Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Абе прку кур од вакви без кичмењаци.
Како прво секој играч во Вардар игра бар по 20 минути секој меч. Затоа и сите се спремни, затоа што 20 минути ќе игра и Столе, 20 ќе игра и Лазовиќ и Маркоски на пикер, затоа што 20 ќе игра и Марковиќ на крило, 20 и Недановски 20 и Ојлески.
Тоа што гледате само најважни мечеви и по нив судите не знам кој ви е икрив.
Па на најважни мечеви може ли да се игра со некој што е послаб???????
Што не игра со младите Лино на нивните мечеви?
РАКОВИЌ Е ДВА ПАТИ ПОДОБАР ОД ЈОВЧЕВСКИ.
WAIT A MINUTE, РАКОВИЌ Е ХРВАТ КАКО ИГРА АКО НЕ Е СРБИН???
Знеш зашто не игра Јовчевски?
Зашто он го утна решавачкиот напад со Магдебург, зашто он утна зицер во клучните моменти со Загреб, затоа што и во купот утна зицер на крајот.

КОЈ МОДЕРИРА ВО ПОДФОРУМОВ ДА ИСЧИСТИ ОВА МОРОНИВЕ ЧОВЕЧЕ???
Друже, батали ги бе.. глеаш дека немаат основно знаење од ракометот, а тука предавања држат по форумиве. Којзнае и правилата дал ги знаат. :)

Абе прку кур од вакви без кичмењаци.
Како прво секој играч во Вардар игра бар по 20 минути секој меч. Затоа и сите се спремни, затоа што 20 минути ќе игра и Столе, 20 ќе игра и Лазовиќ и Маркоски на пикер, затоа што 20 ќе игра и Марковиќ на крило, 20 и Недановски 20 и Ојлески.
Тоа што гледате само најважни мечеви и по нив судите не знам кој ви е икрив.
Па на најважни мечеви може ли да се игра со некој што е послаб???????
Што не игра со младите Лино на нивните мечеви?
РАКОВИЌ Е ДВА ПАТИ ПОДОБАР ОД ЈОВЧЕВСКИ.
WAIT A MINUTE, РАКОВИЌ Е ХРВАТ КАКО ИГРА АКО НЕ Е СРБИН???
Знеш зашто не игра Јовчевски?
Зашто он го утна решавачкиот напад со Магдебург, зашто он утна зицер во клучните моменти со Загреб, затоа што и во купот утна зицер на крајот.

КОЈ МОДЕРИРА ВО ПОДФОРУМОВ ДА ИСЧИСТИ ОВА МОРОНИВЕ ЧОВЕЧЕ???

Требаше во мојот пост да пишам оти ВАРДАРЕЦ треба да ми објасни, пошто знаев оти некој ќе испали ваков пост :D , сериозно, Вардар го гледав годинава 8-9 пати, ама Јовчевски слабо играше....затоа прашав

A sto mislese ti, deka posle 4 godisno ponizuvanje i onevozmozuvanje da nastapi na nekolku prvenstva (vo svoite najdobri godini), ke ja prifai pokanava i sea ke nastapuva. Pa covekot ima svoja gordost i sigurno nema da ispadja klovn. Nekoj gore spomna deka e ova druga garnitura pa trebal da ja prifati pokanata. Kade bese taa garnitura da mu dade pokana za nastap protiv Spanija?? Sega se u zort poso ima mnogu povredeni i treba nekoj da spasuva situacija pa ke go vikame Rade. E nema da moze. Respekt za nego u sekoj slucaj.

Милион пати е правен муабетов и дај пак не претерувајте со Раде.

Кај играше бре Раде у овие 4 години? У Кил? У Киелце, Горење, Констанца? Не, туку у Либан и Катар. Требаше нели у Брест да игра лани, не знам дали заигра за нив...

Значи вие го баравте Раде на таа стара слава од мечот со Исланд. За тогаш да, за тоа СП и година-две потоа е огромна грешка тоа заради Х причини не играше во репрезентација. Ама Раде после тоа имаше јака кариера? Не, имаше турбулентна и идеше во ориентални лиги.

Да, тип на играч што ни фали е. Да, подобар е од Бранче. Да, иако е во години не му треба многу трчање за играч од негов тип.

Сега можеби се чуствува неспремен па за тоа одбил ма да не верувам дека е за тоа, иако баш тоа би била океј причина. Но он одбил пак заради тие Х причини. А ако е заради „гордоста“ која гордост ја бара? Гордост би имал доколку минативе години играше високо ниво на ракомет па не го повикаа.

Требаше во мојот пост да пишам оти ВАРДАРЕЦ треба да ми објасни, пошто знаев оти некој ќе испали ваков пост :D , сериозно, Вардар го гледав годинава 8-9 пати, ама Јовчевски слабо играше....затоа прашав
Јовчевски е добар играч ама колку за Македонско првенство и за СЕХА лига, за резерва е одличен. Ама да бидеме реални Јовчевски не е некој класа играч. Вистина е може да изненади на моменти, лани он во куп финалето ги растури Металурзите, ама пак некако го нема тоа убиственото како Манасков на пример.
Според мене и Георгиевски не е класа крило, ама сепак во моментов е подобра опција од Јовчевски.
Со тек на време кога ќе го нема Темелков може да го земаат и Јовчевски.
Значи не е лош, ама сепак, не би можел да направи којзнае колкава разлика.
Од Козла е сигурно подобар во моментов, па и од Левов на крило :D

Остај ги што зборат дека не играл за Вардар, им нема врска муабетот, баш Јовчевски има сигурно изиграно бар пола мечеви ако не и повеќе за Вардар годинава.
Плус Раковиќ еден период ни беше повреден, така да се изнаигра Јовчевски годинава.
Ќе кажам кај Вујо играа сите подеднакво, освен на поважните мечеви каде што нормално послабите влагаат колку да одморат некој играч. Мада и на тие мечеви бајаги ротираше Вујо.
Затоа немавме маки со исцрпени играчи и затоа станавме шампиони :)

Од Козла и од Левов јас и ти сме подобри :) , него сакав да кажам пошто сега Гоце е повреден, би бил добар бек ап за Темелков, а секако дури Темелков не се пензиора треба тој и Гоце да бидат во репрезентација, па после дури Јовчевски

Малку офтопик, го читал некој магазинов Екипа? Како е, што пари е и дали вреди?
Јас порано читав Е Спорт, ама престана да излегува и сега нема ниеден спортски магазин асален...

Кидс, играме во среда нагости против Швајцарија , и дома во недела против Португалија.

Две победи или го јадевме немиен (нема првенство)

Кидс, играме во среда нагости против Швајцарија , и дома во недела против Португалија.

Две победи или го јадевме немиен (нема првенство)

И притоа победа на Шпанија на Португалија. Мислам оти Португалциве лесно ќе ги совладаме ама проблемот ќе биди прво Швајцарија, па после Шпанија, незнам зошто ама се ми вели оти Шпанциве нема да ги победат Португалците, се надевам на фер-плеј од нивна страна

И притоа победа на Шпанија на Португалија. Мислам оти Португалциве лесно ќе ги совладаме ама проблемот ќе биди прво Швајцарија, па после Шпанија, незнам зошто ама се ми вели оти Шпанциве нема да ги победат Португалците, се надевам на фер-плеј од нивна страна

И јас мислам дека шпанциве нема да тепаат против Португалија, ама и ние мислам дека нема против Швајцариа да победиме.

Море ако игра Фичо како против Металург тешко им се пишува на Швајцарциве.

Море ако игра Фичо како против Металург тешко им се пишува на Швајцарциве.

А замисли пак колку бело ќе му се пиши ним, ако изигра една од "неговите" партии :D

А замисли пак колку бело ќе му се пиши ним, ако изигра една од "неговите" партии :D

Стандард он си игра добро у Вардар а лошо у репрезентација али надежта пуста последна умира :D

Интересно е колку мотивацијата може да влијае на еден спортист...Еве го Фичо пример, кажуваа дека Вујо нели му одржал некој мотивационен говор на загревањето и ги утепа човекот. Да може да го викаме Вујо да биде motivational speaker на репрезентација ке биде добро, барем ке имаме просечен десен бек :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom