Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Толку само погодени линии во еден поен, дури и судијата не може да ги види тие тенко фатени линии.

Шипи, и ти да не не виде дека беше линија, да не беше во подрум?

Поклони судијата сет на Надал.

:facepalm: Утепајте се сите до еден што мислите така. Судијата му е крив на Новак што ги истепа гулабите на Филип Шатрие или што ја утепа мрежата... Свашта.

На земја има ситуации каде е скоро невозможно да се утврди дали е аут или не.

Ако е невозможно да се утврди, зошто утврдија дека е аут, а не ин? Првобитната одлука на Паскал беше ИН, појде Надал покажа дека е АУТ, проверува судијата и вика АУТ. Дајте не бегајте од одговорност и ги прајте тие муабети „ајде сеа со аутот ќе се вадите“ пошто стварно е лицемерно и перверзно. Го еба сетот (еве не мечот) и тоа е тоа. Јас да сум Џокович не ни му се поздравувам на крај.

:facepalm: Утепајте се сите до еден што мислите така. Судијата му е крив на Новак што ги истепа гулабите на Филип Шатрие или што ја утепа мрежата... Свашта.

Поенот беше многу важен, брејк во моментите кога Новак паѓаше, а Надал се креваше. Дефинитивно ја одлучи судбината на овој сет.

Шипи, и ти да не не виде дека беше линија, да не беше во подрум?

Не јас не видов, но можно е да се погреши при проценување со око, можеби немало видлив траг.
Но беше почеток на сет , доволно време да се врати, претходно му успеа да се врати на средина на сетот , и тоа со 2 брејка.
Чекај не се разочарувај, има и 4 сет.

a neli e profesionalec be i br 1 nole? odma cvikna u 3.set.ako e vistinski profi ne treba da dozvoli edna topka da go razdrma, milion pati prethodno imalo vakvi situacii, i teniserite se nosele so toa, pa ne barale izgovor, ovde e problemot sto novak dolgorochno nema protiviigra protiv rafa i on e svesen za toa.

Поенот беше многу важен, брејк во моментите кога Новак паѓаше, а Надал се креваше. Дефинитивно ја одлучи судбината на овој сет.

Секоја чест тогаш за првиот играч на светот чим дозволува еден поен да му го реши сетот.
Божино
Прво, како бе да не се поздрави на крај, се читаш ли ти што пишуваш?
Второ, првобитно беше досудена добра топка, потоа дојде Надал и го заокружи трагот, ете погрешил, на судијата е да одлучи, капираш? Ништо лошо не направи Надал тука, не бега никој од одговорност, еве ќе ти повторам Џокович имаше две исти ситуации против Димитров во Мадрид, ама тогаш главна тема беше зашто публиката го исвиркувала Новак. Е арно ама мене не ми бегаат такви ствари од око, и ќе ти кажам, не е ништо погрешно, Надал не е судија, мислеше дека е аут и тоа е тоа.

Taka e decki.. Nadal e najgolem bot na zemja dzabe tolku osvoeni tituli sudijata sekad mu pomaga.. Nole najak! Sho ste u pravo u pravo ste;)

Секоја чест тогаш за првиот играч на светот чим дозволува еден поен да му го реши сетот.
Божино
Прво, како бе да не се поздрави на крај, се читаш ли ти што пишуваш?
Второ, првобитно беше досудена добра топка, потоа дојде Надал и го заокружи трагот, ете погрешил, на судијата е да одлучи, капираш? Ништо лошо не направи Надал тука, не бега никој од одговорност, еве ќе ти повторам Џокович имаше две исти ситуации против Димитров во Мадрид, ама тогаш главна тема беше зашто публиката го исвиркувала Новак. Е арно ама мене не ми бегаат такви ствари од око, и ќе ти кажам, не е ништо погрешно, Надал не е судија, мислеше дека е аут и тоа е тоа.

Јас не мислам дека Надал намерно заокружи крив траг. Надал е голем спортист, и сум гледал ситуации каде што тој сам пресудува на своја штета. Крив е судијата, но дека беше незгоден момент и го пресече сетот, беше...

Stefan-kobe
Taка, фино лепо не се поздравувам пошто е најпедерскиот потег кој сум го видел во гренд слем историјата. Џабе се инатам пошто иако Џокович оштетен, фановиве на Надал повеќе се жалат од евентуално жалење на фанови на Џокович. Ебаве логика. :facepalm:

Судијата направи грешка кога најмалку треба, ама 6-1 бе... не треба оваа грешка да биде оправдување за тоа што Џокович го изгуби сетот.

Надал знаеше дека е аут, ама ете сакаше да си ја проба среќата, која му се насмевна овој пат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom