Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ferer ke ide u finale ej, kazete koga e finaleto da znam da si ja naredam za Gigli, bluray.

Одкупена франшиза или лиценца или како и да се вика прваната форма на договорот од еуроспорт за да се емитува во србија со српски коментар за српски државјани, чао пријатно.

Прочитај го и вториот дел, чао пријатно.

Надал цар.

8979248352_3f1e0aa519_o.gif

Вамооссс, вамооссс, вамооссс, вамооооооосссссссссссссссссссс !!!!!!!!!Тоа бе играчите, тоа !!!! Верував, верував, верував и кога не идеше како треба и кога падна психички знаев дека ќе се врати, дека ќе победи.....За вакви натпревари се живее, за вакви натпревари се игра тенис, браво и за двајцата а пресреќен сум што победи Рафа.

Доволно видено од Ферер и Цонга. Овој го тепа Федерер 3-0 и сеа ќе изгуби со истиот резултат :tapp:

Доволно видено од Ферер и Цонга. Овој го тепа Федерер 3-0 и сеа ќе изгуби со истиот резултат :tapp:
Gigli druze, da ti dadam li link od zamunda ? Bluray ovo ono, dobar e, bolji od finaleto sto ke sledi toa sigurno.

Gigli druze, da ti dadam li link od zamunda ? Bluray ovo ono, dobar e, bolji od finaleto sto ke sledi toa sigurno.
Имам веќе план. Ќе кречиме во недела, така да кречот ќе го гледам кај се суши во тоа време.

Почитувам секакви мислења, ама да кажеш дека не победил подобриот во овој меч е да се праиш слеп при очи. :facepalm: Јас сум за Надал, да изгубеше ќе ми се скршеше срцето, ама никад немаше да кажам дека било незаслужено што тепал Ноле... Сите што дошле до тука заслужено победуваат и срамота е да им ги омаловажувате победите. Со операции, миљон години надвор од терен играше 5 саати И НЕ СЕ ПРЕДАДЕ до последно и после ќе ми зборите тука незаслужено било, па стварно е срамота. НЕ само за Надал, за било кого тоа да го кажеш што е на врвот. У очи му се читаше на Надал колку сакаше да победи, гореше од желба, зашо Ролан Гарос му беше она што му е потребно и за самодоверба, зашо РГ е неговиот “заштитен знак“. Толку од мене.

Види Фотос го мина ли темава рекордот на Ус Опен?

Уште некое мислење, и ќе го помине. А ако победи Ферер во недела (аха, секако..) може ќе стигне и до 2000 мислења :) .. е сеа што има оф топик оставено и не е избришано, тоа е друга работа, ама ај да не се лутите, па оставив некои мислења.

Кој и да победеше од Ферер и Цонга исти кур, ама како и да е Ферер > Цонга. :)

Ајде и јас да напишам нешто, се соземав колку толку. Долг ќе биде постов, на кој му се чита бујрум, на кој не слободно нека го скокне.

Ќе започнам прво со моите коментари кога Надал не искористи на два пати брејк предност во четвртиот сет. Така искоментирав затоа што премногу мечеви загуби на тој начин од Новак, и стварно идеше накај тоа мечот, но ете пресуди решителноста на Надал.

Сега ќе продолжам со поенот на мрежа. Барабатин, ти немој да се правиш многу паметен и да солиш памет, и сам знаеш дека играчот не смее да ја допре мрежата во текот на поенот, запримети само сите тенисери кога одат накај мрежа и кога ќе се приближат премногу се пазат да не ја допрат мрежата. Чист поен за Надал, а тебе што ти е мака да признаеш тоа е друга работа.
Муабетите дека Надал е нефер играч може само од инат и болка да ги терате, само за потсетување, Новак истата работа(она со заоркужување на трагот) на два пати ја направи во Мадрид против Димитров па никој ништо не рече за тоа, нормално затоа што тоа нели СЕ СЛУЧУВА, земја е и може да се згреши, а сега не смее да се згреши, Надал е плачко, лигле. Крив е само судијата и никој друг. Кој не ми верува за дуелот со Димитров, бујрум нека го симне мечот од Мадрид и ќе се увери во тоа.

Сега околу играта малце. Надал му одржа тениска лекција на Новак во првите четири сета, т.е. во првиот и третиот, во првата половина од вториот и во дел од четвртиот, во петиот нијанси одлучуваа. Зборете Симон, Мимон, курац, палац, Надал денес беше ЕКСТРА агресивен. Мислам повеќе винери имаше од Новак ама не ме фаќајте за збор, од бекенд сигурно имаше повеќе од него, нешто што го трубев јас во мечевите со Нишикори и Вавринка, дека бекендот на Надал е на највисоко можно ниво сезонава. Факт е дека Новак премногу грешеше, ама и Надал имаше страшни винери. Прво ќе го пофалам Ноле, за тоа што не се откажа и кога беше во загубена ситуација, стварно предобар тенис изигра, без оглед на се. Е сеа како да не го пофалам Надал?? Па каков е само тој шампионски менталитет, прво на 3-1 во петиот сет на негов сервис при 40-40 какви две линии погоди од бекенд, па тоа е нешто неверојатно, се коси со сите закони на физиката. Потоа, каква само одлучност прикажа во најбитните моменти, какви пасинг шотови, какви винери... Факт е дека имаше среќа со тоа што Ноле ја допре мрежата и му подари брејк шанса, али јебига, среќата ги прати храбрите. Надал повеќе ја посакуваше победата, очигледно беше тоа, во ниту еден момент не се откажа, трчаше како ненормален и секогаш веруваше во себе.

babarabatin
Извини на израз, ама не биди женче и прифати го спортски поразот, а не да ми збориш дека Новак бил подобар. Во скоро секоја категорија Надал беше подобар од Новак, како тоа Новак бил подобар противник? Аман бе, признајте еднаш, аман. И друг пат не се сили пред време, затоа што може да ти се удри од глава тоа, ти се силеше дека Новак лесно ќе го добие Надал 3-1, самоуверен бил или што ти ја знам. Забораваш изгледа кој е Надал на земјена подлога, забораваш дека има 7 титули на турниров, забораваш дека Новак никогаш го нема победено Надал во три добиени сета на земја!! Впрочем никој го нема, освен Содерлинг. Чим после 7 месеци пауза не го доби, никогаш нема да го добие, нормално доколку е здрав Надал, ако го заобиколат повредите. И нека заврши турниров, па ти спремам едно добро аватарче, знаеш како ќе те личи, мх мх, мераци пријателе, до после Вимблдон ќе го краси твојот профил. :icon_lol:

И за крај, секоја чест и за двајцата, тенисот што го изиграа беше на ненормално високо ниво, штета е што мораше еден да загуби. Во финалето реално очекувам титула на Надал, ама не сакам да се јачам пред време, нека победи прво па после ќе се радуваме и ќе прославуваме.
И бидете ми поздравени тие што направивте пари на Новак во кладилница. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom