Во времето на СФРЈ подобро се живееше... Мит или вистина?

• Креатор на темата Креатор на темата onak
  • Време на започнување Време на започнување
...во СФРЈ имав долга коса носев кожна јакна со шиенки од моторхед, еј си диси, купував плочи од дип парпл, цепелин, на радио даваа веном, членував во хејви метал група и еднаш иимавме и настап по повод на 25 мај ден на младоста каде свиревме ајрон мејден, сабат и еј си ди си нумери...

Машала манук и пол! Мора да си бил главна звезда во Буково, Лавци, Брусник, Дихово, Магарево и Кравари. Помор си напрајл во регионов, гарант.

Машала манук и пол! Мора да си бил главна звезда во Буково, Лавци, Брусник, Дихово, Магарево и Кравари. Помор си напрајл во регионов, гарант.

Во Оптичари имавме свирено метал во 1983
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:01 ---
Jas zboruvam za stavovite tie se ideoloski stavovi na krajna levica i dosta nacional-sovinisticki toa samo go kazav a sto imalo i nemalo zneame site i gledame okulu nas.

Нит разликуваш стаљинизам од југословенски социјализам, нит знаеш шо е национал шовинизам.

Така е! Југославија и Тито се криви што денес сме банана-држава и што ни самиот Господ да го прашаме нема да знае да каже како уште постоиме ко држава.Тито е крив што цел свет не вика фиром,што албанциве ни веат знамиња,ја федерализираат државава,додека најзагорените македонски патриоти даваат жустра подршка преку форуми и од грчките плажи.Што е подобро бе денес?Тоа што можеме слободно да ставеме кинески верзии од Аце Велики на плоштад?

Во Оптичари имавме свирено метал во 1983
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:01 ---

Нит разликуваш стаљинизам од југословенски социјализам, нит знаеш шо е национал шовинизам.
Добро јас знам и ти кажувам да те информирам на каде зацепуваат...

Inaku, NE, Jugonostalgijata e od onie koi stradaat po funkciite na svoite antimakedonski roditeli. --- nema nistood ova, a sepak postoi jugonostalgija - riga, bosna , vo seto ova nepostoi ni bukvata m
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 07:28 ---
Значи навистина не ги разбирам истите муабети како се вртат цело време во круг и нема крај.

-Од Америка биле дадени 100+ милијарди долари неповратни фондови и кредити ( во денешни пари тоа би биле можеби 1-2+ трилион долари )
-На Фолксдојчерите и Унгарците им бил конфискуван целосниот имот
-Бил конфискуван целосниот имот на сите трговци и кој било генерално со капитал
-Биле добивани исплати од поразените земји од втора светска војна + ИСПЛАТИ ОД ПОРАЗЕНИТЕ ОД ПРВА СВЕТСКА ВОЈНА КОИ НЕ БИЛЕ ИСПЛАТЕНИ ДО КРАЈ ЗОШТО ХИТЛЕР ПРЕКИНАЛ ДА ПЛАЌА
-Добивани бродови и бродови ресурси од Неврзаните кои биле ништо друго освен Американска креација за одредени земји да се отргнат од СССР кога веќе не било можно да бидат сојузници на САД.И за што повторно се добивале пари од САД:

И 40 години решија сите да си го играат к***т со сите тие пари,да глумат братство и единство,да се прават фраери на Пољаците,Романците и Бугарите кои се давале за 3 чрвени.Ако се буни некоја земја одма фрли им од парите направи им фабрика која не произведува ништо или е комплетен загубар колку да имаат со што да се зафркаваат.И што се мислеше дека вечно ќе трае тоа ?

40 години ни еден проблем да не се реши,а да се имаат толку пари на располагање е до граница на лудило.И не само што не бил решен ни еден проблем туку сите проблеми биле зголемени х100 поради некакви мегаломански идеи како Тито ќе го уривал Енвер Хоџа зошто овој му го зафркнал планот за Балканска федерација со тоа што ќе примел неколку стотици илјади албанци во Југославија ќе ги преобрател па они после ќе го симнеле Енвер Хоџа.Или 40 години ќе го трубиме дека секоја од шесте републики припаѓа на некој народ само без да се размисли дека во Хрватска живеат стотици илјади Срби,дека во Босна има три главни националности,дека во Србија и Македонија има Албанци.Не Хрватска на Хрватите,Србија на Србите,Македонија на Македонците и после 40 години трубење ајмо сви на војна дека испадна дека не е баш така.

Криминалност од неспособност.КРИМИНАЛНОСТ.

И ако некој ми пише сега како не е прашањето дали било одржливо и правилно туку дали се живеело добро,јас би сакал да го прашам дали он смета дека ако јас живеам добро поради фактот дека сум ги избркал моите комшии од новните домови,сум им украл све + ме подплаќаат од други згради да правам проблеми на сите страни НЕ Е РЕЛЕВАНТНО не знам што не е .

Па да отишла Македнија со САД денеска ќе имавме барем едно 2-3 пати подобро средена држава и побогата.
320768_592218787464519_1523694366_n.jpg
koga veke SE POVTORUVAME,, DA SE POVTORUVAME
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 07:37 ---
72695_601116973250850_1343282534_n.jpg
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 07:43 ---
i nest ubavo za slusanje
https://www.youtube.com/watch?v=cJ9jzGbgkZc
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 08:15 ---
http://www.youtube.com/watch?v=Fx-ABpSrjfk&feature=youtu.be

Ти мора да си Кире Мајмуно од Чоканче или во најмала рака некој близок со него оти муабетов ми е дежаву од таа моја историска средба со него.

Се знам со Кире Мајмунот последно се видовме пред 2-3 недели во Џез кафе

Така е! Југославија и Тито се криви што денес сме банана-држава и што ни самиот Господ да го прашаме нема да знае да каже како уште постоиме ко држава.Тито е крив што цел свет не вика фиром,што албанциве ни веат знамиња,ја федерализираат државава,додека најзагорените македонски патриоти даваат жустра подршка преку форуми и од грчките плажи.Што е подобро бе денес?Тоа што можеме слободно да ставеме кинески верзии од Аце Велики на плоштад?

Ти си млад и веројатно незнаеш (по никот претпоставувам дека си роден 93!?).... ако е така прашај го, не татко ти, туку дедо ти (или некој постар човек) две работи:
Колку Албанци имало во Скопјево (ако си од Ск).... или сеедно прашај колку ги имало во цела МК, некаде периодот пред земјотресот, а колку по него (или статистика погледни каква тоа ЃОА демографска експлозија се случила во РМ), ма да и такво нешто форсираше Маршалот, тој на секое десето му беше кум, а башка што за останатите по основ детски додаток се одлеваа огромни пари!.... прашај и зошто неможеш да сретнеш возрасен албанец кој знае и Македонски јазик (поред Албанскиот), туку од тие што знаат втор јазик го зборуваат само Српскиот! Нели ти е јасно зошто!?...Само тоа прашај и мислам се ќе ти биде јасно КОГА Е СОЗДАДЕН проблемот со нив..... и за нивниот број овдека, за веењето нивни знамиња, за барањата за федерализација и тн....
Веројатно ти е јасно кое време, во која власт и од каде се дојдени тука барем добра третина, па да каже човек дури и повеќе нема да погреши!
Е да, некој ќе ме поправи и ќе каже дека и од матичната им држава (Ал.) ги има во голем број населено овдека - на иљадници! Даааа...и сосема би бил во право! Во времето на диктаторот Енвер Хоџа овдека и во Србија (Косово, Медвеѓа и Бујановац) на десетици илјади ако не и на стотици илјади насели од избеглиците од Албанија, која што тие децении во повоениот период беше како Куба денес, бегаа од режимот на Хоџа секојдневно на секаков можен начин... и тоа со децении! Практично по Втората СВ. па се до доцните осумдесети - плева избеглици!.....И сите ги прими тој. Да да, ги прими и овдека ги насели токму тој Маршалот и неговата политика! Ај погоди сега момак дали во неговиот Кумровец некој од Косоварите однесе или од избеглиците насели?... или во било кој дел од неговата Хрватска - во Загреб или Сплит во Славонија или Далмација? Или во Словенија можеби!?... Еееех тамо мора да ги однел! ;) Многу е лесно да се дојде до заклучок! .... Толку за проблемот со брачедите и за тоа кога е генериран проблемот!
А и мене да ти кажам од квази-патриотите и од хипокризијата уште повеќе.... ми се повраќа! Ама тоа е... ги имало и ќе ги има!

Не бе грешка си.
Бранко,Киро,Бучко................се за се криви.

Се знам со Кире Мајмунот последно се видовме пред 2-3 недели во Џез кафе

Епа логика, колку може да сте ем од Битола, ем над 45 години, ем металци во 80-ти кога на прсти се броеле истите, ем уште да не се знаете. Битно направивме чекор плус во откривањето на твојот идентитет, мистерија за чиво откривање на лицитација за малку ќе паднеа сто јурци :D.

Ај сега тагни се на спотов

ја викам дека е првиот :D
3540267215_photo.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom