Ракометната репрезентација на Македонија (мажи)

• Креатор на темата Креатор на темата Крусер
  • Време на започнување Време на започнување
Стојановиќ додека играше беше супер и се надевам дека уште е на тоа ниво.Останатите бекови за жал се катастрофа. Филип Лазаров, Мајнов, Кузмановски, Пецаковски, Бранко Ангеловски ... сите се иста класа играчи кои едноставно не ги бива за одлучувачки натпревари особено кога се решава натпревар. Во клубовите можеби и играа добро ама тоа не значи дека во репрезентација можат да одиграат нешто корисно особено кога треба некој од нив да ја понесе играта (Не може 60минути преку Кире).

Без крилата, без Наумче и Миркуловски и со преморен Кире Лазаров, мислам дека ќе биде премногу тешко со Португалија и Швајцарија.

Море Филип Лазаров ако игра ко денеска, немаме гајле на лев бек. Не сум верувал ни јас дека такво нешто може да се случи, али му ја искина мрежата на Станиќ.

Море Филип Лазаров ако игра ко денеска, немаме гајле на лев бек. Не сум верувал ни јас дека такво нешто може да се случи, али му ја искина мрежата на Станиќ.

Јас се крстев, изведуваат од 6 метри, залет и удар :pos: Му се намерачија на Станиќ сите :pos:

Па нормално дека ќе откаже, кога требаше да биде повикан цело време беше игнориран.

Па не беше повикуван од старото раководство, сега има ново така да баш не држи тој муабет освен ако има нерасчистени сметки со играчите.

Или пак самиот е свесен дека нема квалитет за денешната репрезентација дека е моментално просек како Мајнов,па ајде демек нека играат младите.И како тоа сите оние кои до вчера кукаа зошто не го земаат Раде во репрезентација сега го оправдуваат неговото откажување.

Или пак самиот е свесен дека нема квалитет за денешната репрезентација дека е моментално просек како Мајнов,па ајде демек нека играат младите.И како тоа сите оние кои до вчера кукаа зошто не го земаат Раде во репрезентација сега го оправдуваат неговото откажување.

A sto mislese ti, deka posle 4 godisno ponizuvanje i onevozmozuvanje da nastapi na nekolku prvenstva (vo svoite najdobri godini), ke ja prifai pokanava i sea ke nastapuva. Pa covekot ima svoja gordost i sigurno nema da ispadja klovn. Nekoj gore spomna deka e ova druga garnitura pa trebal da ja prifati pokanata. Kade bese taa garnitura da mu dade pokana za nastap protiv Spanija?? Sega se u zort poso ima mnogu povredeni i treba nekoj da spasuva situacija pa ke go vikame Rade. E nema da moze. Respekt za nego u sekoj slucaj.

A sto mislese ti, deka posle 4 godisno ponizuvanje i onevozmozuvanje da nastapi na nekolku prvenstva (vo svoite najdobri godini), ke ja prifai pokanava i sea ke nastapuva. Pa covekot ima svoja gordost i sigurno nema da ispadja klovn. Nekoj gore spomna deka e ova druga garnitura pa trebal da ja prifati pokanata. Kade bese taa garnitura da mu dade pokana za nastap protiv Spanija?? Sega se u zort poso ima mnogu povredeni i treba nekoj da spasuva situacija pa ke go vikame Rade. E nema da moze. Respekt za nego u sekoj slucaj.

А овака никогаш нема да се дознае дали грешеле што не го повикувале или не.
На крај краева повикан е да ги брани боите на Македонија а не на раководството и селекторот,и да, потребен е поради повредите на некои ракометари ама со неговата помош ќе израдуваше илјадници фанови кои го бараа во репрезентација сиве овие години и на крај најмногу на успехот сепак би се радувале граѓаните на Македонија а не раководството и селекторот.
Ете за тоа требаше да ја прифати поканата а не да се крие зад изговорите од типот “ младите нека се докажуваат,или не сум психички спремен“

На крај краева повикан е да ги брани боите на Македонија а не на раководството и селекторот,и да, потребен е поради повредите на некои ракометари ама со неговата помош ќе израдуваше илјадници фанови кои го бараа во репрезентација сиве овие години и на крај најмногу на успехот сепак би се радувале граѓаните на Македонија а не раководството и селекторот.
Ете за тоа требаше да ја прифати поканата а не да се крие зад изговорите од типот “ младите нека се докажуваат,или не сум психички спремен“
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 13:51 ---

Ne moze taka. Taka bi si zgaznal na svoeto dostoinstvo. Ipak 4 godini bea premnogu.

На кого објаснуваш жити се... Ние по менталитет сме такви сега па херој бил што не се јавувал... Па ако е херој нека помогне да се пласираме на првенство бидејќи пак сме на крстопат да се биде или не со толку повредени играчи никогаш не сме имале ама егата се поголеми.. Само ќе го оправдаме ако формата му е катастрофа па дава изговор.

На кого објаснуваш жити се... Ние по менталитет сме такви сега па херој бил што не се јавувал... Па ако е херој нека помогне да се пласираме на првенство бидејќи пак сме на крстопат да се биде или не со толку повредени играчи никогаш не сме имале ама егата се поголеми.. Само ќе го оправдаме ако формата му е катастрофа па дава изговор.

Sho ne ti e jasno be druskane?? Sakas pak da pomogne da se plasirame, pa na prvenstvo da sedi na tribini?? Tebe ti e samo da se plasirame da si gleas prvenstvo... ama aj malce staj se u koza na coekot. Bezveza samo da se napiselo neso.

Според составов, многу сме тенки на бековските линии....Мојсо и Миркуловски повредени, се надевам оти ќе закрепнат, а од останатиот избор, Кузмановски ми остави солиден впчаток со Шпанија, и Ф. Лазаров барем еднаш нека покажи нешто од талентот што го има- сега кога ни е најпотребно....
Него, зошто овај Јовчевски има слаба минутажа за Вардар годинава? Мене ми делува како солидно крило и мислам оти можи да му биде солиден бек ап на Темелков за двава натпреваи

Него, зошто овај Јовчевски има слаба минутажа за Вардар годинава? Мене ми делува како солидно крило и мислам оти можи да му биде солиден бек ап на Темелков за двава натпреваи

Со прости или со сложени зборови да ти доловам зошто нема голема минутажа во Вардар???....Затоа што не е Србин...е затоа има мала минутажа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom