Сладоледот како летно задоволство

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Од Палма каков било.
Заеби палма, го поскапеа и тие сладоледот.
Едно време беше добри 10 денари топче, па 15, а сеа у последно време е 20 мислам.
Али супер си е таму сладоледот, искрено кажано.
п.с. цитат на веќе историски пост.

Ја иначе Лешник си јадам, или чоколадо како втора опција.

ање.

хиперактивно дете
Член од
15 март 2010
Мислења
103
Поени од реакции
20
Чоколадо, банана, јагода и БИСКВИТА! мммммм :pipi:

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Чоколадо, јагода, зелено јаболко и аква :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Не знам што толку „свршувате“ на сладоледот од Палма. По 4-5 години пауза, пред 2-3 недели земав сладолед од таму пак.
Освен што не беше доволно благ и премногу редок за мој вкус, цената беше ПЛАФОН. Знам дека за четворица плативме исто како да сме јаделе по една шарска во кафана + по еден сладолед во Ескимо или Малага.

За мене, број еден е се' уште Ескимо. Убав, кремаст сладолед, со чоколаден врв брцнат во мелени кикирики... Мммм! :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Не знам што толку „свршувате“ на сладоледот од Палма. По 4-5 години пауза, пред 2-3 недели земав сладолед од таму пак.
Освен што не беше доволно благ и премногу редок за мој вкус, цената беше ПЛАФОН. Знам дека за четворица плативме исто како да сме јаделе по една шарска во кафана + по еден сладолед во Ескимо или Малага.

За мене, број еден е се' уште Ескимо. Убав, кремаст сладолед, со чоколаден врв брцнат во мелени кикирики... Мммм! :)
Имаш право за Палма, за тие пари човек може многу поубаво да се најаде на друго место........, а за сладолед можам да кажам дека оној од Малага за тие пари е супер и бо Лисиче има една слаткара многу добар сладолед има, ама баш многу, а убав ми е и сладоледот на точење :)

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Eскимо има топ сладолед, посебно ко ќе го брцне у растопена чоколада и кикирики :vozbud:
Добри сладоледи има у Кам, едни ко снежец шо се. Исто и корнетите и големите сладоледи со бадем и чоколадо од Кам. А цените им се смешни :icon_lol:
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 15:11 ---
Имаш право за Палма, за тие пари човек може многу поубаво да се најаде на друго место........, а за сладолед можам да кажам дека оној од Малага за тие пари е супер и бо Лисиче има една слаткара многу добар сладолед има, ама баш многу, а убав ми е и сладоледот на точење :)
Каде у лисиче?

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Eскимо има топ сладолед, посебно ко ќе го брцне у растопена чоколада и кикирики :vozbud:
Добри сладоледи има у Кам, едни ко снежец шо се. Исто и корнетите и големите сладоледи со бадем и чоколадо од Кам. А цените им се смешни :icon_lol:
--- надополнето: 16 јуни 2013 во 15:11 ---

Каде у лисиче?
Не ми текнува името на слаткарницата, но секогаш има доста луѓе :)
Во центарот на населбата Лисиче е, во близина на пазарот на 10 жетри од нејзе е, веднаш до нејзе е месарницата Мега, а карши нејзе има цвеќара и во близина на Ваташа е, кога ќе одиш по булевар ,, 12та Македонска Бригада,,, сврти глава лево и ќе ја видиш месарницата Мега, а пред нејзе паркинг има, тука е :)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Има еден од кам шо е голем од ванила јагода и чоколада преубав е за парите....

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Не ми текнува името на слаткарницата, но секогаш има доста луѓе :)
Во центарот на населбата Лисиче е, во близина на пазарот на 10 жетри од нејзе е, веднаш до нејзе е месарницата Мега, а карши нејзе има цвеќара и во близина на Ваташа е, кога ќе одиш по булевар ,, 12та Македонска Бригада,,, сврти глава лево и ќе ја видиш месарницата Мега, а пред нејзе паркинг има, тука е :)
Мислам дека слаткарницата се вика La apetit :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2

Styx

nocturnal
Член од
8 ноември 2008
Мислења
47
Поени од реакции
91
Има еден од кам шо е голем од ванила јагода и чоколада преубав е за парите....
И тој само од ванила што е, Botterbloom или како и да се вика, некако помек, покремаст е, ама е супер за парите. :)

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Мислам дека слаткарницата се вика La apetit :D

Sent from my iPad 3 using Tapatalk 2
Незнам како се вика, знам дека надвир има поставено столици и маси, спроти цвеќара е, до мега е и има како полутопка столица што се лула :)
Ама сладоледите му се баш онакви да те оладат во лето :)

П.С. И во Лептокарија, во Анатеа има убав сладолед, посебно тој од смоква :)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
И тој само од ванила што е, Botterbloom или како и да се вика, некако помек, покремаст е, ама е супер за парите. :)
еден жолт со нешто ко кафенки ронки в натре?
Иначе ми еубав и тој од јогурт и шумско овошје ама тој е помал и поскап , за в заби.:)
И тој за праење шо е во прав 19 денари не е лош ...

Kajgana Shop

На врв Bottom