Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште некое мислење, и ќе го помине. А ако победи Ферер во недела (аха, секако..) може ќе стигне и до 2000 мислења :) .. е сеа што има оф топик оставено и не е избришано, тоа е друга работа, ама ај да не се лутите, па оставив некои мислења.

А колку мислења има во рекордната? Знаев дека со денешниов меч ќе ја прекардашиме. :D

Леле Ферер го сомле Цонга. Не да не ја погодив оваа. :icon_lol:

Ferrer moze i da iznenadi u finaleto, ne u smisla da go pobedi nadal ali moze komotno da mu zeme set ili dva, ke bide strasno motiviran, prvo finale ke mu e, rafa se nadevam samo deka nema da se opusti, ne e vo negoiva krv da potcenuva ali ferrer moze da bide opasen u nedela.

А колку мислења има во рекордната? Знаев дека со денешниов меч ќе ја прекардашиме. :D

Леле Ферер го сомле Цонга. Не да не ја погодив оваа. :icon_lol:

1300 и некое, ќе ја помине секако.

Шпанско финале во Франција. Ферер уште сеа е усран ..

Ferrer moze i da iznenadi u finaleto, ne u smisla da go pobedi nadal ali moze komotno da mu zeme set ili dva, ke bide strasno motiviran, prvo finale ke mu e, rafa se nadevam samo deka nema da se opusti, ne e vo negoiva krv da potcenuva ali ferrer moze da bide opasen u nedela.

Пак коркачите безвезе. ;) Фино ви вика Син, во недела го знаете победникот. То је то.

deneshniot mech pokaza deka ne sekogash pobeduva podobriot...denes pobedi defanzivata nad agresivniot tenis,prefrlanjeto topki a ne atraktivnoto..posebno denes vidovme kolku e Rafa ,, fer i korekten,, ... i na dvata poeni na brejk kako izreagira , vo najmala raka treba da mu se izvini na Novak..padnaa maskite ...sudijata i on beshe vo element...sepak Novak so negovite greshki e najmnogu vinoven ,mada i dvete sudiski greshki na brejk go isfrlija od kolosek. Nezavisno od rezultatot , vo momentov e daleku podobar teniser od Nadal , poraznoviden , na zemja so duplo poveke neiznudeni greshki ke go pobedeshe (za mene go nadigra) , blagodarenie na agresivnata igra . Fanovite na Nadal ako kazat nekoj losh zbor za Simon ,Marej i slichnite kako niv , znajte oti go napagjate i Nadal ... i da ne se iznenadime ako mu se aktivira pak Hofa sindromot , tri metri pozadi base line i go utepaa od trchanje , samo sega ke e Novak sindrom . Bash me interesira komentarot na Gulbis koj ke e . Nadal ne znam shto ke bara na treva ili beton ako se sretne so Novak. Sepak , chestitki za fanovite za Nadal no vo idnina debati za kolku e fer i korekten ne zapochnuvajte

Кој црн дефанзивен тенис од Надал?!? Дефанзива е тоа шо сите топки му ги враќаше и му ги спушташе доле,па вас ви паѓаше жал и одма не победил офанзивниот тенис.. па затоа Надал е боље на земја.. може од такт да го извади Новак.. со таа игра дефанзивна шо ја викате 100 пати го натера денес да ја отера во небо.. све за вас кога губи Новак е поради тоа што или противникот имал среќа или многу грешел.. па значи чим толку греши не е подобар..а викате дека е подобар.. инаку фер и коректен и добар е Новак шо пцуе цела шпанска публика пред камери?! демек да беше Ноле во таа ситуацијата со мрежата или со аутот ќе речеше СУДИЈА НЕ СИ ВО ПРАВО ЕЈ! ОДМА ДА МУ ДАДЕШ ПОЕН НА НАДАЛ! :tapp:

Ваков меч неам глеано оддамна !!!

Заслужена победа на Надал мислам ама мечов беше ЕПИК !

Shtef , porazot go prifati Novak , jas kako negov fan isto taka , Vi pishav i chestitki , no...denes Novak se pobedi sam , a ti shto sakash pishi ,,,igrashe agresivno epten , toa shto jas go sakam i veruvam skoro site fanovi teniski ,raznovidno so precizni udari i na kraj praveshe banalni greshki .Denes Nadal igrashe kako Marej i Simon , voglavno samo vrakashe , izdrza psiholoshki za razlika od Novak ...zemjata dava prednost na takov tip tenis , shto vika Gulbis ,,women tenis,, , i mene toj tip na tenis mi e pacerski ...e sega chudno e koga igraat Simon i Marej takov tenis ti prechi , a Nadal ne ti prechi... i da , denes ne pobedi podobriot , sekoj neutralen ke go kaze toa.Nadal e majstor za ukopuvanje na tri metri pozadi linijata i vamos tamos moze cel den, zemjata go ovozmozuva toa ...no toa ne e tenis gledliv za mene ...denes beshe ubav oti Novak beshe od drugata strana so negovata igra pa beshe gledlivo.
Vo nedela Ferer pak ke jade kotek sirotiot

Shtef , porazot go prifati Novak , jas kako negov fan isto taka , Vi pishav i chestitki , no...denes Novak se pobedi sam , a ti shto sakash pishi ,,,igrashe agresivno epten , toa shto jas go sakam i veruvam skoro site fanovi teniski ,raznovidno so precizni udari i na kraj praveshe banalni greshki .Denes Nadal igrashe kako Marej i Simon , voglavno samo vrakashe , izdrza psiholoshki za razlika od Novak ...zemjata dava prednost na takov tip tenis , shto vika Gulbis ,,women tenis,, , i mene toj tip na tenis mi e pacerski ...e sega chudno e koga igraat Simon i Marej takov tenis ti prechi , a Nadal ne ti prechi... i da , denes ne pobedi podobriot , sekoj neutralen ke go kaze toa.Nadal e majstor za ukopuvanje na tri metri pozadi linijata i vamos tamos moze cel den, zemjata go ovozmozuva toa ...no toa ne e tenis gledliv za mene ...denes beshe ubav oti Novak beshe od drugata strana so negovata igra pa beshe gledlivo.

Како може бе со 61 винер дефанзивен тенис да играл Надал? :tapp: Дај не заебавај..

Ноле 54 винери, Надал 61.Надал само дефанзива (y)

babarabatin, tebe dali ti se svigja ovoj tenis ili ne ama ic ne me zasega i ne e relevantno, zemjata nudi moznost za taktika i konstruiranje poeni, mene pa vimbldon mi e debilen i ke se cueme za mesec dena koga ke ti tekne kolku ubav tenis imalo na RG a kolku nikakov na vimbldon. i nemoj tie fintici, novak sam se pobedil-balkansko razmisluvanje, za da on sam se pobedi trebalo da ima nekoj od sprotivnata strana za da go natera sam da se pobedi. ima uste vreme nole da nauci taktika na zemja ali koa ke mi tekne kakov tenis na treva ima kade anonimusi lupaat asovi i poenite se debilni, radosen sum sto ke uzivam vo RG uste malku.

Пак коркачите безвезе. ;) Фино ви вика Син, во недела го знаете победникот. То је то.
kaj sum korkac , u sto video toa ti deka jas sum korkach, dadov svoe razmisluvanje, bog da cuva.sekako deka nadal pobeduva, samo kazav deka nema da bide ubedlivo, kako sto mislime.

kaj sum korkac , u sto video toa ti deka jas sum korkach, dadov svoe razmisluvanje, bog da cuva.sekako deka nadal pobeduva, samo kazav deka nema da bide ubedlivo, kako sto mislime.

Е де, без нервоза. Еве ја ќе ти идам контра и ќе ти кажам дека Рафа ќе победи полесно одошто мислиш. Во секој случај сме вин вин. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom