.Чиста 10 без никакво двоумење..

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
True Romance.

Ова е малку постаро филмче со голем колаж на глумци почнувајќи од Кристијан Слејтер, Патрисија Аркет, Денис Хопер, Вал Килмер, Гери Олдман, Бред Пит и завршувајќи со Кристофер Волкен. Добар акционен филм, последната сцена му е култна.

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Дечки некоја добра препорака за добро самурајско филмче, со добра содржина и сите добри работи:)

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Дечки некоја добра препорака за добро самурајско филмче, со добра содржина и сите добри работи:)
http://www.imdb.com/title/tt0363226/
Еве.Мада според мене најдобрите работи од јапонија се во анимирана верзија.
Како на пример ова:http://www.imdb.com/title/tt1121794/

Не гледам комедии зошто 99% се тупи и глупи ама филмов ( http://www.imdb.com/title/tt1119646/ ) е одличен,посебно ако го гледате како што го гледав јас,мамурен:)
The Hangover,тројца другари + забеган иден шура на еден од нив идат у Вегас на момачка вечер. Се будат другиот ден у хотелска соба со тигар у купатило,бебе,гола жена...им фали младожењата и никој не се сеќава што се десило.Почнуваат да си ги следат чекорите наназад за да откријат што све се десило.
Филмов мора да се гледа,посебно за оние на кои им е познато тоа чувство,да се разбудиш сабајле и да си речешшто се деси синоќа у пм:wink:

Член од
18 март 2009
Мислења
1.120
Поени од реакции
343
Ај некој филм поврзан со вселената, НЛО, овие со комети метеори ама да нема многу фантазија и некој добар историски по можност со крстоносни војни.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не ми текнува во моментов со комети/метеори, Deep Impact i Armageddon сите ги имаат гледано. Со Н.Л.О. по вистинити настани и многу реалистичен ти е Roswell (1994). Со малку (добро, многу) фантазија би го препорачал The Last Starfighter (1984), зошто е еден од моите омилени S.F. филмови а и за да избегнам да препорачам филм кој сите го гледале.

За крстоносните војни единствено што ми паѓа на памет е Kingdom of Heaven (2005) кој навистина е супер, супер филмче.

Тоа за тебе, а сега нешто како предлог за сите: Knowing (2009)

Значи успеав да се изборам со мојата одбивност кон Николас Кејџ и неговите актерски "квалитети" и да седнам да го изгледам филмов. Слично како и повеќето понови S.F. филмови и овој има еден куп дупки во сценариото + вишок на непотребни глупости, ама се научив да го очекувам тоа и да ги занемарувам. Згора на тоа, филмот е некој дуел помеѓу религиозното и научното и треба да ни долови некоја поента, ама сето тоа е матно и нејасно.

Но, ако ги занемарите овие работи и го пуштите мозокот на пасење трева, тогаш навистина Knowing e филм кој ќе го изгледате со уживање. Прво, започнува во стилот на хорор филм, и тоа навистина добар хорор филм, пред да сврти на S.F. Приказната е интересна: Во едно училиште во 1959 учениците закопуваат временска капсула со цртежи, кои треба да се отворат 50 години подоцна од тогашните ученици во училиштето. Но во сите тие деца е и малата Лусинда која наместо цртеж пишува некои бројки, кои се всушност претскажување за страшни несреќи кои ќе се случуаваат во следните 50 години.

Од тука приказната се сели во денешно време и добива се пострашни и пострашни размери. Понатаму нема да пишувам затоа што и да пишам ќе биде спојлер, а многу сакав да ги искоментирам добрите и лошите страни на крајот на филмот. Тоа другпат, сега можам да кажам само дека, добро е што не заврши како повеќето филмови.

Друго со што можам да го пофалам филмот е прекрасните визуелни ефекти, навистина во тој дел се потрудиле и филмот не беше само бучава и експлозии туку имаше навистина квалитетни сцени, од почетокот па до крајот.

И посебно што ми се допадна е soundtrack-от, комбинација од старите хорор филмови од 50'тите и 60'тите и денешната музика која се употребува во вакви филмови. Навистина оригинално.

Значи колку што напишав добри работи за филмот можам да напишам и лоши, ама мој совет: мозокот на пасење трева, не се замарајте, уживајте.

8.0/10 и покрај присуството на Кејџ :), и предлог да го изгледате ова.

Член од
6 април 2009
Мислења
6.147
Поени од реакции
2.988
NEPOBJEDIVI
Undisputed (2002)
Redatelj: Walter Hill
Glumci: Wesley Snipes, Ving Rhames, Peter Falk, Michael Rooker, Jon Seda

George "Iceman" Chambers (Ving Rhames), svjetski boksački šampion u teškoj kategoriji, odlazi u zatvor radi namještene optužbe za silovanje koju odlučno poriče. Na vrhuncu je svoje karijere i bijesan je što ne može obraniti svoju titulu šampiona. U istom je zatvoru na doživotnoj robiji i Monroe Hutchen (Wesley Snipes), kojeg ostali zatvorenici smatraju svojim herojem, boksačkim šampionom. Iako se pomirio s time da će ostatak života provesti u zatvoru, Hutchena progoni pitanje bi li uspio u životu išta postići kao boksač. Osim njih, u zatvoru je na doživotnoj robiji i Emmanuel 'Mendy' Ripstein (Peter Falk) koji je povezan s Kubom, s Vladom SAD, s mafijom i upravom zatvora. Al Mazzula (Johnny Williams) i Vinnie Dipolito (Joe D'Angerio) uposlili su zatvorenika Jesusa 'Chueya' CAmposa (Jon Seda) da otkrije je li Mendy 'spremio' išta od ukradenog novca na tajni račun u švicarskoj banci. No, od Mandyja je teško dobiti direktan odgovor i to zbog njegovih godina, reumatskog artritisa te napada Alzheimerove bolesti. Mendy u napetosti koja raste oko dvojice boksača vidi mogućnost zarade na velikom meču koji će se održati na sigurnom, iza rešetaka
..Само што го гледав филмов..и можам да кажам дека ептен ми се допадна..:smir:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.766
Поени од реакции
22.792
Ај некој филм поврзан со вселената, НЛО, овие со комети метеори ама да нема многу фантазија и некој добар историски по можност со крстоносни војни.

Друже Контакт..Нема да те разочара..

Kajgana Shop

На врв Bottom