Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Секоја чест тогаш за првиот играч на светот чим дозволува еден поен да му го реши сетот.
Божино
Прво, како бе да не се поздрави на крај, се читаш ли ти што пишуваш?
Второ, првобитно беше досудена добра топка, потоа дојде Надал и го заокружи трагот, ете погрешил, на судијата е да одлучи, капираш? Ништо лошо не направи Надал тука, не бега никој од одговорност, еве ќе ти повторам Џокович имаше две исти ситуации против Димитров во Мадрид, ама тогаш главна тема беше зашто публиката го исвиркувала Новак. Е арно ама мене не ми бегаат такви ствари од око, и ќе ти кажам, не е ништо погрешно, Надал не е судија, мислеше дека е аут и тоа е тоа.

Абе што се замараш ја не знам. Му рекол Надал на судијата дека мисли дека е аут, но бил крив што судијата досудил аут. Што повеќе... Мислам 6-1 е ало. Што игра Новак во сетов? Ако ми кажете дека ради поенов го изгубил сетов толку убедливо утепајте се. Таков изговор не смее да си дозволи број еден во светот, море ниту еден професионален играч.

Инаку мечот не е завршен. Чисто потсетување да не падне ароганција од било која страна.

Како може да биде поклонет сет што завршил 1-6?

Stefan-kobe
Taка, фино лепо не се поздравувам пошто е најпедерскиот потег кој сум го видел во гренд слем историјата. Џабе се инатам пошто иако Џокович оштетен, фановиве на Надал повеќе се жалат од евентуално жалење на фанови на Џокович. Ебаве логика. :facepalm:

Djokovic ke si bide zatoa sekad nivo pod Federer i Nadal decko..
na 2-0 gubenje vo gejmovi ako tolku paga sho teniser e toa be.. pa i ushte no.1.. Pa Federer nikad vaka ne bi padnal..Sho ako mu naprai brejk.. Kako shto mozeshe vo vtoriot set,mozeshe i sega da se potrudi da go napaga servisot na Nadal.. Ama Nole jbg.. Sega neka bide oshteten dobro :facepalm:

Не планирам да се расправам за поенов, мислете си што сакате, ваше си е. Имате резултат на екраните, тој доволно говори дали еден поен го одлучил сетот или не.

Ставрогрин, тоа е тоа што сакам да го доловам, ама на некои, ваљда не им е доволно.

Абе што се замараш ја не знам. Му рекол Надал на судијата дека мисли дека е аут, но бил крив што судијата досудил аут. Што повеќе... Мислам 6-1 е ало. Што игра Новак во сетов? Ако ми кажете дека ради поенов го изгубил сетов толку убедливо утепајте се. Таков изговор не смее да си дозволи број еден во светот, море ниту еден професионален играч.

Инаку мечот не е завршен. Чисто потсетување да не падне ароганција од било која страна.

Добро шо ви е бе вас луѓе? Еве не ти кажувам дека ради поенов го изгубил сетов УБЕДЛИВО, туку дека ради поенов го изгуби сетот. Better? И ај пошто два пати веќе ми посакавте да се „утепам“ јас, а и тениските експерти на Еуроспорт (англиски и српски) кои се согласуваат со моето мислење дека е најсрамното нешто што се случило последниве години на гренд слем, да ви возвратам е редот: Вие утепајте се.

Е така шарено,едноставно те демотивира и не ти се игра веќе во тој сет,како поинаку да ви се објасни?

Добро шо ви е бе вас луѓе? Еве не ти кажувам дека ради поенов го изгубил сетов УБЕДЛИВО, туку дека ради поенов го изгуби сетот. Better? И ај пошто два пати веќе ми посакавте да се „утепам“ јас, а и тениските експерти на Еуроспорт (англиски и српски) кои се согласуваат со моето мислење дека е најсрамното нешто што се случило последниве години на гренд слем, да ви возвратам е редот: Вие утепајте се.

Човече глупости збориш, извини на речников што го користам. Нејсе, терај.

Поклонување сет е кога на тај брејк при резултат од 6-5 на тој што води му доделуваат ваков поен, ова е најблиску до поклонување сет....

Брат не заебавај, тоа што е гренд слем и што имаш сет повеќе од ATP Tour-от па го прави уште понебитно ова. Дека е грешка, грешка е, ама дека е решавачка за добиен сет?

Па мајкуму, Ноле е факинг балканец, грешката можеше само да го мотивира да се одмазди. Не прајте сеа од комарец > слон.

Муабетов е ко сеа да почнам да викам за одземањето поен на Надал при сет-топка дека е најголемиот срам што се десил на Роланд Гарос...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom