Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
за раце двапати јас вака вежбав

пон. гради трицепс
втор. грб бицепс
среда одмор
четвр. рамо трапези
петок бицепс трицепс
сабота нозе
недела одмор

и додади стомак 2-3 пати неделно
да не ги изгориш вака
незнам ај поискусниве нека дадат отсенка

да не ги изгориш вака
незнам ај поискусниве нека дадат отсенка

ако сакаш да ги форсираш рацете како што кажа во твојот случај треба да ги вежбаш повеќе не разбирам што сакаш да кажеш со изгориш па сега :)

ако сакаш да ги форсираш рацете како што кажа во твојот случај треба да ги вежбаш повеќе не разбирам што сакаш да кажеш со изгориш па сега :)
Сакам да кажам да не ги превежбаш па да не растат

а што мислите за форсирање на некои делови од телото кои ви се помали од другите
како например мене ми се помали рацете и сакам да ги исфорсирам
понеделник раце
вторник гради
среда грб
четврток одмор кардио
петок рамо
сабота раце
недела одмор кардио
до сега вежбав секој ден освен недела гради бицепс, грб трицепс,рамо јамки нозе невежбам

Јас мислам дека само си умислуваш дека рацете ти се мали а нозете големи или можеби имаш некои нереални очекувања. Ако не можеш барем 150кг да гурнеш на чучањ и 200кг на мртво сигурно немаш големи нозе, а за рацете можеш да ги вежбаш 2 пати неделно само треба да го прилагодиш бројот на сетови кој го правиш на секое вежбање. Aко си почетник исто, рамето немаш потреба да го вежбаш во посебен ден можеш да го искомбинираш со други делови од телото

Јас мислам дека само си умислуваш дека рацете ти се мали а нозете големи или можеби имаш некои нереални очекувања. Ако не можеш барем 150кг да гурнеш на чучањ и 200кг на мртво сигурно немаш големи нозе, а за рацете можеш да ги вежбаш 2 пати неделно само треба да го прилагодиш бројот на сетови кој го правиш на секое вежбање. Aко си почетник исто, рамето немаш потреба да го вежбаш во посебен ден можеш да го искомбинираш со други делови од телото
помали ми се помали и се приметува на огледало
зошто не речам за градите две серии правам на бенџ и напумпани се рацебе ги вежбам завршувам и пак не ми се складни
за нозете незнам не ги вежбам али порано ко ги вежбав многу дигав и сега мислам нема да ми биде проблем за генетика мислам се работи големи нозе мали раце

абе остај ти големи нозе дали ти се оформени а не сало нашибани и големи џабе ти се.....

Имам 14 години, имам прилично добро развиено тело (воопшто немам сало), ама сум многу слаб. Сакам да се здебелам, а и при тоа да вежбам. Ептен сум низок, околу 165, затоа не сакам да кревам ништо... Значи склекови, стомачни и вратило. Со таа комбинација, сакам да дојдам до некој подобар степен... Сакам да имам повеќе снага, ама и мускулчиња по малку :D Бива ли тоа без хемија :D ?

Имам 14 години, имам прилично добро развиено тело (воопшто немам сало), ама сум многу слаб. Сакам да се здебелам, а и при тоа да вежбам. Ептен сум низок, околу 165, затоа не сакам да кревам ништо... Значи склекови, стомачни и вратило. Со таа комбинација, сакам да дојдам до некој подобар степен... Сакам да имам повеќе снага, ама и мускулчиња по малку :D Бива ли тоа без хемија :D ?
И те како бива.
Ама без кревање ништо - не бива.
Тоа со растот е мит, ама ти одлучи си дали сакаш да веруваш или не :)

Ја сум 14 години 7 месеци дигам тегови 182 цм сум 73 кила:) Барем за раце користи тежини камења шише вода за трицепс или ја коа немав тегови со тогмак вежбав тоа имав дома.Иначе нема да останеш мал ако вежбаш 1 месец или 3 месеци ако вежбаш подолго време зборат дека ќе останеш толкав.

Јас почнав на 13 години, дома со бетонски тегови и пред зграда на вратило.
Успеав да пораснам до 188 до својата 18-та година. А од 16 години сум по теретани.
Татко ми не бил повисок од 180. А имам другар од наслеба кој не дигаше тегови, правеше само склекови дома, секој ден, па остана за глава понизок од мене и што е најинтересно не успеа ни да го надрасне татко му. Нема правило. Бодибилдингот е спорт како и сите. Во теретана нема само тегопви и вежби кои те "набиваат" за да останеш низок и не ти даваат да пораснеш. Имаш еден куп на вежби по справите кои те издолжуваат и можат да ти го поттикнат растот, а сепак да си билдер.

Јас почнав на 13 години, дома со бетонски тегови и пред зграда на вратило.
Успеав да пораснам до 188 до својата 18-та година. А од 16 години сум по теретани.
Татко ми не бил повисок од 180. А имам другар од наслеба кој не дигаше тегови, правеше само склекови дома, секој ден, па остана за глава понизок од мене и што е најинтересно не успеа ни да го надрасне татко му. Нема правило. Бодибилдингот е спорт како и сите. Во теретана нема само тегопви и вежби кои те "набиваат" за да останеш низок и не ти даваат да пораснеш. Имаш еден куп на вежби по справите кои те издолжуваат и можат да ти го поттикнат растот, а сепак да си билдер.

Може да ми кажеш кои се најдобри вежби за извишување?.. Јас комбинирам, по 5 згибови во една серија, и на крај се испуштам и се држам истегнат околу една минута со испружени нозе. Ова го повторувам 4-5 пати дневно :)

Може да ми кажеш кои се најдобри вежби за извишување?.. Јас комбинирам, по 5 згибови во една серија, и на крај се испуштам и се држам истегнат околу една минута со испружени нозе. Ова го повторувам 4-5 пати дневно :)

Сите вежби во теретана, каде принципот е сличен на лат машина имаат поттикнувачко дејство на издолжување. Бицепс прегиб и лег курл (шут) за нозе, Лат машина и влечење на долен котур за грб, Крос овер и развлекување за гради, мртво подигнување со лесни оптеретувања без разлика која варијанта ќе ја примените (со исправени колена за задна ложа или класично за грб).

Ја почнав да раснам кога почнав со паркур да скокам едно 2 месеца и почнав да раснам наеднаш па се префрлив на тегови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom