Game of Thrones

• Креатор на темата Креатор на темата RiseAgainst
  • Време на започнување Време на започнување
Калиси останува на крај... сама на тронот, со Дракорчо до неа, луда до бескрај... не знам како ќе истера авторов да не ја полуди предвреме :D

Јако би било Бран да му влезе у главата на тој главниот на Вајт Вокерс,штета што е мртво зомби без мозок...

Јако би било Бран да му влезе у главата на тој главниот на Вајт Вокерс,штета што е мртво зомби без мозок...

не умре од сем тој или ??
додуша скоро сите се исти па :)

Па тоа е и поентата, слаба мозочна активност, затоа успеа да влезе во Ходор пред се иако човек, каде што никој досега не бил!
Инаку кој главен?

2 случаи каде Брен би бил бедес понатаму:

- Контролирајќи white walkers, мада with one at a time, не делува многу практично.
- Контролирајќи змејови, ако ги сметаме животни.

Beric Dondarrion се надевам не ти уништив шегата, ама линкот содржеше спојлери.

wot
Ваљда овој беше главниот
images

Реков ваљда,не реков дека е.Али и да не е овој сигурно не се село без кучиња,би требало да имаат некој што е капо ди тути капи.

Wights-ите и не се толку прости, можеби и се попаметни од Ходор. Ако ви текнува, кога умрените го нападнаа Castle Black, знаеја точно каде му се наоѓа канцеларијата на Старата мечка. Со оглед на тоа што тие се на подолно ниво во однос на Вокерите, мислам дека овие вториве не се глупи воопшто.

И се` повеќе сметам дека она Ice and Fire на Џорџ не се однесува на Сноу и Калиси како што мислев, туку на некои други фаци, на пример Брен и фановите на Рхор.

Патем, еве еден убав трибјут за сите обожаватели на Марџери.

Марџери Тајрел - откритие на сезоната.

Wights-ите и не се толку прости, можеби и се попаметни од Ходор. Ако ви текнува, кога умрените го нападнаа Castle Black, знаеја точно каде му се наоѓа канцеларијата на Старата мечка. Со оглед на тоа што тие се на подолно ниво во однос на Вокерите, мислам дека овие вториве не се глупи воопшто.

И се` повеќе сметам дека она Ice and Fire на Џорџ не се однесува на Сноу и Калиси како што мислев, туку на некои други фаци, на пример Брен и фановите на Рхор.

Патем, еве еден убав трибјут за сите обожаватели на Марџери.

Марџери Тајрел - откритие на сезоната.

секогаш на памет ми идеше муабетот на мелисандре дека постојат само два богови рхор и тој другиот на темнината, некако песна од оган и лед ме асоцира на борбава меѓу нив двајца :)

wot
Ваљда овој беше главниот
images

Главен на White Walkers (исто се викаат Others) е The Great Other, кој е бог на зимата, смртта и темнината. Тој што Sam го уби беше само White Walker. Има повеќе вакви и за разлика од армијата на wights (зомбиња), која ја командуваат и контролираат, овие се илјадници години стари и имаат голема моќ и интелигенција.

Моќта на White Walker во серијата се виде во неколку наврати, и во кадар и вон кадар. Последниот пат кога го сретнавме лесно се гледа како воопшто не го смета Sam за закана и дирекно оди кон Gilly и бебето. Само среќа го спаси Sam што предходно пронајденото оружје изработено од dragonglass му беше при рака.

А зошто ги зимаат бебињата? За храна или пак од нив прават нови Вајт Волкери? ... нелогично ми е да прават од нив Вајтс бидејќи не растат...

Кога сме кај Сам и White Walkers.
Од каде Сам испадна со толку копја за убиства, нели им ги даде на Бран, Ходор и Џоџо, за да се одбранат. Нели имаше само едно он и тоа го остави во снегот кога го уби Walker-от? Или јас нешто битно сум промашил у меѓувреме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom