Верноста, некогаш - би издржале ли сега

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Нема. Нема ни да се обидам, искрено.

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Ако вреди да се чека, ќе чекам и ќе седам мирен, не ми е проблем да се воздржам :)
Ама да вреди.

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Се се работи за свои принципи на живеење. Повеќето девојки не би го чекале својот партнер од причина што ќе кажат да ќе го чекам но ако дојде тоа кога би требале да чекаат не би чекале 70 % би го изневериле од многу проста причина СЕКСОТ. А без исклучок тука спаѓаат и машките. Реално гледано многу малку личности постојат кои си се држат до своите принципи. Искрен да бидам кога би чекал девојка 2 год би чекал зошто да не бидејќи си имам свој принцип на живеење изневерување никогаш бидејќи тоа е за мене под ниво едноставно не е океј прво за мене тоа да го направам а таа ако сака нека ме изневери кога тогаш се се дознава :) А дека порано биле поверни жими патиката на комшијата секогаш било исто но разликата е што порано немало интернет а сега има и многу работи повеќе излегуваат на виделина.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:41 ---
Како знаеш дека вреди?
А ти од кај знаеш дека нема да вреди?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Како знаеш дека вреди?
Ако навистина засакам и знам дека е верна. Моралот нема да ми дозволи да изневерам, дури и да го направам тоа психата ќе ме мачи.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Ако навистина засакам и знам дека е верна. Моралот нема да ми дозволи да изневерам, дури и да го направам тоа психата ќе ме мачи.
Мислам дека сите луѓе, кои имаат грам емпатија за светот околу себе, ги мачи совеста ако изневеруваат.
Само што, не можеш да знаеш со сигурност дали ти е верна, посебно ако си далеку од неа. Секогаш ќе биде во прашање колку си спремен да веруваш и колку е спремна таа да верува.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:46 ---
А ти од кај знаеш дека нема да вреди?

Не знам дали нема да вреди.
Ама нема ни да се обидам да дознаам.

Повеќе сум живеење на моментот, шо знаеш, може утре шлепер ќе ме акне, па џабе чекањето.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
329
Поени од реакции
218
Само што, не можеш да знаеш со сигурност дали ти е верна, посебно ако си далеку од неа. Секогаш ќе биде во прашање колку си спремен да веруваш и колку е спремна таа да верува.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:46 ---
.
Одма се дознава. Ќе ги прашаш комшиите дали се мувала со сумливи типови во влезот

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
PurplePuma Не ми е проблем да простам некое неверство на брзина. Ако се случило тоа, нема да го земам толку тешко, ако стварно ја сакам и почитувам. Секако ако мојата проценка е дека се случило ради хормони. Но ако проценам дека тоа неверство е причина за послаба врска, приказната е друга но не е тоа темата тука. Јас од моја страна ќе се потрудам да бидам коректен и искрен.
Сепак, не можам да тврдам за ситуации како пијанство или некоја друга опојка. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.756
Поени од реакции
8.777
Одма се дознава. Ќе ги прашаш комшиите дали се мувала со сумливи типови во влезот
Ако се мувала со сомнителни типови во влезот, очигледно покрај неверна, е и многу глупава :)

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
PurplePuma

Секако дека треба да се живее моментот но за да го добиеш тој момент треба да направиш нешто. Друга работа која препоставувам за твојот пост дека едноставно нема да чекаш би било нема да изневериш но затоа ќе ставиш крај на таа врска. :) Бидејќи очигледно за тебе важи тоа правило не е нова година па да го чекам. Бидејќи постојат и други личности. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom