Фан Клуб: Италија

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Де Шиљо асистенција до Балотели :D

Си газат момциве од Милано :D

За прв пат во историјата тимот на Италија се состои од играчи на Милан и Јуве

6 Јуве
5 Милан

Затоа едвај Малта ја тепаа, значи треба си има еден римјанин во тимот како Де Роси, да не доаѓаме во ситуација да се тресеме на пенал за Малта :D

C

Castiel

Гостин
Затоа едвај Малта ја тепаа, значи треба си еден римјанин во тимот како Де Роси, да не доаѓаме во ситуација да се тресеме на пенал за Малта :D
Па не е баш едвај али ипак... шала на страна добар тим само ако игра со оваа формација фали Киелини место Бонучи и Де Роси место Џакерини и тимот е коска.... :)

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.490
Поени од реакции
5.583
Па не е баш едвај али ипак... шала на страна добар тим само ако игра со оваа формација фали Киелини место Бонучи и Де Роси место Џакерини и тимот е коска.... :)
Прандели треба да игра со 3-5-2, одбраната е уиграна и може да извади максимум од Маџо во оваа формација. или да проба со 4-3-3 да играат напред Ел Шарави-Освалдо-Балотели.

C

Castiel

Гостин
misla
Прандели треба да игра со 3-5-2, одбраната е уиграна и може да извади максимум од Маџо во оваа формација. или да проба со 4-3-3 да играат напред Ел Шарави-Освалдо-Балотели.
добро може и така...али ипак и оваа формација што ја играше со малта не е лоша....пошто 3-5-2 не пали секад... а ако игра со 3-5-2 лесно може да ја трансформира во 4-3-3 при што килини ќе иде лев бек а Маџо или абате зависно кој ќе игра да оди на десен.. али ипак како и да е јас сум за Киелини обавезно да игра централно пошо без него има многу слабости..се виде и со малта.... башка мора да се напомене дека Балотели не е 100% фит... кога ќе биде 100 % е ондак италијанците ќе се уште поопасни ...али се гледа дека е добро кога имаш во тим играчи кој се уиграни..и голем плус што и нападот и одбраната играат во исти тимови ( Милан и јувентус) што им овозможува многу полесно да играат...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.115
само Катанаџо,да не се прими гол и остави ги Балотели и Ел Шарави напред

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Затоа едвај Малта ја тепаа, значи треба си има еден римјанин во тимот како Де Роси, да не доаѓаме во ситуација да се тресеме на пенал за Малта :D
На тимов додај го уште Де Роси и спремен е. Се согласувам со тебе.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Ај малку да ја освежиме темава :). Причинa: -->купот на конфедерации кој започнува утре :).
2-3 збора за турниров: Како што знаеме купот на конфедерации се одржува една година пред светското, домаќин е земјата во која следната год. ќе се игра СП - значи у Бразил... за Италија ова е 2-ро учество, првото им беше во Јужна Африка 2009,a од таму немаат баш добри спомени оти не само што беа елиминирани од групата туку и завршија последни во истата група а дојдоа како претставник на освојувач СП :facepalm: ОКЕЈ не е чудно коа ќе го земеш фактот дека прва опција на Липи у нападот му беше Винченцо ФАКИНГ ЈАКИНТА :facepalm: поразот од Египет:facepalm: БРУКАТА со Бразил итн...
Иначе интересно али Италија малку и среќно се најде на турниров ,форматот на фифа е следниот што од Европа идат 2 репрезентации ,шампионот на СП и ЕП, а заради тоа што Шпанија се и светски и европски шампиони , повик доби Италија за учество (финалистот на ЕУРО) (y) .

Конечниот список:
Portieri: 1.Buffon (Juventus), 13.Marchetti (Lazio), 12.Sirigu (Paris St. Germain);
Difensori: 20.Abate (Milan), 4.Astori (Cagliari), 15.Barzagli (Juventus), 19.Bonucci (Juventus), 3.Chiellini (Juventus), 5.De Sciglio (Milan), 2.Maggio (Napoli);
Centrocampisti: 7.Aquilani (Fiorentina), 6.Candreva (Lazio), 16.De Rossi (Roma), 22.Diamanti (Bologna), 23.Giaccherini (Juventus), 8. Marchisio (Juventus), 18.Montolivo (Milan), 21.Pirlo (Juventus);
Attaccanti: 9.Balotelli (Milan), 17.Cerci (Torino), 14.El Shaarawy (Milan), 11.Gilardino (Bologna), 10.Giovinco (Juventus).

Покрај Италија,Шпанија,секако домаќинот Бразил на турниров ќе играат и :Јапонија,Мексико,Уругвај,Тахити и Нигерија.
Италија е во група со Бразил,Јапонија, и Мексико... првиот меч е у недела со почеток од 21:00 часот по наше време и 100% би требало да има пренос на МТВ .

FORZA ITALY

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
ne mi e jasno kako moze giaccherini, aquilani,astori i gilardino da se u tim... osvaldo morase da bide povikan, prvo i osnovno, realno tipot zasluzi da zaigra poveke za italija, posle ogbonna namesto astori, i santon/balzaretti kako bekovi a maggio da igra sredina namesto giaccherini. sepak, ova se nekoi sitnici(osven osvaldo koj morase realno da bide povikan namesto gilardino, posto neli i pazzini se povredi) italija ima soliden tim, kompakten, takticki voigran i posilen od lani na evropskoto. ocekuvam da go osvojat turnirot. FORZA AZURRI!

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.299
ne mi e jasno kako moze giaccherini, aquilani,astori i gilardino da se u tim... osvaldo morase da bide povikan, prvo i osnovno, realno tipot zasluzi da zaigra poveke za italija, posle ogbonna namesto astori, i santon/balzaretti kako bekovi a maggio da igra sredina namesto giaccherini. sepak, ova se nekoi sitnici(osven osvaldo koj morase realno da bide povikan namesto gilardino, posto neli i pazzini se povredi) italija ima soliden tim, kompakten, takticki voigran i posilen od lani na evropskoto. ocekuvam da go osvojat turnirot. FORZA AZURRI!
Џакерини постигна гол против моќниот Хаити за 17 секунди, така да те молам да не го вреѓаш братот :icon_lol:

Инаку баш ме интересира како ќе одиграат против Бразил... да видиме дали Нејмар ќе помине покрај Барѕаљи, Бонучи, Келини, Де Роси, Маџо, Абате, Џакерини... :icon_lol:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Џак - е ол раунд тимски играч кој секој тренер сака да го има во тимот. Отвара можности за премногу трансформации на тимот и плус има и убиствен дриблинг.
Аквилани - исто мислам дека е залудно во тимот. Одамна веќе не е тој играч шо сите очекуваја да биди. Радо би го зел Поли на негово место. До душа Верати да не беше со младинците ќе играше место него.
Астори - на типов премногу му пумпаат цена а голем киксер е и има повеќе автоголи даено отколку најдобриот напаѓач на Јуве сезонава. Огбона е каде каде подобар од него, ваљда проблеми со форма после сезонава шо повеќе ја преседе ради повреди.
Џила - типов збесна сезонава во Болоња и неговото место е сосема оправдано.
Освалдо - се покака со тренерот на Рома. После такво понашање ако сака нека се вика и Меси не е за земање во тимот.
Сантон - игра солидно во Њукасл ама сепак збораме за англиско првенство. Според мене треба да се покажи во Италија за да влези во репрезентација.
Балзак - не го пратев често сезонава. Солиден играч е ама ништо фантастично.Очигледно е дека го форсираат Шиљо за таа позиција кој е демек надежен, иако на неколку меча шо сум го гледал многу лесно во возеле противничките играчи. Се на се ако не е паднат Балзак побрзо него би го зел отколку Шиљо.
Маџо е еден од најдобрите што ги има репрезентацијата на десна страна за 352 формација. Нема муабет за да се трга. А за да игра во средина ни случајно. Џак повеќе покрива на лева страна па нема простор за споредба.

Мој состав за првенствово
-----------------------Буфон--------------------
--------Барзаљи-Бонучи-Киелини--------
---Маџо--------------------------------Џак-----
-------Де Роси ----Пирло--Маркизио------
--------Балотели/Џила--ЕлШ/Џио---------+Диаманти по потреба.
Очекувам ова да бидат играчите шо ќе ја крепат репрезентацијата

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
ocigledno za juve navivas... all round igrac so ubistven dribling . hahahahaha. Ne zaebavaj.Ne znaci ako moze da igra 5 pozicii deka e korisen i deka treba da e povikan.
Ostaj toa gilardino kakva sezona imal, ednostavno covekot ne e kompleten, osvaldo e 5 pati poopasen i moze sam da si kreira sansa, na gila treba da mu mestat na tacna za da dojde do gol pozicija(koja e prasanje dali kje ja isjoristi), a italijanive nemaat koj znae kakva kreativna sredina.
A za de sciglio te molam bez hejtanje, abate kenjaj go kolku sakas, ama detevo NE! odamna ne sum videl nekoj mladic u milan shto so takva posvetenost i srce igra na teren.
I nigde ne rekov maggio da se trga.

C

Castiel

Гостин
Џак - е ол раунд тимски играч кој секој тренер сака да го има во тимот. Отвара можности за премногу трансформации на тимот и плус има и убиствен дриблинг.
Аквилани - исто мислам дека е залудно во тимот. Одамна веќе не е тој играч шо сите очекуваја да биди. Радо би го зел Поли на негово место. До душа Верати да не беше со младинците ќе играше место него.
Астори - на типов премногу му пумпаат цена а голем киксер е и има повеќе автоголи даено отколку најдобриот напаѓач на Јуве сезонава. Огбона е каде каде подобар од него, ваљда проблеми со форма после сезонава шо повеќе ја преседе ради повреди.
Џила - типов збесна сезонава во Болоња и неговото место е сосема оправдано.
Освалдо - се покака со тренерот на Рома. После такво понашање ако сака нека се вика и Меси не е за земање во тимот.
Сантон - игра солидно во Њукасл ама сепак збораме за англиско првенство. Според мене треба да се покажи во Италија за да влези во репрезентација.
Балзак - не го пратев често сезонава. Солиден играч е ама ништо фантастично.Очигледно е дека го форсираат Шиљо за таа позиција кој е демек надежен, иако на неколку меча шо сум го гледал многу лесно во возеле противничките играчи. Се на се ако не е паднат Балзак побрзо него би го зел отколку Шиљо.
Маџо е еден од најдобрите што ги има репрезентацијата на десна страна за 352 формација. Нема муабет за да се трга. А за да игра во средина ни случајно. Џак повеќе покрива на лева страна па нема простор за споредба.

Мој состав за првенствово
-----------------------Буфон--------------------
--------Барзаљи-Бонучи-Киелини--------
---Маџо--------------------------------Џак-----
-------Де Роси ----Пирло--Маркизио------
--------Балотели/Џила--ЕлШ/Џио---------+Диаманти по потреба.
Очекувам ова да бидат играчите шо ќе ја крепат репрезентацијата
Џак бил добар играч... Шиљо го возеле лесно.... што све не ќе прочиташ....

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Коа го глеам Џакерини во тимот на Италија, си мислам како им е на Дел Пиеро, Тоти, Малдини, Баџо, Виери, Инзаги и другите великани коа гледаат каков играч им игра во А селекцијата.
Не е дека Џакерини е лош играч солиден е, но клупа во Јувентус треба да е неговиот максимум, пошто ни он не го сонувал тоа, лимитирани му биле желбите уште на времето сигурно мислел дека најдалеку што може да изгура е Болоња и таков клуб но кога добил понуда од Јуве дошол трчајки накај Торино. Но што е тука е, некои играчи како него имаат некоја среќна ѕвезда па им трнува кариерата во нагорна линија иако се лимитирани.
Ме потсеќа на Амброзини случајот пред едно 5,6 години. Кога во Милан ретко кога добиваше шанса, а во европското за Италија играше прв состав. Исто ми изгледа и со Џакерини работава.

И тој што пиша дека Џакерини има убиствен дриблинг? Seriously dude???

Kajgana Shop

На врв Bottom