Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ми се сере кога ќе прочитам "експертско мислење" налик Барабатин
Пошто и јас зборував за дефанзивниот Надал и јас да дадам реплика. Види го бројот на неизнудени грешки на Ноле. Пола од нив после после низа од 2-3 одлични удари, винери на други подлоги. Значи не ми беше целта да фрлам дамка на победата на Надал, напротив. Само сакав да кажам дека не треба да се потценува дефанзивната игра и дека и таа е многу значајна во тенисот...посебно на оваа подлога. Исто така, пола од винерите на Надал се после спасување на едно 2-3 добри удари од Ноле. Имав пишано и пред тоа. Ќе нападне Ноле 2-3 пати, ќе се спаси Надал благодарение на перфектната дефанзива и одеднаш ќе се извлече на форхенд/бекхенд ќе се намести саламски и со еден напад и неверојатен спин ќе направи винер.http://www.rolandgarros.com/en_FR/scores/stats/day18/1601ms.html
Изволте статистиката, за “дефанзивниот“ Надал.
Бројките говорат, нема што повеќе да објаснувам.
Пошто и јас зборував за дефанзивниот Надал и јас да дадам реплика. Види го бројот на неизнудени грешки на Ноле. Пола од нив после после низа од 2-3 одлични удари, винери на други подлоги. Значи не ми беше целта да фрлам дамка на победата на Надал, напротив. Само сакав да кажам дека не треба да се потценува дефанзивната игра и дека и таа е многу значајна во тенисот...посебно на оваа подлога. Исто така, пола од винерите на Надал се после спасување на едно 2-3 добри удари од Ноле. Имав пишано и пред тоа. Ќе нападне Ноле 2-3 пати, ќе се спаси Надал благодарение на перфектната дефанзива и одеднаш ќе се извлече на форхенд/бекхенд ќе се намести саламски и со еден напад и неверојатен спин ќе направи винер.
Ми се сере кога ќе прочитам "експертско мислење" налик Барабатин
Ноле 54 винери, Надал 61.Надал само дефанзива![]()
Daj boze ti da si vo pravoЕ де, без нервоза. Еве ја ќе ти идам контра и ќе ти кажам дека Рафа ќе победи полесно одошто мислиш. Во секој случај сме вин вин.![]()
Леле бе овој никат нема да признае. Знам дека те боли Бабарабатин, корне од болка, ама јебига таа е реалноста. Ти дадов статистика, цел меч го изгледа, како бе денес не победил подобриот, КАКО????? Дај факти ајде, ако ми докажеш со факти ќе се согласам, ако не ондак џабе трубиш у празно.
Hristov , dek si be zemo ,sho bide so kosharkata ,napreduvash ili tolku beshe , trenirash ili igraash negde ,jas malku izolirah se od Mak basketo.
Aj za teniso , ama ne na strumichki ...ako se gledaat samo brojkite ,pod winer se broi i slajs servis vo strana i posle forhend i behend dijagonala vo prazno, pa pasing shotovi ,voleji ili ako protivnikot ima neuspeshen izlez na mreza ,voglavnom gi vikaat vineri od defanziva . E tie drugite wineri shto gi nema gore a ja otslikuvaat agresivnata igra se koga posle pet shest udari vamos tamos sedmiot nema da go fatish(Nadal denes najmalku desetina topchinja uspea da gi pipne ili shibne vo zemja ama dovolno da ne mu se brojat wineri na Novak , ili na servis na protivnikot rizikuvash ritern vo strana...e toa se ofanzivnite wineri .Gornata statistika e na kup,dodusha nikoj ne gi broi posebno , no ako malku razbirash tenis , brojkata na wineri ne go otslikuva stilot na igra tuku voglavnom neiznudenite greshki kaj koi shto rizikuva teniserot so udarite.
Petar ,ne sum ekspert i nikade ne sum pishal deka sum ,ne znam zoshto taka me dozivuvash ...sekoe moe ,,filozofiranje ,, na tenis tema e odnapred etiketirano kako ,,moe mislenje,, , i znam deka ponekogash sum pristrasen za Novak , no za deneshniot mech toa shto go pishav e kako fan na tenisot ...kazi kaj ne sum vo pravo , dvapati sudijata go oshteti na brejk,4-5 smecha zgreshi idiotski , Nadal i na dvata brejka praveshe pritisok vrz sudijata ,pochna publikata da mu prechi (vo kontekst koj kolku fer igrach e ) i voglavno samo se braneshe. Povtoruvam , Nadal pobedi i chestito , ama sekoj realen poznavach na tenisot ke kaze deka Novak denes beshe podobriot , poagresivniot ,a od negovite glupi greshki izgubi . E sega toa shto zgreshil na smech na brejk i nekolku pati vo igrata ziceri , a Nadal toa go iskoristi ,koj mu e kriv
Јас денеска навивав за Ноле, сакав повеќе да победи....
Ама мора да се признае дека денес Надал беше на највисоко ниво од цела 2013, па дури и од 2012.....јас дури са зачудив кога видов дека Надал не го прикажа најдоброто на РГ оваа година се до финале, ова му се нема случено до сега....оа е знак дека веќе не е тинејџер и мора да ја чува силата, што од тактички аспект е одлична одлука.
За играта, денес Надал беше поагресивен од обично, и не би рекол дека се бранеше а Новак цело време напаѓаше. Да нема муабет дека во некои делови од мечот беше така, Ноле повеќе напаѓаше ама не е дека надал само префрлаше, имаше многу страшни промени на ритам од одбрана во напад, страшно силни винери....
Така да, не е фер да се каже дека само се бранел, може само да се каже дека имаше среќа во неколку клучни моменти, но освем тоа изигра на многу високо ниво, а Ноле од друга страна, својата стара рана повторно ја отвори, очајните смечеви кога е тесно, и многубројни неизнудени.
Смечевите му се е голема психичка бариера на Ноле, која мора да ја надмине бидејќи се единствената слаба страна во неговата игра. Исто така несватливо ми беше како Ноле свесно, или несвесно? оставаше огромен простор и му отвараше огромен дел од полето на Надал за пенал форхенди, дали во прашање беше замор - или лоша работа со нозе (многу послабо покриваше) не се знае, но мислам дека ова е број еден причината заради која го изгуби мечот, сегмент во кој никогаш одкако игра не му се случил, овој дел од играта и се разбира спорните ситуации го решија мечот. Тоа би било се ако се прашувам ја......