Мачки (општи дискусии)

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мачкава од сабајле само мјаукат по цел ден , само месо ако и дајш ќе јадит иначе не јадит ништо друго и само се вртит на грб , давајте чаре што може да биде .. иначе женско е мачево.
Си бара мачор :D Ќе и помине за недела дена.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Не ме зафркавај ... сега треба да ја слушам недела дена така да ми мјаука по цел ден .:facepalm:
Ако имаш среќа ќе трае една недела, ако си малер може да се повтори :pos:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
На мачорот на другарка ми му бил отечен левиот образ и помалце јадел. Мислам дека можно е да е некој апсцес на забот, али во Велес немаат асален ветеринар да го однесе, а до Скопје не може да го носи. Што може да направи за да му помогне?

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
На мачорот на другарка ми му бил отечен левиот образ и помалце јадел. Мислам дека можно е да е некој апсцес на забот, али во Велес немаат асален ветеринар да го однесе, а до Скопје не може да го носи. Што може да направи за да му помогне?
Uluru е од Велес, можеби она може да помогне.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
376
Поени од реакции
454
Без разлика на личните мислења за ветеринарите во Велес :) мачето треба некој да го однесе на ветеринар, така сигурно повеќе ќе му се помогне отколку да нагаѓаме по форуми што може да му биде. Никој неможе точно да даде дијагноза без да го види мачето.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Женскава чува мачка стара околу 9 месеци, не знам точно. Вчера донесе уште едно (многу) мало маченце, ама старава никако да се навикни, пишти, се крева на нозе се тегни и му се приближува на малово, па женскава се уплаши да не сака да ја искасапи или нешто слично и на посебно место го чува сега. Совет како да ги навикни да живеат заедно или не ја бива?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Женскава чува мачка стара околу 9 месеци, не знам точно. Вчера донесе уште едно (многу) мало маченце, ама старава никако да се навикни, пишти, се крева на нозе се тегни и му се приближува на малово, па женскава се уплаши да не сака да ја искасапи или нешто слично и на посебно место го чува сега. Совет како да ги навикни да живеат заедно или не ја бива?
Ако има можност нека се почесто заедно ќе се смири големата, и нека некој ги пази. Вака со кук кук еднаш е таму го нема па пак и го покажат нема некој позитивен ефект. Ќе трае неколку денови, ако и после недела две големата не се помири, подобро да се даде малото дека тоа е голем стрес и за двете мачиња. И поголемо внимание нека се фрли врз големата,
Јас кога го кастрирав мачорот огромен проблем имав од мачката (дека кога го донесов мачорот мирисаше на медикаменти, ветеринар...) Пиштење, тепање, накосо го гледаше...една недела мака имав дур не се смири, рацете ми беа лом од шо го бранев мачорот. После недела дена се смири скроз топката, сега се пак заедно, инаку беа пред развод :icon_lol:

A

AnFem

Гостин
Лигеја?

Л

Лигеја

Гостин
Постов е од вторникот досега или треба да е полошо или да е спласнат отокот.Во секој случај треба да го однесе во ветеринарната во Велес да кажат барем дали се забите или е внатрешен проблем,јас немам опрема да го прегледам а требаат специјални ракавици за мачки и кафез инаку лом ќе не направи нема да ни даде да му отвориме уста.

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Уште на мали нозе во акција :D

DSC00111.JPG

DSC00112.JPG

али сепак уште искуство му недостасува... испадна дека глувчето е сеуште живо и му избега :D
поставив замка, па ваљда ќе може уште еднаш да се пресметат :D

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Уште на мали нозе во акција :D

Прегледај го приврзокот 64809

Прегледај го приврзокот 64810

али сепак уште искуство му недостасува... испадна дека глувчето е сеуште живо и му избега :D
поставив замка, па ваљда ќе може уште еднаш да се пресметат :D
Мојата на тераса беше излезена и врапче имаше донесено дома се крие позади една вазна и ги чека да дојдат на тераса врапчињата и ги лови :D

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177

Мене сега тоа ми се случува...Излегов божем да прошетам пред два саати, кога слушам цивка едно мало, слатко, преслатко - прегладнето маченце. Го пробрав божем да му дадам да јадам, мачкава моја ај што не сака да го види, па и мене ми е лута два пати поврати од нервоза. Го избањав го пикнав во кутија пошто уште не јаде па со шприц го ранев. Да почне само да јаде за некој ден па ќе го носам негде кај некој што има двор инаку вака не ја бива.. :unsure:
Ни прошетка ни бутур ми се виде :P

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.605
Поени од реакции
13.303
Мене сега тоа ми се случува...Излегов божем да прошетам пред два саати, кога слушам цивка едно мало, слатко, преслатко - прегладнето маченце. Го пробрав божем да му дадам да јадам, мачкава моја ај што не сака да го види, па и мене ми е лута два пати поврати од нервоза. Го избањав го пикнав во кутија пошто уште не јаде па со шприц го ранев. Да почне само да јаде за некој ден па ќе го носам негде кај некој што има двор инаку вака не ја бива.. :unsure:
Ни прошетка ни бутур ми се виде :P
Ние ги навикнавме за 2 дена. Истата приказна, прибравме гладно мало маче, а старава ржеше рипаше, ама ги навикнавме најпрво во различни соби да не се начекуваат, и им ги заменувавме работите во кои спијаат за да си се навикнат на мирисот, ги стававме на различна страна од вратата и да се мирисаат од прагот, и така ржеше но за кратко време се прилагодија една на друга. :) Ако ти се чува второ маче, имај трпение. Ако ти е многу, тоа е друга работа. :)

Член од
29 март 2013
Мислења
148
Поени од реакции
177
Ние ги навикнавме за 2 дена. Истата приказна, прибравме гладно мало маче, а старава ржеше рипаше, ама ги навикнавме најпрво во различни соби да не се начекуваат, и им ги заменувавме работите во кои спијаат за да си се навикнат на мирисот, ги стававме на различна страна од вратата и да се мирисаат од прагот, и така ржеше но за кратко време се прилагодија една на друга. :) Ако ти се чува второ маче, имај трпение. Ако ти е многу, тоа е друга работа. :)

За во стан многу ми е, а и пред 5 месеци се породи, ја стерилизирав и и` ги дадов мачињата.
Ќе му најдам на ова добар дом, преубаво е такво сиво бело со едни плави очи-бонбона :) Само додека да почне само да јаде и додека мојава да го прифати ќе биде малку фрка. Ептен е љубоморна, па јас со убаво со фино да не мисли дека ја отфрламе неа..абе лудница :unsure: :)

Kajgana Shop

На врв Bottom