Barclays Premier League Season 2012-2013

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Трансфер вести

11.06
Manchester United are increasingly confident they can bring Barcelona midfielder Cesc Fabregas, 26, and Borussia Dortmund striker Robert Lewandowski, 24, to Old Trafford this summer after being given private encouragement from both players.
Full story: Daily Mail
United boss David Moyes has also launched a £16m bid to sign Spain Under-21 captain Thiago Alcantara from Barcelona. The midfielder is also being linked with a move to Manchester City.
Full story: Daily Mirror
Meanwhile, Moyes will try to sign Southampton's 18-year-old left-back Luke Shaw if he fails to bring Leighton Baines from Everton.
Full story: Daily Star
Juventus have been told they must wait until Real Madrid have appointed a new coach before they begin negotiations for Argentine striker Gonzalo Higuain. Arsenal are also interested in signing the 26-year-old.
Full story: Guardian
New Chelsea manager Jose Mourinho has been told a reunion with Galatasaray midfielder Wesley Sneijder will cost £12m. The 28-year-old Dutchman played for Mourinho at Inter Milan as they won the Italian domestic double and the Champions League three years ago.
Liverpool keeper Pepe Reina will not be joining former boss Rafa Benitez at Napoli or moving to Spanish giants Barcelona, according to his agent. The 30-year-old has been linked with a move but is keen to remain at Anfield.
Full story: Daily Express
Real Madrid confirm they will not baulk if Tottenham demand £80m for Tottenham's 24-year-old midfielder Gareth Bale.
Full story: the Sun
Sunderland are keen to sign Siena midfielder Alessandro Rosina, with the 30-year-old former Italy international seen as a possible replacement for Stephane Sessegnon, who is expected to leave the club this summer.
Real Madrid are stepping up their interest in Chelsea target Edinson Cavani. The Spanish club held talks on Monday with the 26-year-old Napoli striker's representatives in Madrid and are known to be the player's preferred option if they can meet the £50m buy-out clause.
Tottenham target Bernard has been urged to join Borussia Dortmund instead by his Brazil international team-mate Dante. The White Hart Lane club are desperate to tempt the 5ft 4in 20-year-old attacking midfielder to join them, but Dortmund have also targeted the Atletico Mineiro star as a possible replacement for Bayern Munich-bound Mario Gotze.
Jose Mourinho has dropped a heavy hint that Chelsea will welcome 26-year-old striker Wayne Rooney to Stamford Bridge if he leaves Manchester United.
Liverpool boss Brendan Rodgers is planning to sign forwards Sevilla's Luis Alberto, 20, and Celta Vigo's Iago Aspas, 26, for a total of £12m this week.
Full story: Daily Star

12.06
Monaco are ready to make a world record £86m bid for Real Madrid's Cristiano Ronaldo and pay the 28-year-old a £18m annual salary.
Full story: IndependentManchester United are prepared to pay Robert Lewandowski £90,000 a week to convince him to move to England. The 24-year-old was expected to stay in Germany and move to Bayern Munich, but Borussia Dortmund have vowed not to sell him to their Bundesliga rivals.
Full story: the Sun
Newcastle are considering a £6m bid for striker Darren Bent, 30, who has been told he can leave Aston Villa.
Full story: Daily Telegraph
New Chelsea manager Jose Mourinho will tell Brazil international centre-back David Luiz, 26, he must play how he is instructed or he will be sold.
New Everton boss Roberto Martinez is hoping to sign Wigan's Antolin Alcaraz by the end of the week. The 30-year-old is a free agent but the Paraguay international had an injury-hit spell at the DW Stadium.
But another Wigan player, Arouna Kone, has distanced himself from a move to Everton with the 28-year-old insisting he is happy to stay.
Full story: Metro
Newcastle face competition from Italian and Russian sides to land long-term target Douglas. The 24-year-old centre-back is available on a free transfer after his contract with Dutch side Twente came to an end.
Full story: The Journal
West Ham are hopeful of concluding a deal for 36-year-old former AC Milan midfielder Massimo Ambrosini.
Norwich boss Chris Hughton is closing in on PSV Eindhoven's Swedish international forward Ola Toivonen who has scored 60 goals in 126 appearances since moving to the Dutch League. The 26-year-old is also a target for Fulham.
Hull City's Republic of Ireland defender Paul McShane is on the verge of signing a new four-year deal with the newly promoted Premier League club, a year after the 28-year-old almost quit the game.
Queens Park Rangers are hoping to persuade Danny Simpson to drop out of the Premier League. The 26-year-old defender will become a free agent when his Newcastle United contract expires at the end of the month.
Full story: Shields Gazette
Swansea could negotiate another loan move for Netherlands midfielder Jonathan de Guzman, 26, if they cannot agree a fee with Spanish side Villarreal.
Full story: Wales Online

Левандовски, Фабрегас и Алкантара.. not bad ако се остварат овие трансфери.
И Роналдо се враќа 99% така да ќе се прошетаме следната сезона до титулата. (y)

А Стротман го заборави еј! :D И Тиаго и Цеск нема шанса мислам. Еден е доволно. :D

И Мурињо ќе дошол слушам...

Па Роман не толерира...ако не го освои оној купот што е сега во јули (е не знам како се вика, со Интер играме знам првата)...ќе го отпушти. Тоа ќе бидат 3 месеци без трофеј (до Европски супер куп, а за тоа не се знае).

Дај не претерувај од овие што ги спомена само Тиаго и Левандовски имаме реална шанса да ги земеме, за Фабрегас сигурен сум дека ќе остане во Барса, a мислам дека и Роналдо нема да го напушти Реал барем не ова лето.

МАНЧЕСТЕР СИТИ Е ТИМОТ СО НАЈГОЛЕМ БУЏЕТ ВО СВЕТОТ
Според истражувањето објавено во магазинот „Money Issue" на ESPN, газдите на Сити издвојуваат просечна плата од 5,2 милиони фунти годишно или 100.764 неделно и со тоа тие се најплатен спортски клуб на планетата во конкуренција на 278 екипи од 14 лиги.
http://off.net.mk/offside/razno/manchester-siti-e-timot-so-najgolem-budzhet-vo-svetot

И Мурињо ќе дошол слушам...
Се гледа дека не си во тек со вестите, сигурно пратиш новости од последен пат кога освоивте титула. Мурињо е дојден во Јунајтед од дамна и во неговата прва сезона ги освои сите титули а Лукас Моура со 50 дадени гола ја доби златната копачка што сепак не беше доволно за да ја освои златната топка која отиде во рацете кај неговиот колега Бебе.

Се гледа дека не си во тек со вестите, сигурно пратиш новости од последен пат кога освоивте титула. Мурињо е дојден во Јунајтед од дамна и во неговата прва сезона ги освои сите титули а Лукас Моура со 50 дадени гола ја доби златната копачка што сепак не беше доволно за да ја освои златната топка која отиде во рацете кај неговиот колега Бебе.
Nope.... само Internet Explorer користам...

Ама озбилно, што се линиите, ја не сум некој дизајнер да сфатам, ај некој шо се бави со такви ствари нека ми објасни. Што означуваат тие баклавине црно-црвени доле... нешто Liverbird не е, копје некое да не е... не е ни тоа... некад коа не ми се спие ја отварам сликава од дресов и пробувам да сфатам што има на дресот... засега успеав само да видам мали демони кои гледаат надесно... еве:

Прегледај го приврзокот 65775

Значи ете, тоа да речеме дека е демон. Горе двете црвени баклави се две очи. доле тоа црвената баклава е ко уста, има лево крило, а десното изгледа му е повредено. Што означува тоа, дека од 90та навака сме немале крила, па сега ФСГ и Вориор го залечиле едното крило и тие другите баклави над нив се деловите од кои ќе биде создадено десното крило? Aaaaa, ова е Hint ко Тупак и Тоше шо оставаат пред смртта... Ќе купиме ново крило летово... и тоа крило ќе не вивне во височините, затоа викаат At the end of a storm there's a golden sky... ќе се вивнеме кон небото со овие дресови...

Фала што ми помогнавте да ја разрешам мистеријава, сепак не се толку лоши дресовиве коа ќе ја сфатиш метафората :)

Едит: Не метафората, алегоријата... не за џабе матурант сум ебате...

Добар! Јакичка ти е идеава за пронаоѓање на суштинското во дизајнот на дресот.(y)

Колку и да се досадни веќе муабетите за теории на заговор и задкулисни игри, според мене можеби ваквиот обид е токму тоа. Демоните кои несвесно ке бидат перцепирани од противниците и ке бидат врежани во нивната подсвест, ке имаат улога во враќањето на старите времиња, каде се создаваше страв и неспокој во конфронтирањето со `Пул. И така позади сето ова стои најшпиунската и најкукавичка држава во ветот, Америка.

Е сега, може и не биле до тој степен филизофски настроени како нис двајцата туку едноставноста ја чиствуваат како доблест. По едноставен начин за идеата на дресов, амин.
8951842193_4a98e776f3_o.gif

Исто така има шпекулации дека Јунајтед летово ке се обидат да го донесат Меси.Каков тандем би биле со Роналдо и Фабрегас...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom