Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Bleeder го има некој гледано? Ептен ми се допадна Drive со Рајан Гозлинг, чекајќи го и новиот Only God Forgives, па чепкав малце во архивата на овој режисер. Овој Bleeder е дански филм со Медс Микелсен, па баш би сакал да слушнам некое мислење, чудно ми делува по трејлерот но би сакал да го изгледам. :)

Случајно го видов на Арена па ќе го постирам може има некој што го нема гледано, еден од моите омилени трилери

Fracture.720p.BluRay.x264-HUBRIS

Случајно го видов на Арена па ќе го постирам може има некој што го нема гледано, еден од моите омилени трилери

Fracture.720p.BluRay.x264-HUBRIS
Ако е оној со Рајан Гослинг и Ентони Хопкинс, го имам гледано и го имам оценето со 7 мислам. Не ми е за повеќе. :)

18 again
Со ваква тематика има повеќе филмови и сите се добри и воопшто не треба да се запрашаш дали е добар филм кога е крај на 80 и почеток на 90 :) Роденденската желба на 81 годишен дедо ќе биде да има повторно 18. Со некој чуден сплет на околности ќе се оствари неговата желба. Животот на неговиот внук воопштно не е онаков каков што го замислил тој плус ќе дознае каде се згрешил. Мислам дека најглавната порака на филмов е внимавајте што посакувате и секако слушајте ги и туѓите мислења не бидете егоисти. 8/10

Не сум го гледал Клауд Атлас, го гледав сега The Call ама како тргнала Хали Бери со филмовиве на оскари може само да се појави како оваа година кога ќе се одбележува годишнина на Бонд

Теман ќе се жалев шо уште нема превод за The Place Beyond the Pines, а вчера сакав да го гледам, денес искочил. Ќе го ѕирнам касното.

Инаку, океј е Side Effects, од драма се распакува во жустар трилер и ви се допаѓа, но само неколку минути после крајот, сфаќате дека е малку клише и ништо онака.

6, максимум 7.

The Place Beyond the Pines

220px-The_Place_Beyond_the_Pines_Poster.jpg

Во темава секогaш пишувам кога ептен ќе ме импресионира некој филм. Вчера случајно го пуштив новиот филм со Рајан Гозлинг (го пуштив само поради него, типот ми е еден од најдобрите глумци моментално), а додатно се заинтересирав кога видов дека е истиот режисер од филмот Blue Valentine, уште еден филм што ептен ми се допадна.

---

Филмот е генијален, ме остави без зборови на крајот. Доста уметнички направен, и предобри локации, како што кажува насловот филмот е сместен во место позади боровите. Одлично. Огромна препорака до сите филмаџии.(y)

Како прво, пријавив мислење ради спојлери, се надевам не си му уништил никому филмот, ама не е ова лектира па раскажување до детали, поготово кога високата оцена на филмот ја базираш баш ради приказната. Второ посакував да ја прочитам рецензијата порано, најмногу ради спојлерите и да не го гледав, помалку колку за да дознаам дека режисерот е истиот од Blue Valentine, и, пак, да не го гледав. Незнам зошто олку беспредметен хајп околу филмот ама не вреди ниту за една 4-ка.

Планирам да го гледам. Не знам зошто ама ми се чини дека е сличен на Drive, ако е така нема да биде баш добро.

Планирам да го гледам. Не знам зошто ама ми се чини дека е сличен на Drive, ако е така нема да биде баш добро.

Па и не е баш сличен, како Drive очекувам да биде новиот со Рајан што беше промовиран во Кан, Only God Forgives.

Одличен е филмот, не мислам дека треба да се базирате на хејтањето на wot туку напротив ако ве привлекол обидете се. Мене ми остави ептен впечаток. Не знам што е спојлер во тоа што го напишав, напротив најбитните детали не ги ни чепнав после тоа што се случуваа :D

Па и не е баш сличен, како Drive очекувам да биде новиот со Рајан што беше промовиран во Кан, Only God Forgives.

Одличен е филмот, не мислам дека треба да се базирате на хејтањето на wot туку напротив ако ве привлекол обидете се. Мене ми остави ептен впечаток. Не знам што е спојлер во тоа што го напишав, напротив најбитните детали не ги ни чепнав после тоа што се случуваа :D
Спојлер е ти пишав и тогаш кога ја напиша рецензијата. Премногу раскажуваш. Мене ми се допадна затоа што не знаев што ќе се случи и во која насока ќе оди филмот. Повнимателно друг пат.

Иначе wot филмот не е лош мене ми се допадна доста, иако морам да кажам дека е преамбициозен и ми се расипа малку Бредли Купер кога не можеше да заплаче.

Спојлер е ти пишав и тогаш кога ја напиша рецензијата. Премногу раскажуваш. Мене ми се допадна затоа што не знаев што ќе се случи и во која насока ќе оди филмот. Повнимателно друг пат.

Иначе wot филмот не е лош мене ми се допадна доста, иако морам да кажам дека е преамбициозен и ми се расипа малку Бредли Купер кога не можеше да заплаче.

Како бе раскажани 2 и 15мин од филм кој трае 2ипол часа не е спојлери?
Мац ако уште пишуваше овде, ќе потенцираше дека: добар крај, одлучен заплет се смета за спојлер... алоу. :D

Филмот незнам на кој начин остава впечаток, навистина? Освен Рајан Гослинг разголен со тетоважи, and I ain't even gay.
Drive имаше уметност да е муабетот, да сфатам. Иако не преголем фан, имаше уметност, имаше somewhat приказна и најбитно цел.
Овој немаше ваква жичка ич, без некоја кулминација да си дозволи бавноста што ја имаше, за никој лик не ми беше воопшто гајле, приказна која незнае да заинтригира ради рандомноста И Реј Лиота. Каде со овие негативности над 5 оцена?

Филмови што изгледав овие 2-3 дена, а ме мрзи да рецензирам:

Тhe Place Beyond the Pines - 4. Би ми било срам ваков предлог од мене ако излезе.

Side Effects - 6.5. Во афект.

Jack The Giant Slayer - 3.

The Imposter - 7. Предобар како документарец, што почнав како трилер да го гледам. А како трилер.. meh. Предобар за свое добро.

Тhe Incredible Burt Wonderstone - 5. Настапуваш со Steve Carell, Steve Buscemi, Jim Carrey, Emilia Wilde и Тони Сопрано. Ги имаш сите елементи за креирање смешен филм. Ако немаш добра скрипта, ја преминуваш границата. Одиш ТАМУ. И на неколку наврати, филмот went there. Ама срамежливо. Или правиш квалитетно смешен филм или претеруваш со глупости што станува смешно. Средина нема. Пу јазк.

Stoker - 7. Зборевме за уметност нешо.. во првите 5минути содржи повеќе од тој со Гослинг. Филот прави совршен круг. Од почетокот до крајот. Голем процент од филмот нејасен, ама нуди closure, со туктам некој трипи мајндфак сцени и разјаснувања. Сепак, не дозволувам само крајот да го извади, во средина негде замрува, а не нуди дефиниција на ликовите и се губи ГОЛЕМ интерес. Настрана што иако знаев само 2 дена за филмот, ми се дигнаа очекувањата со режисерот од Oldeuboi и writer Michael Scoffield кој несакајќи помислив дека и irl би бил така паметен, па ќе гледав филмиште. Штета.

Многу глумци требаше да се испоштуваат во темава, ама добро барем некој го спомна роденденот на Деп.
Дефинтивно еден од најдобрите актери на денешницата. И се надевам дека во иднина ќе добие Оскар со некој mindblowing перформанс во некој уште поневеројатен филм :)

wot арен си? Цел ден ми спојлерисуваш нешто. И јас викам дека имаше спојлери во рецензијата, за среќа ја прочитав откако го изгледав филмот. Пошто и онака не ти се допадна, да ја прекратиме дискусијата и да се префрлиме на поважни работи. На пример утре има нова епизода... од Континуум. :rolleyes:

Нема поголем спојлер од добар крај...

Io Sono Interista сакав тебе и дечкото со име од лош албум (не се секирај, на ио е уште полош) да ве цитирам, ама остана само ти мислејќи да те убедам дека не вреди филмот. Знам дека исто сме му рекле, самошто тебе ти се допаднал. А јас мислев Континуум е единствената твоја грешка, филм&тв-wise. VLJ знам дека не вреди толку, пред да заврши поголем хејт ќе добиеше и од Тhe place pines blabla, самошто крајот некако даде комплетна слика, а и несакав оцени како од претходните оценети во мојот пост, ради симболичноста, потенцијалот и слични претенциосни ствари. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom