Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Стварно не ми е јасно по која логика Хрватска е во втор шешир ? :confused:

Абе па и ти што се замараш? И у четврти да ја стават пак ќе се пласира у наредна фаза. :pipi:

Абе па и ти што се замараш? И у четврти да ја стават пак ќе се пласира у наредна фаза. :pipi:

И то шо викаш.....али не е исто дали со 2 или со 4 бода ќе идеш понатаму :)

И Обрван потврдил, не е само Борко...

Не знам колку се точни овие информации, но она што можам да го кажам е дека дел од ракометарите во последните неколку дена беа во шок бидејќи имаше најави дека ќе бидат отпуштени од нивниот клуб. Ние доста разговаравме со нив, гледавме да влијаеме позитивно на психолошки план, но да бидам искрен изненаден сум од ваквиот однос на Металург бидејќи дури и доколку овие играчи навистина не им биле потребни, тогаш дефинитивно требаше тоа да се објави по понеделник“ - порача Обрван.

Значи и тој врти на несигурно. А на подоверливо мислев на Спорт или на „сателитот“ Нова Македонија. :D Или бар на Дневник како упатени во ракометните води...

А ако се знае дека нема да играш Л.Ш, следна година и дека немаш теоретски шанси да земеш подобри од овие двајца што си ги шутнал.

Абе ако се фрлат пари, нема да влијае ЛШ факторот многу, но сепак, минимални се шансите и затоа ми е чудно ова... Ајде ќе видиме.

Има 10 бода заедно со Шведска и Исланд, а има послаба гол-разлика од нив. Така да поверојатено е Исланд место Шведска у прв шешир, него Хрватска. И без гол-разликата од последнопласираната екипа Хрватска е најслаба, дури у минус им е отидена. :D

Значи и тој врти на несигурно. А на подоверливо мислев на Спорт или на „сателитот“ Нова Македонија. :D Или бар на Дневник како упатени во ракометните води...

Абе ако се фрлат пари, нема да влијае ЛШ факторот многу, но сепак, минимални се шансите и затоа ми е чудно ова... Ајде ќе видиме.
Па добро де, не може да потврди дека се отпуштени кога уште нема официјално од клубот, не е ни негова работа да потврдува работи на клубовите. Факт е дека на ракометарите им било навестено дека ќе бидат избркани.

И то шо викаш.....али не е исто дали со 2 или со 4 бода ќе идеш понатаму :)

Само да не се испукаат у старт како изминативе години па да останат без душа за финиш. Треба малку потактички и побавно на почеток у стилот кога Червар ги водеше а на крај гас до даска!

В недела е мојот проштален меч, се надевам ќе заврши триумфално и оваа селекција ќе се пласира на ЕП“, рече десното крило.
Од фан страната за ракометната репрезентација, на фб.....

В недела е мојот проштален меч, се надевам ќе заврши триумфално и оваа селекција ќе се пласира на ЕП“, рече десното крило.
Од фан страната за ракометната репрезентација, на фб.....

Ваљда оделе по логиката дека штом игра со десна рака, треба да е и десно крило :icon_lol:.

Како бе и Обрван потврдил… „Не знам колку се точни овие информации”… Не верувам дека од Металург се толку глупи за така да се откажат од играчиште како Велко, Јоновски може не е класа на Велко, ама и тој е важен дел од одбраната на Металург. Ај за Златко сите знаеме дека да не беше бато ни во Тинекс немаше да игра. Па и Левов не е тоа што беше во неговата кратка епизода во Вардар, а и нема висина да игра на таа позиција. Е сега, никој не го спомнува Димовски, реално дечкото си е во години, а Металург го донесоа Никола Марковски. Доколку е точно, голема грешка на Металург што се однесува за првиот играч, само две логични објаснувања, полошата варијанта: сметаат дека не можат да парираат на Вардар, подобрата: сакаат да испробаат помлади играчи и да направат тим за иднината. Околу мечот, кој к*р Обрван го форсираше толку Стојчевски, сигурен сум дека додека тој беше на терен имавме -5. Дечкото колку што знам не ни играше последнава година, иако на РФМ пишува дека играл некаде во Катар. Навивањето неорганизирано, ама солидно.

Па да им ебам улавите, го сметале и ЕП Србија за математикиве, џабе губев време вчера калкулирајќи! :tapp:

The participating teams are seeded as follows on the basis of the qualification groups and the ranking of the EHF EURO 2012.

Во случајов Србија, Чешка и Норвешка/Австрија, би била идеална група. :noze:

Битно е да се избегнат французите од вториот шешир. Се друго не е страшно. Супер би било да ги добиеме Србите и Чесите од првите два шешири, ама сепак не можа да очекуваме чуда.

Инаку слично како во Србија и во Данска ќе има трие екипи кои ќе ги избере домаќинот да ги распореди каде што сака од секој шешир. Претпоставувам дека Шведска ќе биде од вториот, а Норвешка од четвртиот. Е од третиот каде што сме ние не се знае, но претпоставувам дека ќе биде Полска.

Па да им ебам улавите, го сметале и ЕП Србија за математикиве, џабе губев време вчера калкулирајќи! :tapp:

The participating teams are seeded as follows on the basis of the qualification groups and the ranking of the EHF EURO 2012.

Во случајов Србија, Чешка и Норвешка/Австрија, би била идеална група. :noze:
Треба да ја имаме среќата на металург за оваа група да ни ја извлечат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom