Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Io Sono Interista сакав тебе и дечкото со име од лош албум (не се секирај, на ио е уште полош)
Кој мој албум е полош од XyloMyкакоидабеше...? Pablo Honey?

Ај да не сме оф-топик да се надоврзам: ми се допадна хемијата и сцените помеѓу Гослинг и Ева и генерално ликовите ми се допаднаа со исклучок на Бредли кој доби некаков недефиниран лик. Веројатно лошо помина таа транзиција што требаше да му се случи, повеќе поради скриптата отколку поради него. Ми се допадна камерата и исто bad cops ситуацијата, сакам такви филмови. Синот на Бредли исто, добар гад, типичен тинејџер од денешниве генерации.

Си мислам дека е еден од оние филмови кои палат ако се поврзеш со ликовите а мене сите приказни ми беа интересни -
онаа на пропалитет кој сака да си го промени животот но се наоѓа на дното па мора да ризикува се. Онаа на мајка која е заглавена на погрешно место со погрешен човек, settled down. Онаа на чесен полицаец кој под околностите е турнат во корумпиран свет од кој не може да се извлече...

Но признавам дека како целина можеше да функционира подобро. Инаку мислам дека е книга во прашање.

^ Во врска со албумот, го создадов никот кога бев апсолутно привлечен од него. Колдплеј имаат далеку поквалитетни албуми.

Друго, го гледав Stoker. Мене доста послаб од мојот фаворит, но сепак добар филм, една шестка му давам. Што знам, очекував многу, дури сакав и во Сити Мол, арно не сум ги дал парите, не е до толку за да се гледа и во кино. За тоа што си ме поправил, да, Стокер е дефинитивно поуметнички ако гледаме од тој аспект, но мене приказната во првиот ми беше далеку подобра и во глобала подобро одглумено. Морбиден филм, не баш мој стил. Но сепак не ни нешто прелошо. :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Ми падна жал кога го гледав Sylvester Stalolne во Bullet to the Head. Јас мислев Bruce Willis (Fire with Fire) претера со прифаќање на срање улоги за да си ги плати сметките но ова е крај. Дај нека се пензионираат акциониве херои од предходната генерација да не ми ја кршат сликата која ја имам за нив.

Side Effects - солиден но предвидлив, добар да попуни време и вреди да се гледа поради Rooney Mara која добро одглуми. 6.5 можеби 7 пошто имаше добар почеток и средина.
Oz the Great and Powerful (оцена 2) и Jack the Giant Slayer (оцена 3) ги почнав и двата ги избришав, не знам што размислував кога ги симнав, don't judge me. :D
Bullet to the Head и Fire with Fire - 5 за првиот и 4 за вториот. Првиот има поголема оцена ради типката која го вади цел филм. :P
Hansel and Gretel. Овој е единствен од лошиве филмови кои вреди да се гледа, на моменти има толку лоши сцени со cheesy дијалози и акција што би го класифицирал во guilty pleasure. Нормално дека мора да бидете во right mood и не го сфаќајте сериозно. Ќе ја изоставам оценката за да не ве збуни.
Hangover Part 3- Го гледав во кино и имаше моменти кои функционираа но имаше и очајно глупави фори но генерално оценката ми е позитивна. Подобар од вториот, оцена 6.
Iron Man 3 - И овој го гледав во кино и ми се допадна. Тоа е тоа, прав филм за во кино за гледање со друштво. Акција, хумор, ефекти и тапа приказна (who cares, right?) 7ка.
The Place Beyond the Pines - Неможам да изградам мислење за филмов затоа што ми беше чуден. Го изгледав цел и не го чуствувам како залудно потрошено време. 6 ка ради актерската екипа. Каква тензија секоја сцена со Ray Liotta предизвикува тоа чудо нешто, дури не мора ни да отвори уста!

Следен планирам да го гледам Trance, читнав добри критики. Ако имате нешто што вреди да се гледа слободно прифаќам сугестии, како што гледате горе очаен период. :)

Кој сака бритиш комедии нека го гледа, филмот е ептен потценет на ИМДБ. Не е бог знае колку смешен, но има добри фори, relax е, и далеку подобар од 90% комедиите од САД што излегуваат секоја година. I Give It A Year (y)

Излегол торент од Dead Man Down од режисерот на оригиналниот Girl With The Dragon Tattoo. Интересна екипа, добра содржина, ставено да се симнува, ако го има некој ѕирнато пред мене нека пише :)

Некој ако може да ми препорача некој добар филм со слична тематика како што е во Independence day со Вил Смит, ќе ве молам.

Читав многу лоши критики за новиот филм на Вил Смит, и сеуште бев решен да го гледам, се додека не го прочитав следниов коментар:
"It makes Battlefield Earth look like a classic!" :pos:

Некој ако може да ми препорача некој добар филм со слична тематика како што е во Independence day со Вил Смит, ќе ве молам.
Тешко... V, серијата.

Ова, ова (ако не си по класиците тогаш новата верзија, ма да е срање), ова (low budget) ова...

Само што ги завршив книгите од Enderverse серијалот приказни, и случајно барајќи инфо за најновата книга се уште во пишување од страна на Card, наидувам на youtube трејлер за филм кој е во правење базиран на книгите! Во актерската екипа се вклучени и Viola Davis (ја обожавам), Harrison Ford, и Ben Kingsley :vozbud: . Се обидувам да ја задржам возбудата под контрола, и во рамки на нормала со постов, инаку ќе летаа caps lock реченици и извичници насекаде :D.

Трејлерот изгледа супер, како и повеќето трејлери, дали ќе е квалитетен sci-fi филм останува да се види кога ќе излезе. Any preliminary thoughts anyone? :D

Убаво би било некое мислење да даде некој што читал барем и некоја од книгите и е "фан" на серијалот :)

Читав многу лоши критики за новиот филм на Вил Смит, и сеуште бев решен да го гледам, се додека не го прочитав следниов коментар:
"It makes Battlefield Earth look like a classic!" :pos:

Тешко... V, серијата.

Ова, ова (ако не си по класиците тогаш новата верзија, ма да е срање), ова (low budget) ова...

Сите ќе го гледаме ради M. Night Shyamalan, ради апсурдни пресфрти и неколку ефекти, не ради тоа дали самиот ќе стане класика или не.

Иначе лоши предлози, сигурен сум дека бара од забавата од Индепенденс деј, како боксови у фаца на ванземљанците.

Tim Burton-овиот Mars Attacks! е повеќе онтопик!

"It makes Battlefield Earth look like a classic!" :pos:.

Многу сакав да го гледам тој филм, ама после толку лоши критики, ќе го чекам на добра снимка како торент да го гледам, изгледа не е баш за пари во кино да фрлиш на него. Дали се исто толку лоши критиките за Oblivion, на Том Круз?

Многу сакав да го гледам тој филм, ама после толку лоши критики, ќе го чекам на добра снимка како торент да го гледам, изгледа не е баш за пари во кино да фрлиш на него. Дали се исто толку лоши критиките за Oblivion, на Том Круз?

http://forum.kajgana.com/threads/По...-кратка-рецензија.25638/page-224#post-5833891

Сите ќе го гледаме ради M. Night Shyamalan, ради апсурдни пресфрти и неколку ефекти, не ради тоа дали самиот ќе стане класика или не.

Иначе лоши предлози, сигурен сум дека бара од забавата од Индепенденс деј, како боксови у фаца на ванземљанците.

Tim Burton-овиот Mars Attacks! е повеќе онтопик!
Ако му е тоа намерата нека изгледа се од Вил Смит без ова и ова, со посебен осврт на Men in Black.
--- надополнето: 12 јуни 2013 во 19:43 ---
Не се така лоши критиките. И филмот не е лош ако немаш големи очекувања.

Morgan Freeman - Предлогот на Io Sono за Body Snatchers ти е добар. Не го гледај само најновото римејк издание на филмот. Се пред него е супер.

Јас би ти го предложил и The Thing.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom