Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Правило: Не ја пипај мрежата!
I ja znam deka e taka, ali Psy go smetam za eden od onie koi dosta dobro go razbiraat sportov i se okolu nego, zboram za forumov.
Ke vidime vo tekot na denesniot den dali e ispravna odlukata na sudijata, seuste pod edno golemo Ako se tera muabetot, podobro za mecot ke e da e vo pravo, inaku sportivno, takov veter u grb ne pamtam nekoj da dobil od koga ja pratam tenis. A i glupo ke e da se frli kal na pobeda vo vakov naptrevar nekomu, so ist stav ke bev i ako Nole bese vo prasanje.

А за кого бе брат да навива, што сакаш објективност од нас, или до било кој друг на балканот, па маме му ебем прв во свет е и болат вакви ствари кога се дешаваат, јас дома завеси гризев од нервоза кога му го зема поенот на линија и кога се опна овој во мрежа, а замисли како му било на коментаторот кој не смее да пцуе и треба да биде со пристоен тон, замисли Македонија зема едно четврто место во кошарка во Европа ИИгорче секоја утакмица свршаваше на микрофон, замисли што ке се десеше први да беа, така да од нас објективност не барај, на крај краева имаш алфа, стрим нешто смениш и решен проблем!

Не си ме разбрал, не ми пречи што навива за Ѓоковиќ, нормално дека нема да навива за Надал, туку барањето изговори за секоја грешка на Ѓоковиќ, демек се симнал тој од небото и е безгрешен...
Де ветерот, де сонцето, де шљаката, за секоја грешка се бараше изговор во било што друго, освен во Ѓоковиќ...
Кога Ѓоковиќ погаѓаше линии, во ред беше, а кога Надал погоди линија во петтиот сет, на 5-5, Надал има локатор за линии...Му броел на Надал дека 11 или 12 пати погодил иста линија...
Пола публика се дере за Ноле, пола за Рафа, тој вика, публиката наклонета кон Ѓоковиќ...
Надал го направи од урда подоле, Али Баба... Врвот на цинизмот беше
- Josh samo da sudija sigje dole sa stolice, i mu doda peshkir Nadalu...
Судијата му е крив што Ѓоковиќ се акна у мрежа, судијата му е крив што не успеа да си го задржи брејкот до крај, судијата му е крив што 3 смеч топки промаши, судијата му е крив што овој 3 топки во последниот гем акна у аут...
Ма немој да ме јебеш бре...

Интернетот ми беше даун, а mute не е опција со оглед на тоа дека не можеш да ги слушаш аутите...
Пробав и на Алфа да гледам, не ми се ни збори за нив...

И пред тоа имаше чиста топка на Ноле каде ја збриша линијата и тоа на многу битен поен, Надал побара од судијата да види овој како виде дека е надвор стварно незнам, али кое кулирање на Ноле свака част не се ни расправаше со судијата, да бев јас во публика влегувам на терен и во случај да заспало обезбедувањето главата во песокот му ја набивам на судијата, а на Надал за сељачкото понашање рекет во глава толку многу ме напизди, но Ноле потоа изгуби на свои грешки, ова ке беше одличен меч да не се губеше моронов.
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 18:41 ---

А за кого бе брат да навива, што сакаш објективност од нас, или до било кој друг на балканот, па маме му ебем прв во свет е и болат вакви ствари кога се дешаваат, јас дома завеси гризев од нервоза кога му го зема поенот на линија и кога се опна овој во мрежа, а замисли како му било на коментаторот кој не смее да пцуе и треба да биде со пристоен тон, замисли Македонија зема едно четврто место во кошарка во Европа ИИгорче секоја утакмица свршаваше на микрофон, замисли што ке се десеше први да беа, така да од нас објективност не барај, на крај краева имаш алфа, стрим нешто смениш и решен проблем!

Коментира на Еуроспорт, не коментира на РТС или некоја друга српска програма, таму што сака нека праи, ако сака студиото нека го преврти наопаку. Игорче беше на македонска телевизија. Еуроспорт е телевизија што се гледа во повеке земји, треба да се воздржи.

Без разлика и на тоа, српските коментатори на Еуроспорт се најнеобјективните што постојат, едноставно плачање до даска на секој пораз. Нешто што не е случај со СпортКлуб на пример, јас колку што ги имам гледано и слушано, професионалци до крај, а да не збориме за други европски коментатори од поголемите земји.

Коментира на Еуроспорт, не коментира на РТС или некоја друга српска програма, таму што сака нека праи, ако сака студиото нека го преврти наопаку. Игорче беше на македонска телевизија. Еуроспорт е телевизија што се гледа во повеке земји, треба да се воздржи.

Без разлика и на тоа, српските коментатори на Еуроспорт се најнеобјективните што постојат, едноставно плачање до даска на секој пораз. Нешто што не е случај со СпортКлуб на пример, јас колку што ги имам гледано и слушано, професионалци до крај, а да не збориме за други европски коментатори од поголемите земји.
Тоа ти е српски еуроспорт, значи српски, наменет за србите, он коментира за таа публика, исто ќе е и во иднина ако има македонски еуроспорт а ние сме во прашање, али тоа ти е sci fi. Ај да има 50 срби у тенис, на прсти се бројат а Ноле им е уникат, нема шанса да очекуваш од нив непристрасност, дај боже ние да сме у иста ситуација ко нив, ја бубрег би дал за некој асален тенисер од кај нас, да просперира во светски рамки, уште и Шарапова на бугарот да му ја ќари оф оф оф, ко Вимболдон да освоил.

Дабл фолт на Цонга за веројатно поклонување и на вториот сет на Ферер...

Иди у пм, од 3:0 3:4:facepalm:

deneshniot mech pokaza deka ne sekogash pobeduva podobriot...denes pobedi defanzivata nad agresivniot tenis,prefrlanjeto topki a ne atraktivnoto..posebno denes vidovme kolku e Rafa ,, fer i korekten,, ... i na dvata poeni na brejk kako izreagira , vo najmala raka treba da mu se izvini na Novak..padnaa maskite ...sudijata i on beshe vo element...sepak Novak so negovite greshki e najmnogu vinoven ,mada i dvete sudiski greshki na brejk go isfrlija od kolosek. Nezavisno od rezultatot , vo momentov e daleku podobar teniser od Nadal , poraznoviden , na zemja so duplo poveke neiznudeni greshki ke go pobedeshe (za mene go nadigra) , blagodarenie na agresivnata igra . Fanovite na Nadal ako kazat nekoj losh zbor za Simon ,Marej i slichnite kako niv , znajte oti go napagjate i Nadal ... i da ne se iznenadime ako mu se aktivira pak Hofa sindromot , tri metri pozadi base line i go utepaa od trchanje , samo sega ke e Novak sindrom . Bash me interesira komentarot na Gulbis koj ke e . Nadal ne znam shto ke bara na treva ili beton ako se sretne so Novak. Sepak , chestitki za fanovite za Nadal no vo idnina debati za kolku e fer i korekten ne zapochnuvajte

babarabatin ke predizvikas lavina reakcii so postov hehe.
Ali ne zaboravaj kolku neiznudeni greski imase Nole, denes bea vo klasicna koin flip situacija spored mene, izramneti, no se soglasuvam so tebe deka na tvrda podloga prikaznata ke e poinakva, a i smetam deka Nadal vo idnina ke ima ogromni problemi tuka radi negovite problemi so kolenata, turnirite na zemja ke mu se ona glavnoto ko i sekad do dusa, dovolno e da se vidi kakov mu e rasporedot na osvoeni tituli.

Nego ti imas info nekoe vo vrska so dopiranjeto na mrezata ? Vo pravo e Psy od pogore ili jok.

Добра одлука на судијата за поенот на мрежа, и тоа баш поради правила. Играчот (во случајов Џоковиќ) не смее да ја допре мрежата се додека топчето нема тапнато 2 пати, односно додека е сеуште во игра. Тука прилично сум сигурен дека топчето немаше паднато 2 пати, па без разлика што топчето летало во аут по првиот пад, сеуште се рачуна како активна игра. Едноставно такво е правилото и не е прв пат да се случи вакво нешто. Еве ви и на друг меч:

18:51 е моментот.

babarabatin ke predizvikas lavina reakcii so postov hehe.
Ali ne zaboravaj kolku neiznudeni greski imase Nole, denes bea vo klasicna koin flip situacija spored mene, izramneti, no se soglasuvam so tebe deka na tvrda podloga prikaznata ke e poinakva, a i smetam deka Nadal vo idnina ke ima ogromni problemi tuka radi negovite problemi so kolenata, turnirite na zemja ke mu se ona glavnoto ko i sekad do dusa, dovolno e da se vidi kakov mu e rasporedot na osvoeni tituli.

Nego ti imas info nekoe vo vrska so dopiranjeto na mrezata ? Vo pravo e Psy od pogore ili jok.

za poenot so mrezata , chisto sudisko ubeduvanje e denesniot poen , no 90 posto ke dodelea poen na Novak ...praviloto vika dodeka topcheto e vo igra , ne smee da se dopira mrezata ...e sega kaj ovoj poen treba da si retardiran i da go esapish ova topche deka beshe vo igra ... i tvrdam , da ne beshe pritisokot od Nadal , sudijata ke go dodeleshe poenot na Novak

Одкупена франшиза или лиценца или како и да се вика прваната форма на договорот од еуроспорт за да се емитува во србија со српски коментар за српски државјани, чао пријатно.

А кде је бабарафдафсдатин ??? :icon_lol:

eve me karamela , kazi shto treba
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 19:44 ---
Барабатин оди бе легниси ајде доцна ти е.

ako smetash deka ne sum vo pravo , kazi ne si zaradi toa toa i toa ...si fan na Nadal , imash pravo da fakash seir , no toa e vistinata ,kolku i da e neprijatna

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom