C
Castiel
Гостин
не мора да значи за напаѓачите...чист пример се јувентус...немаат ниту еден играч што е блиску до бројка на 20 гола...али затоа има доста играчи што имаат по 10тина гола....тоа е доволно за титула во лига... доколку сите играчи придонесуваа онолку колку што треба титулата ќе биде на дофат..проблемот на арсенал во последните години не бил нападот..ниту па средината..туку одбраната и голманската позиција...туку доколку се засилат како што треба ќе почнат да се сметаат и за сериозни претенденти за трофеи...Последните 10 натпревари не се доказ дека наредната сезона нема да биде како оваја, во првите 30 меча. Напротив. Можно е да биде многу добро на почеток и на крајот да ни се случи фијаско, баш во последните 10 кола од наредната сезона. Потребна е добра, квалитетна клупа, супер замени и класа напаѓачи. Да не се тупиме со овие шо ги имаме и да се тешиме дека во првата сезона биле доволно добри.
Напаѓачите во Арсенал мора да се доволно квалитетни и да даваат +20. Нив не им е прва сезона да играат фудбал. Шо ако дојдоа од Франција/Германија ? Треба да ги чекаме господата по 3-4 години да се прилагодат ? Ако се вистинка класа нема да им смета ниту јазик, ниту дождот, ниту стилот на игра, ниту тренерот. А кој се според мене класа напаѓачи ? Нема да набројам многу. Ќе набројам само еден. Златан Ибрахимович. И Боговите молчат пред неговите факти. Немој да ме јебеш дека ако и двата имат по 10 гола и 10 асистенции се добри напаѓачи. Голој, бате, голој. Куро ме боли ако има 10 асистенции. Си има крила, плејмејкери за то. Голој. И то +30 по сезона. И немора ни да го земаме Златан. Гледајте кај нас. Анри. Дојде како бек, крило како кузнај шо дојде, па стана легенда. Знам дека овие двата се само една сезона кај нас, али прек к.р ми е од такви такозвани напаѓачи. Знам дека се смена и фудбалот и дека сега нема напаѓачи класични. Али нас ни треба некој кој ќе знај да дај 30 гола по сезона. Ни треба класа. Ни треба играчиште. Се дур се вадиме со Жиру, Чамак и слична класа на напаѓачи џабе, пак ќе дремиме на 4то место, а и за него почнавме да се тресиме се до последната секунда во ПЛ.
Да разјасниме не ги мразам, нашите ниту ги хејтам. Добри се, али не се доволно добри.