Спојлер е ти пишав и тогаш кога ја напиша рецензијата. Премногу раскажуваш. Мене ми се допадна затоа што не знаев што ќе се случи и во која насока ќе оди филмот. Повнимателно друг пат.
Иначе
wot филмот не е лош мене ми се допадна доста, иако морам да кажам дека е преамбициозен и ми се расипа малку Бредли Купер кога не можеше да заплаче.
Како бе раскажани 2 и 15мин од филм кој трае 2ипол часа не е спојлери?
Мац ако уште пишуваше овде, ќе потенцираше дека: добар крај, одлучен заплет се смета за спојлер... алоу.
Филмот незнам на кој начин остава впечаток, навистина? Освен Рајан Гослинг разголен со тетоважи, and I ain't even gay.
Drive имаше уметност да е муабетот, да сфатам. Иако не преголем фан, имаше уметност, имаше somewhat приказна и најбитно цел.
Овој немаше ваква жичка ич, без некоја кулминација да си дозволи бавноста што ја имаше, за никој лик не ми беше воопшто гајле, приказна која незнае да заинтригира ради рандомноста И Реј Лиота. Каде со овие негативности над 5 оцена?
Филмови што изгледав овие 2-3 дена, а ме мрзи да рецензирам:
Тhe Place Beyond the Pines - 4. Би ми било срам ваков предлог од мене ако излезе.
Side Effects - 6.5. Во афект.
Jack The Giant Slayer - 3.
The Imposter - 7. Предобар како документарец, што почнав како трилер да го гледам. А како трилер.. meh. Предобар за свое добро.
Тhe Incredible Burt Wonderstone - 5. Настапуваш со Steve Carell, Steve Buscemi, Jim Carrey, Emilia Wilde и Тони Сопрано. Ги имаш сите елементи за креирање смешен филм. Ако немаш добра скрипта, ја преминуваш границата. Одиш ТАМУ. И на неколку наврати, филмот went there. Ама срамежливо. Или правиш квалитетно смешен филм или претеруваш со глупости што станува смешно. Средина нема. Пу јазк.
Stoker - 7. Зборевме за уметност нешо.. во првите 5минути содржи повеќе од тој со Гослинг. Филот прави совршен круг. Од почетокот до крајот. Голем процент од филмот нејасен, ама нуди closure, со туктам некој трипи мајндфак сцени и разјаснувања. Сепак, не дозволувам само крајот да го извади, во средина негде замрува, а не нуди дефиниција на ликовите и се губи ГОЛЕМ интерес. Настрана што иако знаев само 2 дена за филмот, ми се дигнаа очекувањата со режисерот од Oldeuboi и writer Michael Scoffield кој несакајќи помислив дека и irl би бил така паметен, па ќе гледав филмиште. Штета.