Хороскоп, хороскопски знаци (општо)

Што сте во хороскоп


  • Вкупно гласачи
    1.371

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Ова како оди ... ? кај точно да прочитам што сум бидејќи има табели некои ... со проценти ... :confused:
Во првата табела од наталната карта. Има три колони (планета, знак и степени). Почнува со позицијата на Сонцето (твојот хороскопски знак), потоа позицијата на Месечината итн. А на десната страна го пишува подзнакот (Ascendant).
 
Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
ас сум скорпија воден знак и сеа ако се фатам со некоја од копнениве знаци,а според горе напишаноно ''водата го гаси оганот'' во овој сличај водата ја полева земјата па ај шо мислиш кој од кого ке има ќар ....?:unsure:
воден и земјен знак (девица, бик, јарец) си одговараат, бидејќи баш како што рече, водата ја полева земјата, а користа е обострана.
Значи, си одговараш со водени и земјени знаци. Со огнени (Лав, Стрелец, Овен) и воздушни (Близнаци, Вага, Водолија) никако, освен ако имаат некој воден или земјен елемент во себе.
 
Член од
3 октомври 2011
Мислења
170
Поени од реакции
64
воден и земјен знак (девица, бик, јарец) си одговараат, бидејќи баш како што рече, водата ја полева земјата, а користа е обострана.
Значи, си одговараш со водени и земјени знаци. Со огнени (Лав, Стрелец, Овен) и воздушни (Близнаци, Вага, Водолија) никако, освен ако имаат некој воден или земјен елемент во себе.
а ја комбинација скорпија подзнак јарец:confused:
 

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ве покануваме на серија современи предавања за астрологија кои ќе се одржат во сабота на 15.06 со почеток од 17 часот во просториите на Даре Џамбаз - Скопје.

Дневен ред:

17:00 : "Индиска Астрологија - Jyotish"
17:30 : "Херметичка Астрологија и Тарот"
18:00 : "Хорарна Астрологија"
18:30 : "Принципи на Западна Астрологија"

Влезница 100 денари.

Организатори на настанот се група ентузијасти од Македонија.
 

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Вага и стрелец – љубовна комбинација


Љубовната врска помеѓу вага и стрелец претставува рај за двата знака. Тие се на некој посебен начин длабоко поврзани и имаат огромно разбирање еден за друг. Стрелецот има авантуристичка природа, поради која постојано е во потрага по некаков облик на слобода. Вагата пак има вродена дарба за уметност и естетска убавина. Таа е стимулирачко друштво на стрелецот во нивните заеднички патувања и го збогатува неговото искуство. Оваа врска секогаш е свежа бидејќи и двата знака знаат како да ја задржат возбудата. Нивното меѓусебно разбирање си доаѓа по природен пат и прави партнерите да се чувствуваат како да ја пронашле својата сродна душа. Заеднички тие ги прошируваат своите хоризонти во љубовта и во животот воопшто.Покрај тоа што се одлични љубовници, овие два знака добро се согласуваат и како пријатели. Меѓу другото, вагата и стрелецот се високо компатибилни и како резултат на нивниот здрав, оптимистички и младешки поглед кон светот. Двајцата се големи ентузијасти кои трагаат по вистината и убавината во искуствата кои ги собираат.
Несогласувања помеѓу овие два знака се навистина реткост. Тоа е можно, доколку стрелецот каже нешто пред да размисли и со тоа ги повреди чувствата на вагата. Вагата пак од своја страна, може понекогаш да биде премногу затворена и да не му кажува на стрелецот како се чувствува. Благодарение на вродената дипломатија кај вагата, која навистина мрази да се расправа, таа ќе успее да ги „измазни“ недоразбирањата со стрелецот. Надминување на несогласувањата е навистина лесна задача за овие два знака, бидејќи тие имаат дарба за брзо опростување и заборавање.
Вагата е предводена од Венера која е симбол на љубовта, а стрелецот од Јупитер, кој ги претставува среќата и филозофијата. Женственоста која Венера ѝ ја дава на вагата и мажественоста која Јупитер му ја дава на стрелецот, го прави овој љубовен пар многу компатибилен и хармоничен. Стрелецот е секогаш во потрага по крупни одговори – вистината, значењето на животот и смртта. Во тој контекст, секогаш кога на вагата ќе ѝ надојде нова идеја, тој е спремен да ја поддржи и да тргнат заедно во потрага по нови доживувања. Ова е навистина страсна и возбудлива врска, во која авантуристичките походи немаат крај.
Стрелецот е лидерот кој ги контролира конците во врската, но вагата на посуптилен начин ги одржува во рамнотежа ситуациите, во моментот додека се случуваат. И двата знака се екстремно енергични и активни личности, кои можат да постигнат многу успеси заедно. Оваа врска е во својата најсовршена фаза кога стрелецот се чувствува независно и слободно во неа. Вагата е иницијаторот на нови идеи и места кои треба да се посетат, но таа има тенденција да се предомислува во последен момент, како резултат на нејзиниот неодлучен карактер. Како и да е, стрелецот е многу флексибилен и се прилагодува и ги прифаќа сите измени кои вагата сака да ги направи во нивните планови.
Најдобриот аспект од оваа уникатна љубовна врска е нивниот заеднички интерес за култивирање на знаењето и проширување на интелектуалните капацитети. Тие добро се согласуваат на емотивен и на географски план.


Од сега слободната вага - ( јас) ќе бара за партнерка стрелец :pipi: пошто по хороскопов не верував дека до толку ми прија женски стрелец :cool:
 

ivop

Актив
Член од
15 декември 2012
Мислења
72
Поени од реакции
49
Не знам дали прашањево е за во оваа тема ама дали некој знае каде во Скопје можат да се купат тарот карти?
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Каде можам да си направам натална карта онлајн ама бесплатно чисто од љубопитност да видам што ми пишува? :) Инаку имам многу карактеристики на мојот знак и многу често ми бил погоден хороскопот ама тоа во времето кога читав хороскоп. Сега многу ретко може од досада да прочитам инаку не верувам многу во такви работи
Иначе според хороскопот јас и дечко ми сме најневозможна комбинација ама ете сепак реално не е така. ;)
 

ivop

Актив
Член од
15 декември 2012
Мислења
72
Поени од реакции
49

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.682
Поени од реакции
4.421
Кажете нешто за Јарец со подзнак Рак. :D

П.С Како би делувал подзнаков пошто за главниот знак имам читано
 

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
демек емотивно , сензитивно ...ама не се траскај многу по хороскопи....
 
Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Кажете нешто за Јарец со подзнак Рак. :D

П.С Како би делувал подзнаков пошто за главниот знак имам читано

Jarac / Rak:

Zemlja i Voda, kohezija dve različite snage, statične i surove Jarca i one u neprekidnim oscilacijama Raka, rađa prirodu u neprestanom traženju svesne potvrde sopstvenih vrednosti i iskrenog priznanja njenih kvaliteta. Tokom celog života Jarac - Rak biva suočen sa nostalgijom izgubljenog raja i ostaje vezan za prošlost i afektivno zavistan jer je njegova potreba za nežnošću i toplinom ogromna.

To je usamljenik kome je potrebno da voli i da bude voljen, idealista kojeg koči prevelika lucidnost, nežna osoba koju progoni sopstvena hladnoća. Njegov zanos je blokiran zbog čega se oseća neprijatno pred samim sobom i pred drugima, podižuci između sebe i grube stvarnosti nevidljive i nepremostive barijere. On zapravo nije potpuno siguran šta želi. Njegova se ličnost traži, potčinjena maštarijama i sumnjama u njih, ona je neobuzdana i zatvorena u strogost logike i konformizma. Zato nije nimalo čudno što se u tim uslovima povlači u sebe, u svoje uvrežene navike, odbijajući svaku spontanost. Često ga smatraju osobenjakom, u lošem smislu reči, čudnim tipom, čovekomrzcem, a on ima osećaj da je neshvaćen i polako razvija kompleks manje vrednosti koji pojačava njegovu inhibiciju.

Ali, zahvaljujući svom strpljenju, upornosti, tvrdoglavosti da sebe prihvati onakvog kakav jeste, da se bori protiv svih prepreka, vremenom će naučiti da izbegne duhovno cepanje. Tada će racionalno prevagnuti nad sanjarenjem, biće u stanju da ostvari svoj ideal, a to je da se potpuno posveti samo jednoj ambiciji. Vreme više nije važno, hitnost nestaje kao i mentalna neugodnost. Biće postaje koherentno i uspeva da ostane apstraktno, verno svom poreklu. Uspeva da se uklopi u društvo a da ne zaboravi svoje korene...

- Vaša egzistencija je u velikoj meri pod uticajem porodičnih slika i porodičnog života. Vi ste mirniji, stidljiviji i osećajniji nego tipičan Jarac i dajete prednost kućnom i porodičnom okruženju. Sanjarije Vas stalno vezuju za detinjstvo i vode Vaša osecanja i izbor. Spontani ste samo kada se osećate potpuno sigurno; tada otkrivate da ste osećajniji više nego što pokazujete. Vaše glavne ljudske vrline potiču iz činjenice da nikada ne zaboravljate svoje korene, niti iskustva koja ste stekli u životu.

Emocije su Vam veoma jake i sa Vama se mora postupati veoma pažljivo. Strah od ismevanja ili kritike, ponekad Vas čini diskretnom, diplomatičnom i konvencionalnom osobom. Vodite računa o svojim raspoloženjima, moglo bi Vam se dogoditi da sve shvatate previše lično. Vi ste biće bogato prelivima i sposobno da pomiri san i javu. Još ako bi malo izašli iz svoje školjke, uvideli bi da svet nije tako preteći kao što zamišljate...

Ukoliko Vam pođe za rukom da uspostavite duhovni sklad, stoji Vam na raspolaganju veliki asortiman korisnih osobina za plodno uključenje u sve životne delatnosti; ozbiljnost, koncentracija i organizovanost - su samo neke od njih. Tada ćete moći da i svoje ambicije podredite samo jednom cilju. U tome će Vam dosta pomoći Vaš najbolji saveznik: Vreme...

на српски сепак,но се надевам ќе ти помогне :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom