Ситница што ме нервира

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Дедо Анчо е човек од скоро 60 години, кој секогаш ни кажува работи како биле во минатото. На пр, во темата за земјотреси човекот убаво си објасни како-што се случувало во 1963. Додавањето на „дедо“ пред никот е изразување на почит кон членот - неговата возраст и искуството. Навредливо е да наречеш „дедо“ некому? Јас постарите комшивки ги поздравувам со баба Славка, баба Перса, дедо Саве, и истите тие секогаш ме поздравувале со насмевка.
Од друга страна, споредбата ти е дебилна работа, бидејќи нарекување на претпоставен или професор со „дедо“ е смешно, од проста причина што станува збор на формални односи, додека на форумов односите се чисто (не)пријателски.

Мене ме нервира кога некој се прави паметен на темите на форумов, па наместо да си најде некоја попаметна занимација, врши психолошки тестови на профили на членови, или пак ископува теми постари од 2006 година.
Татко ми има скоро 60, јас имам 20. Човекот не изгледа за толку стар на лик. Кога би ти пишал на форум значи би го нарекол дедо, а кога би го видел лично сигурно не би затоа што не изгледа толку стар. Јас не верувам дека би го навредило тоа или би му ја намалило вредноста како човек, ама сепак дали мислиш дека тоа е малку лицемерно?

Јас мислам не доликува да се нарекува дедо или баба личност што не се познава доволно добро никој ниту на улица ниту во било кое социјално опкружување, без разлика колку се постари од тебе. Многу повеќе доликува чичко, стрико или тетка, стрина кога веќе користиш атрибути што се користат во фамилијарно опкружување, ако веќе ти е премногу господине или госпоѓо.

пс. Истиот тој професор што не ти предава и не го познаваш, ама знаеш дека е професор на пример на некој факултет, да го сретнеш на улица би му рекол дедо?

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Не е баш ситница, пре би рекла манир,
ме нервира некултура и неучтивост.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Me нервира кога ке испијам 3-4 кафиња и ке се хиперкофеинизирам (како во моментов), коа ке ми дојде една хиперактивност и ке почнам да ја тресам ногата со 300 на саат како демек ке го потрошам кофеинот со тресењето. :mad:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
јас сум многу ладен чоек..единствено шо можи да ме извај од контакт е ако доколку треба некоја работа да се заврши и е се договорено унапред..и во последен момент сменуваат вака така онака и измеѓу наоѓаат уште 300 работи...е само тогаш ми се спојуваат жичките...друго ништо :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Me нервира ко че сакам да си легнам а не ми дава душава оти морам да дочитам некој зацртан дел. Во меѓувреме сите си спијаат, надвор не поминува ебан пес, а јас си го тупам мозкот.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Значи кога ќе видам мува во соба, додека не ја истерам или утепам нема шанси да седнам на раат

Член од
7 февруари 2005
Мислења
688
Поени од реакции
76
Кога женами ја притиска пастата за заби на средина а не да си почне од крај....Знае дека се нервирам и намерно ми прави

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Мали деца што крекаат, ау човече ми иде да им ставам тапа во устата, само да се затнат.

Во зградата кај што седам, има едно мало девојче (додуша го немам видено) кое секој ден у ист временски период го пуштаат и трча како лудо низ ходникот и се дере на цел глас, едно 10-15 минути и пак го прибираат внатре. Како некој ритуал им е пизда им материна нивна, алергичен сум веќе...
Морав некаде да се истурам... :D

Член од
7 јуни 2013
Мислења
3
Поени од реакции
1
Ме нервира кога на некој вц не му е изчистено, е тоа ме нервира :pipi:

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
-Кога ќе седнам да јадам, а сум заборавил да ставам нож на маса.

-Кога ќе легнам да гледам ТВ, а далинското е на другиот крај од собата.

-Кога ќе го ставам УСБ-то наопаку во УСБ портот

:tapp: :tapp: :tapp: :tapp: :tapp:

Член од
12 декември 2012
Мислења
320
Поени од реакции
2.025
Моментот кога ќе пуштиш силен млаз вода за да измиеш лажица и ја прскаш маицата, кујната, дневната, ја переш колата на комшијата и ги бањаш слоновите во Африка.

Kajgana Shop

На врв Bottom