Верноста, некогаш - би издржале ли сега

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Нема. Нема ни да се обидам, искрено.

Смешно е како луѓе те ,,познаваат,, по прочитани 3 поста.
Мора некогаш да ја споделиш таа мудрост со мене :)

А сега, да не останам должна
Tumblr_lsklsoc2BF1qdfe1m.gif

Ако вреди да се чека, ќе чекам и ќе седам мирен, не ми е проблем да се воздржам :)
Ама да вреди.

Се се работи за свои принципи на живеење. Повеќето девојки не би го чекале својот партнер од причина што ќе кажат да ќе го чекам но ако дојде тоа кога би требале да чекаат не би чекале 70 % би го изневериле од многу проста причина СЕКСОТ. А без исклучок тука спаѓаат и машките. Реално гледано многу малку личности постојат кои си се држат до своите принципи. Искрен да бидам кога би чекал девојка 2 год би чекал зошто да не бидејќи си имам свој принцип на живеење изневерување никогаш бидејќи тоа е за мене под ниво едноставно не е океј прво за мене тоа да го направам а таа ако сака нека ме изневери кога тогаш се се дознава :) А дека порано биле поверни жими патиката на комшијата секогаш било исто но разликата е што порано немало интернет а сега има и многу работи повеќе излегуваат на виделина.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:41 ---
Како знаеш дека вреди?

А ти од кај знаеш дека нема да вреди?

Како знаеш дека вреди?

Ако навистина засакам и знам дека е верна. Моралот нема да ми дозволи да изневерам, дури и да го направам тоа психата ќе ме мачи.

Ако навистина засакам и знам дека е верна. Моралот нема да ми дозволи да изневерам, дури и да го направам тоа психата ќе ме мачи.

Мислам дека сите луѓе, кои имаат грам емпатија за светот околу себе, ги мачи совеста ако изневеруваат.
Само што, не можеш да знаеш со сигурност дали ти е верна, посебно ако си далеку од неа. Секогаш ќе биде во прашање колку си спремен да веруваш и колку е спремна таа да верува.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:46 ---
А ти од кај знаеш дека нема да вреди?

Не знам дали нема да вреди.
Ама нема ни да се обидам да дознаам.

Повеќе сум живеење на моментот, шо знаеш, може утре шлепер ќе ме акне, па џабе чекањето.

Само што, не можеш да знаеш со сигурност дали ти е верна, посебно ако си далеку од неа. Секогаш ќе биде во прашање колку си спремен да веруваш и колку е спремна таа да верува.
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 01:46 ---
.
Одма се дознава. Ќе ги прашаш комшиите дали се мувала со сумливи типови во влезот

PurplePuma Не ми е проблем да простам некое неверство на брзина. Ако се случило тоа, нема да го земам толку тешко, ако стварно ја сакам и почитувам. Секако ако мојата проценка е дека се случило ради хормони. Но ако проценам дека тоа неверство е причина за послаба врска, приказната е друга но не е тоа темата тука. Јас од моја страна ќе се потрудам да бидам коректен и искрен.
Сепак, не можам да тврдам за ситуации како пијанство или некоја друга опојка. :)

Одма се дознава. Ќе ги прашаш комшиите дали се мувала со сумливи типови во влезот

Ако се мувала со сомнителни типови во влезот, очигледно покрај неверна, е и многу глупава :)

PurplePuma

Секако дека треба да се живее моментот но за да го добиеш тој момент треба да направиш нешто. Друга работа која препоставувам за твојот пост дека едноставно нема да чекаш би било нема да изневериш но затоа ќе ставиш крај на таа врска. :) Бидејќи очигледно за тебе важи тоа правило не е нова година па да го чекам. Бидејќи постојат и други личности. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom